Secrets of London
Sowa Kate - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Sowa Kate (/showthread.php?tid=5667)

Strony: 1 2 3

Sowa Kate - Kate Barclay - 27.01.2026

RE: Sowa Kate - Othello Fawley - 27.01.2026

Koperta listu zapieczętowana jest symbolem zakładu "Nox Aeterna".
2.09.1972, Little Hangleton

Droga Kate,

obawiam się, że potrzebował będę Twojej niezwłocznej pomocy. Wpadł mi w ręce pewien artefakt, dokładniej małe lusterko. Sprawia ono spore problemy. O wszystkim opowiem Ci, jak już przyjedziesz.

Serdeczne pozdrowienia
Othello Leopold Fawley

RE: Sowa Kate - Geraldine Greengrass-Yaxley - 30.05.2026

24.10.1972, LH

Cat,

nie potrzebujesz może jakichś specjalnych komponentów z okazji zbliżającego się Samhain, mogłabym coś upolować, częściowo złożyć w ofierze, częściowo odzyskać. Pewnie macie swoje rytuały na których zupełnie się nie znam.

PS. Nie pogardziłabym jakimś ładnym, nowym świecidełkiem
Geraldine

RE: Sowa Kate - Atreus Bulstrode - 30.05.2026

23.10.1972

Szanowna Panno Barclay,
Obiło mi się o uszy, że jest pani wprawną rzemieślniczką i oprócz amuletów, wykonuje pani również biżuterię, a przez to jest pani zaznajomiona z obróbką metali. W związku z tym czy mógłbym złożyć u pani zamówienie na wykonanie żelaznych gwoździ?

Z wyrazami szacunku,
Atreus Bulstrode

RE: Sowa Kate - Jolene Bletchley - 31.05.2026

23.10.1972

Szanowna Pani Barclay,

zdaję sobie sprawę, że zazwyczaj tworzy Pani bardziej wyrafinowane dzieła, ale jeśli istnieje taka możliwość, to chciałabym zamówić u Pani parę drobnych przedmiotów na zbliżające się Samhain. Mianowicie chodzi mi o cztery zestawy żelaznych gwoździ oraz jeden pojemnik na proch. Wszystko oczywiście za odpowiednią opłatą, gdyż Pani usługi są naprawdę warte swojej ceny.

Z poważaniem,
Jolene Bletchley

RE: Sowa Kate - Benjy Fenwick - 31.05.2026

24.10.1972

Kate,

Jeśli się da, potrzebowałbym przed Samhain dwóch zestawów żelaznych gwoździ, dla mnie i dla mojej żony, oraz jednego pudełka na proch.

Wiem, że masz dość roboty, więc będę niezmiernie wdzięczny, jeśli znajdziesz na to czas. Mogę się odwdzięczyć po staremu - zapieczętować kilka przedmiotów, zdobyć materiały albo załatwić potrzebne komponenty. Daj znać, co byłoby przydatne.

B.

RE: Sowa Kate - Robert Albert Crouch - 02.06.2026

22.10.1972

Szanowna Pani Barclay,

słyszałem, że jest Pani uzdolnioną rzemieślniczką. Chciałbym zatem, z okazji zbliżających się obchodów Samhain, zamówić u Pani zestaw żelaznych gwoździ. Jestem gotów oczywiście sowicie zapłacić za pani usługę, powyżej stawki rynkowej.

Z wyrazami uznania
Robert Albert Crouch

RE: Sowa Kate - Lana Dolohov - 02.06.2026

Do przesyłki załączono drewno, z którego miał zostać wykonany pojemnik

25.10.1972

Szanowna Panno Barclay,

chciałabym złożyć u Pani zamówienie na tradycyjne akcesoria na Samhain, mianowicie na żelazne gwoździe oraz pojemnik na proch. Przesyłam także materiały, które chciałabym przeznaczyć na pudełko. W pozostałym zakresie oddaję się Pani inwencji twórczej.

Z wyrazami szacunku,
Lana Dolohov

RE: Sowa Kate - Atreus Bulstrode - 03.06.2026

26.10.1972

Panno Barclay,
Dziękuję za wykonanie gwoździ i mam nadzieję, że doznany przez panią uraz szybko się zaleczy. Bezpiecznego Samhain.

Z wyrazami szacunku,
Atreus Bulstrode

*nadesłana kwota była podwójna co do tego, co zażyczyła sobie Kate

RE: Sowa Kate - Bertie Bott - 03.06.2026

24.10.1972

Szanowna Pani Barclay,
Doszły mnie słuchy, że z okazji Samhain przyjmuje pani więcej zleceń. Z tego też powodu chciałbym zamówić u pani zestaw żelaznych gwoździ.

Z wyrazami szacunku,
Bertie Bott