Secrets of London
Wielkie Pranie 2026 - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64)
+--- Dział: Szpalta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=14)
+---- Dział: Zakończone (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=68)
+----- Dział: Zakończone Wydarzenia Pozafabularne (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=106)
+----- Wątek: Wielkie Pranie 2026 (/showthread.php?tid=5956)

Strony: 1 2 3 4

Wielkie Pranie 2026 - Eutierria - 19.04.2026

Wiosenne porządki

Zapraszamy do wzięcia udziału w pozafabularnym wydarzeniu dotyczącym szeroko pojętego ogarniania profili postaci i uzupełniania rubryczek, które zawsze lubimy odkładać na później.

Wiosenne porządki nie dotyczą fabuły gry, lecz wszystkiego, co wokół niej. Opisów relacji, zaczepek, profili, awatarów, sygnatur – elementów ubarwiających przestrzeń gry i budujących jej klimat. Za zrealizowanie wszystkich celów uczestników czeka odznaka warta 30 punktów doświadczenia, a część z celów prawdopodobnie już wykonaliście – warto więc dopiąć wszystko na ostatni guziczek i wysprzątać oś czasu.

Cele i nagroda

Musisz zrealizować wszystkie poniższe cele. Jeżeli zrealizowałeś je wcześniej (przed opublikowaniem tego wydarzenia), to super! Masz mniej do roboty – takie zgłoszenie również się liczy.

Cel 1: Dodaj pod kartą postaci post o przeszłości. Uzupełnij go przynajmniej 100 słowami opisu w dowolnej formie.

Cel 2: Dodaj pod kartą postaci elementy Osi Czasu – post wspomnienia i sny oraz posty z każdym rozegranym kwartałem fabularnym. Uzupełnij je o wszystkie rozpoczęte sesje (przynajmniej dwie).

Cel 3: Miej założony wątek w dziale Sowia Poczta, podlinkuj go w swoim profilu i umieść w nim imię oraz opis przynajmniej jednego stworzenia pocztowego, lub wyjaśnij dlaczego postać go nie posiada.

Cel 4: Miej założony wątek w dziale gracze, podlinkuj go w swoim profilu.

Cel 5: Dodaj post w wątku zaczepki.

Cel 6: Dodaj deklarację Spalonej Nocy, podlinkuj w niej wszystkie rozegrane do tej pory sesje i wypełnij pole krótkie streszczenie tego, co robiła w tym czasie.

Cel 7: Posiadaj pięć opisanych relacji i ułóż je w niestandardowej kolejności (np. od pozytywnych do negatywnych). Usuń z profilu relacje fikcyjne (niemające pokrycia w fabule, wysyłane w ramach żartu).

Cel 8: Dodaj pięć relacji z postaciami niezależnymi, w tym przynajmniej jedną pozytywną i jedną negatywną (mając tu na myśli nastawienie tejże postaci wobec twojej postaci).

Cel 9: Uzupełnij profil: awatar, tytuł użytkownika, cytat, gif, wiek, krew, sława, genetyka, zawód, rzut oka, a także post pod twoją kartą postaci, w którym znajdują się pola poznajmy się bliżej. W przypadku problemów skorzystaj z porad w dziale wsparcie kreatywne. Możesz wykorzystać dodatkowe kody. Dodatkowo:
  • Jeżeli uzupełniłeś je wcześniej – przeczytaj pola poznajmy się bliżej, pogrąż się w zadumie nad swoimi sesjami i zaktualizuj ich treść, jeżeli któreś z nich tego wymagają.
  • Umieść w profilu postaci przynajmniej trzy linki. Mogą prowadzić do zaczepek, ulubionej sesji, poszukiwań, playlisty, profilu ukochanej siostry, tablicy na pintereście lub czegokolwiek innego, czym chciałbyś podzielić się z innymi.
  • Awatar musi stylistycznie pasować do fabularnej jesieni.
Cel 10: Odbierz odznaki: Przypudrowany nosek, Przygoda się rozpoczęła, Zaczepiony. Podlinkuj post ze zgłoszeniem w aktualizacjach.

Powodzenia! Postacie drugoplanowe mogą wziąć udział, pomijając elementy, które ich nie dotyczą (takie jak deklaracja Spalonej Nocy). Zachęcamy też wszystkich do odświeżenia zawartości innych starych wątków i odbioru zadań jeśli mechanika waszej postaci tego wymaga i wykonania rzutów do rozliczeń.

Mocny detergent
30PD
Odznaka przyznawana za wykonanie wszystkich celów Wielkiego Prania i podlinkowania ich zgodnie z poniższym wzorem w tym wątku do 22 czerwca 2026 roku. Można ją odebrać na wszystkich kontach.

Skopiuj ten kod i wrzuć go w nowym poście

Kod:
Cel 1, 2, 3, 4 – [i]podlinkowane w profilu[/i]
Cel 5 – [url=x]link do posta[/url]
Cel 6 – [url=x]link do posta[/url]
Cel 7 – [i]widoczne w profilu[/i], napisz jak posortowałeś
Cel 8 – [url=x]1[/url], [url=x]2[/url], [url=x]3[/url], [url=x]4 (pozytywna)[/url], [url=x]5 (negatywna)[/url]
Cel 9 – [i]widoczne w profilu[/i], naniosłem zmiany/nie na niosłem zmian w opisach ponieważ...
Cel 10 – [url=x]link do posta[/url]

RE: Wielkie Pranie 2026 - Atreus Bulstrode - 19.04.2026

Cel 1, 2, 3, 4 – profil
Cel 5 – link do posta
Cel 6 – link do posta
Cel 7 – mój super tryb sortujący to najważniejsze -> besties -> znajomki/rodzina -> tyle są grane co nic -> mój wróg numer jeden, jak ja cie jeszcze kiedyś zobaczę the edge to nie ręczę -> pochód zamykają relki które od dawna nie były ruszane
Cel 8 – 1. Percival, 2. Isobell, 3. Gregory, 4. Agnes (pozytywna), 5. Cressida (negatywna)
Cel 9 – zmiany przyszły po spalonej więc jest aktualne
Cel 10 – przypudrowany nosek, zaczepiony, przygoda się rozpoczęła

adnotacja moderatora
Odznaka przyznana. @Atreus Bulstrode

RE: Wielkie Pranie 2026 - Astoria Avery - 24.04.2026

Cel 1, 2, 3, 4 profil
Cel 5link do posta
Cel 6link do posta
Cel 7 – rodzina - fascynacja - przyjaciele - exy - znajomi - nieprzychylni
Cel 81, 2, 3, 4 (pozytywna), 5 (negatywna)
Cel 9 – nie naniosłam zmian w opisach, ponieważ są aktualne
Cel 10przypudrowany nosek, zaczepki,, przygoda się rozpoczęła

adnotacja moderatora
Odznaka przyznana. @Astoria Avery

RE: Wielkie Pranie 2026 - Lorraine Malfoy - 24.04.2026

Cel 1, 2, 3, 4 – podlinkowane w profilu
Cel 5 – link do posta
Cel 6 – link do posta
Cel 7 – widoczne w profilu, posortowałam wszystko kategoriami (według najbliższych jej osób): anam cara, kochankowie, członkowie rodziny, najlepszy przyjaciel, wspólnicy, były kochanek, to skomplikowane, fascynacje, przyjaciele, mistrz i uczeń, znajomi, kontakty biznesowe, nieprzychylni
Cel 8 – Armand Malfoy, Josephine Avery, Madeleine Chang, James Malouel (pozytywna), Yaskhier (negatywna)
Cel 9 – widoczne w profilu (Poznajmy się bliżej jest w zakładce "rozsypane paciorki różańca")
Cel 10 – zaczepiony, przypudrowany nosek, przygoda się rozpoczęła

adnotacja moderatora
Odznaka przyznana. @Lorraine Malfoy

RE: Wielkie Pranie 2026 - Alexander Mulciber - 24.04.2026

Cel 5 – link do posta
Cel 6 – link do posta
Cel 7 – widoczne w profilu, posortowałam je w taki oto sposób: 1) kobiety (bo są najważniejsze w moim życiu), 2) mężczyźni (również ustawieni wedle hierarchii ważności). Nie wierzę, że zmusiliście mnie do dania rozwodu Eden Malfoy.
Cel 8 – Gregory Bulstrode, Sir Arnold Archibald Bacon, Agnes Delacour, Theseus Burke (pozytywna)Caroline Aberoth (negatywna)
Cel 9 – widoczne w profilu (Poznajmy się bliżej jest w zakładce "fusy na dnie filiżanki kawy"), nie naniosłam zmian, bo wszystko jest aktualne
Cel 10 – zaczepiony, przypudrowany nosek, przygoda się rozpoczęła

adnotacja moderatora
Odznaka przyznana. @Alexander Mulciber

RE: Wielkie Pranie 2026 - Lorien Mulciber - 25.04.2026

Cel 5 – link do posta
Cel 6 – link do posta
Cel 7 – widoczne w profilu. Posegregowałam pod względem priorytetu tzn. najpierw wszystkie multikonta Oli (jakoś tak wyszło, że są najważniejsze dla Lorien) -> potem już w kolejności wagi relacje, w które zaglądam najczęściej -> inne, bardziej “casualowe” relacje.
Cel 8 – Agnes Delacour, Tezeus Lovegood, Imani Spencer-Moon, Samantha Crouch (pozytywna), Agatha Thompson (negatywna)
Cel 9 – widoczne w profilu. Nie nanosiłam większych zmian w “poznajmy się bliżej”, bo były ostatnio aktualizowane (po zmianach genetyk) i dostosowane do relacji z Aaronem. Zmieniłam zaś avatar (manifestacja zmiany pracy na wykładowcę na Uniwersytecie, więc jest bardziej “dark academia aesthetic”).
Cel 10 – Przypudrowany nosek + Zaczepiony, Przygoda się rozpoczęła

adnotacja moderatora
Odznaka przyznana. @Lorien Mulciber

RE: Wielkie Pranie 2026 - Victoria Lestrange - 25.04.2026

Cel 5 – link do posta, zaktualizowane
Cel 6 – link do posta
Cel 7 – widoczne w profilu, ogólne sortowanie jest od najbliższych jej osób, to tych najmniej lubianych: najbliższa rodzina, przyjaciele, reszta rodziny, kontakty biznesowe i współpracownicy, znajomi i znajome twarze, nieprzychylni
Cel 8 – Dorinda Lestrange, Harper Moody, Mirabella Abbott, Lorelei Lestrange (pozytywna), Minnie McKinnon (negatywna)
Cel 9 – widoczne w profilu, zaktualizowałam opis "poznajmy się bliżej", bo w życiu Victorii trochę się pozmieniało od początku września i w ogóle cały profil wymagał odświeżenia, jest i jesienny avatar
Cel 10 – Przygoda się rozpoczęła, Przypudrowany nosek, Zaczepiony

adnotacja moderatora
Odznaka przyznana. @Victoria Lestrange

RE: Wielkie Pranie 2026 - Henry Lockhart - 26.04.2026

Cel 5 – zaczepki
Cel 6 – link do posta
Cel 7 – widoczne w profilu, od najbliższych, do najdalszych
Cel 8 – 1, 2, 3 (w tym negatywna), 4, 5 (pozytywna)
Cel 9 – widoczne w profilu,nie naniosłem zmian w opisach, ponieważ wciąż wszystko się zgadza.
Cel 10 – link do posta + przygoda się rozpoczęła

adnotacja moderatora
Odznaka przyznana. @Henry Lockhart

RE: Wielkie Pranie 2026 - Primrose Lestrange - 07.05.2026

Cel 5 – link do posta
Cel 6 – link do posta
Cel 7 – widoczne w profilu, posortowałam tak jak mi serce podpowiedziało
Cel 8 – 1, 2, 3, 4 (pozytywna), 5 (negatywna)
Cel 9 – widoczne w profilu, ta postać jest świeżutka, ale jak pojawiły się nowe kody to poprawiłam sobie look
Cel 10 – link do posta, link do posta

adnotacja moderatora
Odznaka przyznana. @Primrose Lestrange

RE: Wielkie Pranie 2026 - Lana Dolohov - 07.05.2026

Cel 5 – link do posta
Cel 6 – link do posta
Cel 7 – widoczne w profilu, od członków rodziny po przyjaciół (Deirde należy do obu kategorii)
Cel 8 – 1, 2, 3 i 4 (pozytywna z Agnes), 5 (negatywna)
Cel 9 – widoczne w profilu, naniosłam zmiany w polu "poznajmy się bliżej", ponieważ Lana zauroczyła się w takiej jednej selkie
Cel 10 – link do posta, link 2

adnotacja moderatora
Odznaka przyznana. @Lana Dolohov