Secrets of London
Sowa Darcy'ego - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Sowa Darcy'ego (/showthread.php?tid=602)

Strony: 1 2

Sowa Darcy'ego - Darcy Lockhart - 06.12.2022

Listy do pana Darcy'ego.

RE: Sowa Darcy'ego - Eunice Malfoy - 06.12.2022

Drogi Darcy,

niezmiernie się cieszę, że udało Ci się dopiąć takie przedsięwzięcie, jakim niewątpliwie jest wydanie książki; jak sam zapewne się domyślasz, po czasie, w jakim odpisuję, jeszcze nie zdążyłam zaglądnąć pod okładkę. Ale obiecuję, gdy tylko zamknę okno za sową, otulę się kołdrą i zacznę czytać.

Co do spotkania – co powiesz na koniec przyszłego tygodnia? Będę już po nadchodzącym egzaminie, więc jestem pewna, że do tego czasu zdążę przeczytać „Magię” od deski do deski.

E. M
E. Black

PS Na litość Bogini, prędzej mi kaktus na dłoni wyrośnie niż zamienię się w matkę Perseusa. Mam nadzieję.

RE: Sowa Darcy'ego - Daisy Lockhart - 10.01.2023

Sowa Daisy dostarczyła ci pudło z pączkami. Wśród nich znalazła się muffinka podpisana twoim imieniem.
20 marca 1972
Darcy!
przypadkiem zahaczyłam o piekarnię. Właścicielka to straszna idiotka, ale ponoć wypieki ma pyszne. I zobacz, jak ładnie wykaligrafowała na muffince Twoje imię!
Najsmaczniejszego!
Twoja Najlepsza Na Świecie Siostra

RE: Sowa Darcy'ego - Sarah Macmillan - 26.03.2023

Zaproszenie

[Obrazek: image.png]

Więcej informacji tutaj.

RE: Sowa Darcy'ego - Eunice Malfoy - 03.07.2023

02.05.1972

Sowy najwyraźniej musiały się minąć...

Darcy! Odpisz mi natychmiast, jak tylko dostaniesz ten list! Mam nadzieję, że ciebie tam nie było, i że jesteś cały i zdrów!

RE: Sowa Darcy'ego - Louvain Lestrange - 24.08.2023

Szanowny Redaktorze Darcy,

chciałbym Pana poinformować, że tego lata odbędzie się mój honorowy pojedynek z Philipem Nottem w ramach klubu „Srebrne różdżki”. Całość wydarzenia odbywać się będzie w formacie showmatchu razem z publiką. Rad byłbym gdyby Prorok Codzienny objął to spotkanie patronatem medialnym. Dlatego zwracam się do Pana z prośbą o pochylenie się nad sprawą i użycie swoich kontaktów w redakcji. Ze swojej strony mogę zagwarantować satysfakcjonujące wynagrodzenie i wyłączność dla Pana na wszystkie wywiady, relacje oraz inne aktywności medialne. Jeśli jest Pan zainteresowany moją ofertą, proszę podać dogodny dla siebie termin spotkania. 

pozdrawiam,

Louvain Lestrange

RE: Sowa Darcy'ego - Louvain Lestrange - 10.09.2023

Szanowny Redaktorze Darcy,

zgodnie z naszymi ustaleniami przesyłam notkę z krótkim opisem nadchodzącego wydarzenia, wierzę że pańskie pióro doskonale sobie z tym poradzi. Z niecierpliwością oczekuję następnego artykułu. 

pozdrawiam,

Louvain Lestrange

Osobna notka:

Tego lata, 26 lipca, dojdzie do emocjonującego starcia dwóch zwaśnionych stron. Honorowa walka na zasadach klubu pojedynku ma rozwiązać konflikt pomiędzy gwiazdą quidditchu Philipem Nottem, oraz obrońcą honoru swojej bliźniaczki Louvainem Lestrangem. Pan Nott na swojego sekundanta wyznaczył Erika Longbottoma, zaś pana Lestrange będzie wspierał wieloletni przyjaciel, Atreus Bulstrode. Potyczkę składającą się na całe 5 rund obejrzeć będzie można osobiście na wynajętej hali widowiskowej przy ulicy Horyzotnalnej. 

Do listu dołączony był czek na wysokość 250 galeonów.

RE: Sowa Darcy'ego - Lyssa Dolohov - 17.09.2023

czerwiec 1972

Szanowny Panie Lockhart,
Ostatnio wpadła mi w ręce najnowsza powieść, która wyszła spod pana pióra. Muszę przyznać, że niezmiernie mnie zaskoczyła, a główna bohaterka wydała się niezwykle znajoma memu sercu. Zdaję sobie sprawę z tego, że moje pytanie może być niezwykle śmiałe, ale czy rozważa pan spotkania z oddanymi fankami?

Pozdrawiam serdecznie,
L.

Odkryj wiadomość pozafabularną
Do listu została zaczarowana ilustracja, przestawiająca leśną scenerię. Znajdowała się na niej para, tańcząca w lesie pośród blyskajacych delikatnie świetlików i księżycowego światła. Obie postacie przypominały te z ostatniej książki,  oddajac ich opis najlepeij jak było to możliwe. Para kołysała się, od czasu do czasu wykonując obrót i po tym obrocie na moment zmieniały się, oddając podobieństwo oryginalnej pary tańczącej w lesie podczas Ostary.

RE: Sowa Darcy'ego - Louvain Lestrange - 17.09.2023

Szanowny Redaktorze,
świetny artykuł, genialne pióro. Akredytacja prasowa umożliwiająca dostęp do każdej strefy będzie do odbioru przy wejściu głównym w dniu wydarzenia.

pozdrawiam serdecznie,
Louvain Lestrange

RE: Sowa Darcy'ego - Lyssa Dolohov - 27.11.2025

01.10.72

Paniczu Darcy,

niezmiernie cieszy mnie, że bal przyniósł ci tak duży sukces i o twojej twórczości można usłyszeć coraz więcej. Jeszcze parę dni temu widziałam, jak dwie pracownice The Globe, omawiały z wypiekami na twarzy fabułę "Z mgły utkanej". Może nie stanie tylko na limitowanym wydaniu, ale także zostanie wystawiona w formie sztuki na deskach teatru?
Moja odpowiedź, oczywiście, nie może brzmieć inaczej jak; oczywiście, z największą przyjemnością udzielę swojej ilustracji na poczet wydania.

Z pozdrowieniami,
Lyssa

PS. Następnym razem jednak, takie pytania wolałabym nad filiżanką herbaty i w cztery oczy.