Secrets of London
Poczta Victorii - sowa Hestia - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Spis powszechny (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=28)
+---- Dział: Korespondencja (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+---- Wątek: Poczta Victorii - sowa Hestia (/showthread.php?tid=665)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

Poczta Victorii - sowa Hestia - Victoria Lestrange - 20.12.2022

Sowia poczta Victorii
Hestia
puchacz zwyczajny

"Nazywa się Hestia i uważaj na palce, albo ktokolwiek będzie się przy niej kręcić, ma bardzo nieufne i ostre usposobienie, zwłaszcza do kogoś, kogo nie bardzo zna. Niejedną osobę już podziobała… do krwi. A czasami i podrapała. Aha, i nie daj się nabrać na żałosne huczenie, ta przebiegła cholera z jakiegoś powodu lubi słodycze – nie dawaj jej."

Kod:
[koperta]
[align=right][i]xx.xx.1972, Londyn[/i][/align]

XYZ,
[a][/a]
[a][/a]

[align=right]Pozdrawiam,[/align]
[podpis="Victoria"][/koperta]

RE: Poczta Victorii - sowa Hestia - Elliott Malfoy - 06.01.2023

[Obrazek: Screenshot_2023-01-06_at_15.21.44.png]
Po ceremonii pogrzebowej zapraszamy na poczęstunek w rezydencji. Prosimy o potwierdzenie swojej obecności przez odpisanie na ten list.

Z wyrazami szacunku,

Pogrążona w żałobie rodzina

wiadomość pozafabularna
Więcej info: Klik

RE: Poczta Victorii - sowa Hestia - Sauriel Rookwood - 31.03.2023

nie tylko chcę, ale wręcz muszę (albo się uduszę)!
wyprzedziłaś mnie z pytaniem. albo nie, w sumie nie zamierzałem pytać tylko przyjść od razu. Taki ze mnie cham.
absurdalnego? ja? w życiu! to zapraszam do mojej jaskini

czemu mam jej nie dać słodyczy? jaka właścicielka taka sowa

p.s.
twoja hestia i mój sauron chyba się ruchają

~ S.

RE: Poczta Victorii - sowa Hestia - Brenna Longbottom - 01.04.2023

Tori,

załączam portret osobnika, którego poszukuje Departament. Uwaga, jest niebezpieczny, zabił przynajmniej kilka osób i prawdopodobnie odpowiada za anomalie, które sprawiły, że czarodzieje znikali po aportacji. (Anomaliami już się zajęliśmy, nim planujemy się zająć...) Jeżeli go skojarzysz, uderzaj proszę do mnie albo do Patricka Stewarda.

Bren

PS. To prawda, że niedługo wychodzisz za mąż, czy moja babcia Potter miała jakieś omamy słuchowe?

Do listu dołączono szkic starszego czarodzieja o sianowatych włosach i odstających zębach.

To paskudna sprawa. Ofiary prawie na pewno były przypadkowe. Widziałaś artykuł w Proroku o Mglistych Mokradłach? Sam problem zlikwidowaliśmy, ale on może mieć coś z tym wspólnego.

Och. Chyba by Ci powiedziała? To znaczy, przynajmniej chyba chciałaby, żebyś przymierzyła wcześniej suknię ślubną... Patrząc na to, co napisałaś, nie wiem, czy gratulować, czy składać kondolencję, zamiast tego więc tylko: życzę szczęścia.

Bren

Tori,

jeśli go namierzymy, być może będziemy potrzebować wsparcia. Chwilowo sobie radzimy, ale jeżeli miałabyś ochotę na wycieczkę wokół Little Hangleton w poszukiwaniu anomalii - bo to też mi przydzielono w ramach tego zadania - to zapraszam, wiem, że znasz się na rozpraszaniu magii.

Pytałam, bo muszę wybrać Ci ładny prezent. Ewentualnie mogę zaoferować pomoc w zorganizowaniu tajemniczego zniknięcia narzeczonego albo zmiany tożsamości, ale skoro mogłaś trafić gorzej, to chyba nie będzie potrzebne? A co to twojej matki: na litość Merlina, to suknia ślubna! TWOJA suknia ślubna, nie Twojej matki. Jeśli spróbuje Cię zmusić do założenia czegoś modnego trzysta lat temu, daj mi znać. Wpadnę do niej i jej opowiem, że to wspaniały wybór - widziałam taką ostatnią na mugolskim weselu, gdzie szukałam pewnego złodzieja. Jestem pewna, czy szybko zmieni zdanie.

Bren

RE: Poczta Victorii - sowa Hestia - Cynthia Flint - 07.05.2023

02.04.1972

Tori,

wszystko poszło po Twojej myśli? Wiesz, że Tobie nie odmówię i chętnie dam się porwać,  muszę tylko dokończyć moją randkę z trupem Pani Morris.

Widzimy się więc za godzinę.

C.

RE: Poczta Victorii - sowa Hestia - Cathal Shafiq - 05.07.2023

Victorio,

dziękuję za wiadomość. Pojawię się po odbiór eliksiru w najbliższych dniach. Czy godziny popołudniowe w środę będą Ci pasowały? Jeżeli nie, wyślij proszę próbkę przez moją sowę w odpowiedzi na ten list. Przywykła do noszenia różnych pakunków.

Cathal

RE: Poczta Victorii - sowa Hestia - Atreus Bulstrode - 06.07.2023

Londyn 5.05.72

Lestrange,

Może dasz się zaprosić na kawę w ramach podziękowań? Za to, co się działo tam na dole.

A. Bulstrode

RE: Poczta Victorii - sowa Hestia - Atreus Bulstrode - 07.07.2023

Londyn 5.05.72

Lestrange,

Na pewno nie ministerialna kafeteria. Znajdę coś i dam ci znać, jeśli cos konkretnego nie chodzi ci po głowie.

A. Bulstrode