![]() |
|
Sowa Peregrinusa - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108) +--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +--- Wątek: Sowa Peregrinusa (/showthread.php?tid=807) |
Sowa Peregrinusa - Peregrinus Trelawney - 17.01.2023 ![]() Skrzynka Peregrinusa obsługuje Sowa płci męskiej nosząca imię Monos Monos jest dobrze ułożonym, choć nieco płochliwym młodym ptakiem. Bardzo zadbany, hodowany na granulacie dla sówek najlepszego sortu, karma premium. RE: Sowa Peregrinusa - Perseus Black - 21.02.2023 ![]() RE: Sowa Peregrinusa - Vakel Dolohov - 23.03.2023 25.03
Odwołaj wszystkie moje spotkania w tym tygodniu. Jeżeli się da, to je przełóż, a jeżeli się nie da, to każ im się pierdolić. Wyjeżdżam. Vakel RE: Sowa Peregrinusa - Vakel Dolohov - 23.03.2023 25.03
Każ im się pierdolić w miły sposób. Vakel RE: Sowa Peregrinusa - Vakel Dolohov - 31.03.2023 Wykreśl mnie ze wszystkiego. Nic nie jest w porządku i czuję głębokie rozczarowanie tym, że AKURAT TY się nie zorientowałeś.
Vakel Napisane wersalikami słowa Dolohov podkreślił trzy razy. RE: Sowa Peregrinusa - Vakel Dolohov - 01.07.2023 Sprawa Beltane przyciągnęła moją uwagę. Spróbuj umówić nas z kimś, kto brał bezpośredni udział w tych wydarzeniach i zechce nam o tym opowiedzieć. Erik Longbottom jakiś czas temu odwiedził mój gabinet i przewidziałem, że dostanie tam w gębę... Jeżeli to się sprawdziło, a jestem praktycznie pewien tego, że tak, to może zechcieć odwiedzić Prawa Czasu z czystej ciekawości.
Vakel
PS. Co za niespodzianka - zajrzałem do kuli myśląc o nim i zobaczyłem różę. RE: Sowa Peregrinusa - Vakel Dolohov - 03.11.2023 Peregrinie,
nie uwierzysz co się stało! Kiedy Cię zabrakło, Nott (taki facet od latania na kijkach) bił się z bratem Anki na hali widowiskowej nieopodal mojej kamienicy... o honor, uwaga: Loretty. (Tak, zaśmiałem się pisząc to.) Poszliśmy tam z Lyssą to oglądać, bo poprosił nas o kibicowanie. Na miejscu spotkałem siostrę Kanclerza, a sam Kanclerz spóźniał się tak długo, że zaczęliśmy podejrzewać go o wystawienie jej, póki nie straciłem przytomności na kilka sekund i nie zorientowałem się, że ten zatrzasnął się w szalecie. Siedział tam godzinę, modląc się o ratunek. Jak tam te Twoje głazy? Fajne? Tęsknisz już? Vakel RE: Sowa Peregrinusa - Eutierria - 04.05.2024 Chociaż wielu życzyło Vasilijowi Dolohovowi porażki i wielokrotnie widziałeś szczęście błyszczące w cudzych oczach, kiedy twój szef wyjątkowo się w czymś pomylił, jego siła i władza były już tak rozległe, że tylko dwa typy osób były na tyle odważne, aby chieć wejść z nim w otwarty konflikt - stare dziadki z konferencji naukowych, co pozjadały jeszcze więcej rozumów niż on, oraz całkowici odklejeńcy, niezdający sobie sprawy z tego co ich właściwie czeka.
Dzisiejszego dnia gościem gabinetu miał być niejaki Thoran Yaxley. Mistrz Dolohov miał pojawić się dopiero za godzinę, ale z jakiegoś powodu pan Yaxley przyszedł wcześniej i wyjątkowo irytował cię swoim zachowaniem. Okej - mógł poczekać, skoro chciał zmarnować tyle czasu na siedzeniu na kanapie, ale jako jasnowidz od początku miałeś bardzo złe przeczucie i nie pomyliłeś się. Dowcipniś chciał dostać się do gabinetu Dolohova i wykraść zawartość szuflady zamykanej na złoty kluczyk, tej po prawej stronie biurka Mistrza. Niestety, ale był wprawionym czarodziejem, szeroko rozeznanym w urokach (Z) i sztuce rozpraszania (Z). Jest też bardzo aktywny fizycznie (PO). Wszystkie inne jego statystyki są niższe. W gruncie rzeczy mogłeś to tak zostawić - co by stamtąd ukradł - jakieś świecidełka i losowe notatki o wizjach, jakie Dolohov wciskał tam w pośpiechu, ale Yaxley z jakiegoś powodu ujebał sobie, że byłeś jego ochroniarzem i zamiast grzecznie wejść w zabezpieczenia umieszczone w gabinecie, przeszedł do ofensywy, zmuszając losowego pracownika naukowego do odparcia jej. Yaxley atakuje trzy razy, korzystając ze swoich najsilniejszych statystyk. Jeżeli uda ci się odeprzeć minimum 2 z 3 jego ataków, ucieknie. Jeżeli mu się uda, rzuci na ciebie zaklęcie związujące i okradnie szufladę. Niniejsza wiadomość jest wstępem / zaczepką wydarzenia Doppelganger.
[inny avek]https://secretsoflondon.pl/imgproxy.php?id=qBeom9u.png[/inny avek]
RE: Sowa Peregrinusa - Geraldine Greengrass-Yaxley - 14.05.2024 13.07.1972
Peregrinusie,Thoran Yaxley to mój brat bliźniak, myślałam, że o tym wiesz. Jeśli chodzi o adres korespondencji, to głupio mi się do tego przyznać, ale nie wiem, gdzie ostatnio mieszka. Możesz mi przekazać do niego list, na pewno wręczę mu go osobiście przy najbliższym spotkaniu. Czy zrobił coś głupiego? Ostatnio niepokoją mnie jego poczynania. Mogę spróbować umówić Cię z nim na spotkanie, chociaż nie wiem, czy to będzie takie proste. Pozdrawiam
Geraldine Yaxley RE: Sowa Peregrinusa - Geraldine Greengrass-Yaxley - 14.05.2024 13.07.1972
Peregrinusie,Trochę wystraszyła mnie Twoja wiadomość. Możemy się spotkać 15.07, o 21 w Wiwernie, tam powinno być w miarę dyskretnie. Pozdrawiam
Geraldine Yaxley |