![]() |
|
Sowa Lucy Longbottom - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108) +--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +--- Wątek: Sowa Lucy Longbottom (/showthread.php?tid=937) |
Sowa Lucy Longbottom - Lucy Longbottom - 09.02.2023
RE: Sowa Lucy Longbottom - Perseus Black - 21.02.2023 ![]() RE: Sowa Lucy Longbottom - Brenna Longbottom - 22.02.2023 Pokłosie tej wiadomości Na twoim biurku w domu ktoś położył parę ciasteczek i karteczkę.
Lucy,
przyjaciółka przysłała mi karton ciasteczek. Smacznego! Brenna PS. Wybrałam dla ciebie te bez orzechów. RE: Sowa Lucy Longbottom - Patrick Steward - 24.07.2023 Liściki od Patricka zazwyczaj nie wyglądały aż tak schludnie. To nadal była niezbyt atrakcyjnie wyrwana kartka z notatnika, ale z tyłu miała jedynie drobny rysunek przedstawiający skrzyżowane w walce różdżki. Brakowało też typowych dla Stewarda przekreśleń, kleksów i odbicia umazanych atramentem palców. 4.05.72
Lucy,wiem, że teraz przeżywasz ciężki okres, ale jakbyś potrzebowała kogoś kto z Tobą pomilczy lub powspomina stare dobre czasy to pamiętaj, że jestem. Dziadkowie przekazują też, że na wszelki wypadek przygotowali Ci i Danielle oddzielne pokoje w swojej rezydencji (mam też małą kawalerkę w Londynie, gdybyś potrzebowała miejsca do wyciszenia się). Patrick RE: Sowa Lucy Longbottom - Brenna Longbottom - 15.08.2023 Do listu załączono dwa szkice - ciemnowłosego mężczyzny o krzaczastych brwiach (scenariusz Nie zamykaj oczu I) i "mugola" z bronią (scenariusz Nie zamykaj oczu II).
23.05.72
Lucy, jeżeli się na nich natkniesz - uważaj. W sprawie tego pierwszego pewnie ruszy śledztwo, przekazuję Ci to, zanim pójdą oficjalne listy gończe. Drugi... nie wiem, kim jest, ale gdybyś go zobaczyła, daj mi proszę znać. Brenna RE: Sowa Lucy Longbottom - Brenna Longbottom - 06.10.2023
28.06.72
Lucy. Zjedz to. Brenna PS. Mówię poważnie. Za mało jesz. Na biurku w biurze czekało pudełko z zapiekanką na lunch. RE: Sowa Lucy Longbottom - Baba Jaga - 14.10.2025 zadanie od mistrza gry 1 października, w niedzielnym wydaniu Proroka, ukazał się kolejny artykuł z cyklu Tradycja - nić Ariadny w labiryncie wieków. Może sami zwróciliście na niego uwagę, a jeśli nie to dość szybko jego temat został z wami poruszony przez innych członków rodziny - w końcu chodziło o waszą reputację. Arista Black, w towarzystwie Philomeny Mulciber, wyrażała się jasno i wyraźnie na temat tego co czystokrwiści powinni o was myśleć, jednocześnie stając się głosem tej bardziej konserwatywnej części rodzin. Nie bała się wskazywać was palcem i nawet jeśli niektórzy mogli nie podzielać jej zapału, ignorować go, albo zwyczajnie się nim brzydzić, stało się jasne że jej słowa mają wagę i mogą nieść za sobą zmianę równowagi, w której do tej pory żyło społeczeństwo. Od was - od całej rodziny Longbottom - zależy jak rozwiąże się dla was jesienny kwartał. Poddacie się słowom Aristy, nie przejmując się jej słowami i pewnie stając się pierwszymi, ale też nie ostatnimi, którzy zostaną wyproszeni z grona rodzin czystej krwi, czy może sprzeciwicie się jej żądaniom i zachowacie swój status?
Zwróćcie w jesiennym kwartale uwagę na kwestie społeczne dotyczące waszego statusu krwi i pamiętajcie, by poruszyć tę kwestię w rozliczeniu, który nastąpi na koniec aktualnego okresu fabularnego.
@Lucy Longbottom
|