![]() |
Zmiany pierwszokwartałowe oraz przy wprowadzeniu nowych mechanik - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Spis powszechny (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=28) +---- Dział: Aktualizacje i rozliczenia (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=63) +---- Wątek: Zmiany pierwszokwartałowe oraz przy wprowadzeniu nowych mechanik (/showthread.php?tid=945) |
Zmiany pierwszokwartałowe oraz przy wprowadzeniu nowych mechanik - Strażnik Tajemnic - 10.02.2023 To twój pierwszy kwartał?Zgodnie z regulaminem forum, jeżeli to pierwszy kwartał istnienia twojej postaci, możesz nanieść dowolne zmiany na treść swojej karty (wliczając w to przebudowę statystyk, wydanie dodatkowych punktów doświadczenia, zmiany w opisach...). W tym celu wklej listę wszystkich zmian w tym temacie. Zostaną one sprawdzone i zaakceptowane przez którąś z osób odpowiedzialnych za sprawdzanie kart postaci.
Inne zmianyTemat służy również zgłaszaniu zmian spowodowanych dodaniem na forum nowych mechanik. Temat nie służy zgłaszaniu nowych zakupów za punkty doświadczenia. RE: Zmiany w karcie postaci - Chester Rookwood - 13.02.2023 Chciałbym wprowadzić zmiany w karcie Chestera: 1. Przerzucenie dwóch kropek z transmutacji do nekromancji (transmutacja po zmianach: 1 kropka) 2. Zmian w opisach raczej nie przewiduję. Zmienione 12/02
RE: Zmiany w karcie postaci - Mavelle Bones - 15.02.2023 W ramach zmian pierwszokwartałowych: transmutacja z 1kropki na 3, koszt: 400 pd. zmienione 15/02/23
RE: Zmiany w karcie postaci - Perseus Black - 22.02.2023 Korzystając z możliwości wprowadzenia pierwszokwartałowych zmian chcę: poprawić literówki i inne niefortunne słówka: Cytat:Syn Polluxa Blacka oraz Daphne z domu Macmillian na Cytat:Syn Polluxa Blacka oraz Daphne z domu Macmillan ---- Cytat:najmłodszy z trojaczków, ostatni z szóstki dzieci na Cytat:najmłodszy z synów, lecz nie ostatni z kilkorga dzieci---- Cytat:Pęknięta tuż przy rączce; mankament ten został dodatkowo wyeksponowany i wypełniony szczerym srebrem. na Cytat:Pęknięta tuż przy trzonku; mankament ten został dodatkowo wyeksponowany i wypełniony szczerym srebrem. --- Cytat:Po wszystkim skontaktował się ze swym bratem, Alphardem, który poinstruował go jak niepostrzeżenie wynieść i ukryć ciało. na Cytat:Po wszystkim skontaktował się ze swym rodzeństwem, które poinstruowało go jak niepostrzeżenie wynieść i ukryć ciało. zamiana zawady: Cytat:Uparciuch (I): Ciężko przyznać mu się do błędu; będzie zataczał błędne koła i wykonywał logiczne fikołki tak długo, aż uda mu się postawić na swoim. Trudno również przekonać go do zmiany stanowiska. na Cytat:Skrzat półkrwi (I): Językiem miłości Perseusa jest dłoń wyciągnięta do przyjaciół w potrzebie. Nie potrafi przejść obojętnie wobec krzywdy bliskich mu osób, nawet jeśli udzielana przez niego pomoc ma nieoczywistą formę. wykupić: rozproszenie na trzecią kropkę, promsze zabrać mi 400 PD usunąć z informacji dla MG, gdyż plany się zmieniły: Cytat:Planuję, aby w tym kwartale jego dolegliwości nasiliły się do tego stopnia, że będzie zmuszony do noszenia ortezy. Być może podzieli się informacją o chorobie gronu najbliższych i zaufanych osób. i Cytat:W związku z tym stali się natarczywi i wtrącają się w sprawy małżeństwa syna, domagając się jak najszybszego sprowadzenia na świata wnuka. Nazbyt częste wizyty pani Black w domu nowożeńców, obrzydliwe i nieczyste zagrywki z jej strony i inne dramy związane z przekonaniem, że wie lepiej, co dla młodych jest najlepsze, jak najbardziej są mile widziane! Zmienione.
RE: Zmiany w karcie postaci - Cadogan Weasley - 23.02.2023 Zajebałem się w akcji i zapomniałem, że miałem zmienić to w KP przed oddaniem: Wywalić - język, greka (dodam sobie ją potem, postać będzie się uczyła fabularnie) Przewaga która wchodzi zamiast tego: Fale | II: gdy pracował jako Auror, robił to też w terenie. Ta umiejętność pomagała mu w komunikowaniu się ze współpracownikami. Nauczył się jej jednak wcześniej, przed dołączeniem do Ministerstwa. Jego dziadek stracił słuch w wypadku z użyciem magii, nauczenie się takiej komunikacji przez bliską rodzinę było po prostu najprostszym i najłatwiejszym rozwiązaniem. Zawada, która by to równoważyła (bo będzie mieć o jedną więcej wartość przewag i zawad, czyli 9, a nie 8): Uzależnienie (nikotyna) | I: Zaczął palić towarzysko jeszcze zanim pracował w Biurze Aurorów. Później, z powodu stresu związanego z pracą zaczął sięgać coraz częściej po papierosy, do dzisiaj nie wyzbył się nawyku palenia, aby się odstresować, kiedy tego nie robi robi się drażliwy i uszczypliwy, wszystko o wiele bardziej go irytuje i przygniata. Podsumowując: Zamiana języka greckiego na fale, dodanie zawady 'Uzależnienie' Wykorzystana ilość PD: 1000 (a nie 900) Waga Przewag i zawad: 9 (WPISZĘ SOBIE) Zmienione.
RE: Zmiany w karcie postaci - Florence Bulstrode - 26.02.2023 W ramach zmian w I kwartale prośba o: -> wydanie 100 PD (z początkowych mi 250 zostało) na drugą kropkę wiedzy o świecie i 50 PD na 1 kropkę zauroczenia -> jeśli to możliwe, poprawienie kodu przy przewadze Dowodzenie - jest rozsypany ![]() Zrobione RE: Zmiany w karcie postaci - Robert Mulciber - 26.02.2023 W większości są to poprawki kosmetyczne, momentami nieco rozbudowałam pewne kwestie, żeby było to bardziej spójne i pasowało do odgrywanej postaci. obecnie: Cytat:Stan cywilny: żonaty po zmianach: Cytat:Stan cywilny: żonaty obecnie: Cytat:O zdolnościach: po zmianach: Cytat:O zdolnościach: obecnie: Cytat:Aktualne miejsce pracy: Obecnie zajmuje się przede wszystkim sprawami związanymi z rodzinnym biznesem. Handel kadzidłami zdaje się być całkiem wymagającym zajęciem. Wolny czas, którego Robert ma zdecydowanie zbyt mało, dzieli między członków swojej rodziny. Jest zarówno mężem, ojcem, jak i dziadkiem. Tego ostatniego z pewnością nie spodziewał się tak wcześnie. po zmianach: Cytat:Aktualne miejsce pracy: W chwili obecnej, Robert oficjalnie zajmuje się wszelkimi sprawami związanymi z rodzinnym biznesem, za który odpowiada. Handel kadzidłami wygląda w jego przypadku na naprawę pracochłonne, wymagające zajęcie. Niewiele czasu pozostaje na inne przyjemności oraz dla rodziny. W rzeczywistości wynika to jednak z jego oddania idei, poparcia jakie wyraża względem działań Czarnego Pana. Praktycznie od samego początku pozostaje zaangażowany we wszystko, co dzieje się obecnie w Wielkiej Brytanii. obecnie: Cytat:Rozpoznawalność: III, zwykły czarodziej. po zmianach: Cytat:Rozpoznawalność: III, zwykły czarodziej. Zrobione.
RE: Zmiany w karcie postaci - Cody Brandon - 27.02.2023 Podczepienie lokacji; 200 pd na zabezpieczenia. Kod: [Nazwa lokacji] Dom wampira na obrzeżach Little Hangleton Wpisane.
RE: Zmiany w karcie postaci - Stella Avery - 05.03.2023 W ramach zmian w pierwszym kwartale: rzemiosło z 2-->3 300 PD przewaga: Występowanie zamiast Kokieterii - 300 PD Wpisze sobie RE: Zmiany w karcie postaci - Avelina Paxton - 06.03.2023 Chciałabym wprowadzić zmiany do karty postaci: 1. Chciałabym dokupić przewagę Teleportacja II - jako, że na start wybrałam przewagi o wartości 5 to daje za teleportacje 100 PD - chyba. Jeśli nie to wtedy 200 PD Dla wyrównania Zawada Słabo zbudowany, niedowaga II 2. Chciałabym dodać do rozproszenia jeszcze dwie kropki - czyli wydaje za to 400 PD - ostatecznie w KP ma być trzy kropki w rozproszeniu. OPIS PRZEWAGI I ZAWADY Kod: [Przewaga="Teleportacja II"] Avelina ma lęk wysokości, więc oczywiste jest to, że nie będzie podróżować na miotle, dlatego z wielką przyjemnością uczyła się teleportacji w szkole. Na początku było trudne przyzwyczaić się do tego rodzaju przemieszczania się, ale w końcu sobie z tym poradziła i rzadko czuje sie po niej źle. [/Przewaga] 3. Chciałabym jeszcze prosić o zmianę w podpunkcie wskazówki dla Mistrza Gry. Proszę o usunięcie informacji o Zakonie, gdyż jednak nie chcę, aby postać do niego należała. Zamiast tego proszę o wklejenie tam informacji: Kod: Chciałabym, aby postać po prostu się rozwijała fabularnie. Nie chcę dla niej jakichś szczególnych planów. Co będzie to będzie. Może będzie potrzebna dla Mistrza w jakimś wątku to śmiało można się do mnie zgłaszać. Ale na start jednak pasuje mi to, że postać nie będzie się mieszać w konflikt fabularny pomiędzy Zakonem, a Śmierćkami. Zrobione 20/03/23
|