Secrets of London
Sokół Jamila - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Sokół Jamila (/showthread.php?tid=998)

Strony: 1 2

Sokół Jamila - Jamil Anwar - 21.02.2023

[Obrazek: 2b5cb5a2-ece9-46cf-98d2-0998603753d5.jpg]

Ali został kupiony przez Jamila, gdy zarobił spore pieniądze na swoich pierwszych wykopaliskach. Podobał mu się o wiele bardziej niż sowy, poza tym - sądząc, że będzie podróżował po świecie - uznał, że ptak ten jest o wiele szybszy do przesyłania z jego pomocą listów do wciąż obecnej w Kairze rodziny. Poza tym wygląda super, siedząc na ramieniu! Młodsze rodzeństwo Egipcjanina nazywa go pieszczotliwie Ali-Jamali.

RE: Sokół Jamila - Perseus Black - 21.02.2023

Jamilu,

Jak dobrze radzisz sobie z transmutacją? To ważne.

Percy

RE: Sokół Jamila - Perseus Black - 22.02.2023

A wodę w wino zamienisz?

Jamilu,

Na brak alkoholu nie narzekam, dostałem od przyjaciela dwie butelki dobrego wina. Rozchodziło mi się o to, że może moglibyśmy wmówić mugolom, że właśnie ten, co umiał zamienić wodę w wino powrócił.

Ale chętnie spróbuję to, co wygrałeś w karty. Mogę do Ciebie wpaść?

Percy

Jamilu Chytrusie,

Jedna butelka wina na dwóch to pół butelki na głowę. Tyle to ja do obiadu wypijam. Przyniosę coś mocniejszego, alkohol z nielegalnej destylarni z Doliny Godryka, niesławny ODDECH BAZYLISZKA. Jeszcze nie próbowałem, ale podobno ciężko się po tym pozbierać.

Percy

RE: Sokół Jamila - Elliott Malfoy - 22.02.2023

—Wiosna 1972—

zapieczętowana woskiem koperta w kolorze kości słoniowej

Jamilu,

jak dawno temu przyjechałeś i przede wszystkim, jak się tu czujesz? Wyspy potrafią być, nawet wiosną, dość humorzaste w kwestii pogody. Zamierzasz zostać na dłużej czy nie myślałeś jeszcze tak daleko w przyszłość? Wybacz mi za zuchwałość w tych pytaniach, ale to czysta ciekawość związana z losami starego znajomego.
Ciekawy to doprawdy pochlebiające określenie na Dziurawy Kocioł, nie dziwię się, że postanowiłeś poszukać czegoś dogodniejszego. Tak się składa, że moja siostra zajmuje się rynkiem nieruchomości, powinna coś dla Ciebie znaleźć, powołaj się proszę na mnie, gdy będziesz się z nią kontaktował, dołączam jej adres do tego listu.
Tak, Nicholas skończył rok w styczniu, wciąż przyzwyczajam się do sytuacji, jeżeli można to tak ująć, ale na pewno jego narodziny sprowadziły do mojego życia bardzo dużo radości.
Nie chciałbyś może się spotkać, pokazałbym Ci trochę Londynu lub, jeżeli taka byłaby Twoja wola, innej części Anglii bądź Wielkiej Brytanii?

Serdecznie pozdrawiam,

Elliott Malfoy

odpowiedź na wiadomość

RE: Sokół Jamila - Elliott Malfoy - 22.02.2023

Tym razem w kopercie znalazła się dodatkowa, pusta kartka papieru.

Jamilu,

na Merlina, od tego czasu gnieździsz się w Dziurawym Kotle? Powinni Ci za to jakiś order wręczyć, naprawdę.
Co do wykopalisk - nawet nie śmiałbym pytać, chyba że znalazłbyś tam coś, co mogłoby mnie zaciekawić, a co mogłoby być odpowiednio dużo warte, wtedy to inna kwestia.
Eden posiada dość sporo nieruchomości, nie zniechęcaj się jeżeli odpisze Ci dopiero jutro bądź pojutrze. Natomiast naprawdę ręczę za jej usługi, nie o każdym można to powiedzieć, a wynajem w Londynie robi się coraz droższy, z roku na rok.
Definitywnie chciałbym, aby Nicholas zobaczył trochę świata, więc dziękuję za ofertę, zwrócę się do Ciebie, gdy syn podrośnie.
Co powiesz na jutrzejsze popołudnie? Zjawię się w okolicy Dziurawego Kotła i stamtąd zaczniemy naszą 'podróż'.

Serdecznie pozdrawiam,

Elliott Malfoy

P.S. Kartka na przyszłe listy, cobyś nie musiał pisać na odwrocie poprzednich. Wiem, że jak sie żyje na walizkach, to czasami może czegoś zabraknąć.

RE: Sokół Jamila - Eden Lestrange - 16.03.2023

Panie Anwar,

dziękuję za zainteresowanie, mój bliźniak skierował Pana w dobre miejsce.
Jeśli największą rolę gra cena, najtańsze lokale, które obecnie mogę udostępnić, znajdują się na ulicy Śmiertelnego Nokturnu, jeśli chodzi o Londyn. Nie wiem, na ile jest Pan zaznajomiony z tutejszym rozkładem miejskim, ale zamieszkiwanie w tamtej okolicy, choć tanie, wiąże się z pewnymi niedogodnościami. Nie mam zamiaru owijać w bawełnę, że jeśli zdecyduje się Pan na mieszkanie właśnie tam, robi to Pan na własną odpowiedzialność.
Jeśli jednak nie przeszkadza Panu dalsza lokalizacja, gdzieś poza Londynem, proponuję również Little Hangleton oraz Dolinę Godryka. Do listu dołączam oferty i kilka zdjęć. Jeśli jest Pan którymś z miejsc zainteresowany, proszę dać mi znać. Ustalimy dogodną datę, żeby obejrzeć je osobiście.

Pozdrawiam,

E. Lestrange

RE: Sokół Jamila - Bard Beedle - 12.04.2023

12.03

To nie znaczy, że wybaczyłam ci tego skorpiona.
Wszystkiego najlepszego.
Nell

Do listu dołączono dwie czekolady z Miodowego Królestwa.

RE: Sokół Jamila - Cathal Shafiq - 12.04.2023

12.03.72

Jamil,
może ci się to przydać.
Cathal

List był dołączony do książki na temat lokalizacji w Anglii istotnych dla czarodziejów. Być może miał to być prezent urodzinowy (wątpliwe, by Cathal zapomniał, miał wszak dane Jamila...)?