• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 Dalej »
Lady

Lady
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
13.09.2023, 19:10  ✶  

Lady

Koncepcja postaci

Białe, chyba najbardziej puchate stworzenie, jakie można zobaczyć w życiu. Gdy otwiera ślepia - można wręcz utonąć w przestworzach niebiańskiego błękitu.
  Młode, zaklęte kocię, na dobrą sprawę dopiero co poznające świat, bowiem przyszło na świat w styczniu 1972. W połowie maja trafiło pod opiekę Nory Figg i... zdaje się, że stało się królową - bo to kocię jest kotką - klubokawiarni "Nora Nory". Zdarza jej się przemknąć pomiędzy klientami, zwinąć w kłębek gdzieś na parapecie czy przysiąść na ladzie. Albo zostawić ślady z mąki na podłodze, wyraźnie zdradzając tym samym całą drogę, jaką przebyła od momentu wyjścia z kuchni...
  Młode to, więc i mocno ciekawskie. Czasem i płochliwe, gdy dojrzy coś, czego bardzo nie rozumie (bądź zanadto wygląda na psa; mama zawsze mówiła, że z psami to wojna i nie wolno wywieszać białego ogona - cokolwiek miała na myśli). A czasem uzna, że ta zasłona jest czymś idealnym do wspinaczki i zawiśnie wysoko nad ziemią, by potem rozmiauczeć się straszliwie.
  Co wyrośnie z Lady? Czas pokaże.

there is mystery unfolding
Czarodziejska legenda
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
15.09.2023, 20:01  ✶  

postać drugoplanowa

Czarodziejska legenda

Eutierria

zebrane odznaki

Twoja postać nie zdobyła jeszcze żadnych odznak. Odznaki możesz zbierać realizując scenariusze, zdobywając mechaniczne osiągnięcia i biorąc udział w wydarzeniach ogłaszanych w dziale szpalta. Sporadycznie mistrzowie gry obdarowują graczy odznakami specjalnymi. Sposoby na ich zdobycie owiane są jednak tajemnicą.

Widmo

Lady II

Oto profil twojej postaci

Możesz swobodnie edytować go i umieszczać w nim dodatkowe informacje o postaci, fabularne i mechaniczne notatki i wszystko inne, co tylko przyjdzie ci do głowy. Mamy też dla ciebie propozycję: uzupełnij pytania z poniższej ramki i zgłoś się za to po osiągnięcie.

Poznajmy się bliżej

♦ W lustrze Ain Eingarp widzę...
♦ Bogin przyjmuje przy mnie formę...
♦ Amortencja pachnie mi...
♦ Moje ulubione zaklęcie to...
♦ Mój patronus przyjmuje formę...
♦ Wróżbiarstwo to dla mnie...
♦ Czarna magia? Cóż...
♦ Za swoje największe osiągnięcie uważam...
♦ Stoję po stronie...
♦ Moje serce należy do...
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa