• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 7 8 9 10 11 … 16 Dalej »
[19.07.1959] Tylko mnie tul | Leon, Olivia

[19.07.1959] Tylko mnie tul | Leon, Olivia
Córka koleżanki twojej starej
Powinni wynaleźć kamizelki ochronne na duszę, nie tylko na ciało.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Wytwórca eliksirów
Rude proste włosy, obcięte za ramiona, rozwiane. Piegowaty nos. Niebieskie oczy. Drobna, raczej szczupła, wiecznie roześmiana, rozgadana. Niska, mierząca zaledwie 160 cm wzrostu.

Olivia Quirke
24.01.2024, 10:42  ✶  
Mężczyzna uśmiechnął się lekko.
- Jesteś rozsądny. Prawdziwy opiekun analizuje różne scenariusze i nie podejmuje zbędnego ryzyka. Myślę, że gdy skończysz Hogwart, będziesz wspaniałym właścicielem jednego z tych stworzeń - powiedział, dając do zrozumienia Leonowi że widzi w nim, mimo szczenięcego wieku, osobę rozsądną i opanowaną. To, że nie uległ chęci zabrania malucha do domu i to, że analizował wszystkie za i przeciw, doskonale rokowało.
- Ja nie mam żadnych. Dziękujemy panu! Może się nas pan spodziewać za kilka lat, jak tylko zdamy egzaminy - Olivii również ciężko było się rozstać z puchatym zwierzątkiem. Nie była tak rozsądna jak Leon, ale doskonale wiedziała, że gdyby przyniosła pufka do domu, to ten by został ale ona zostałaby wygoniona przy pomocy miotły na zewnątrz. Zwierzę to nie była zabawka, którą można było sobie tak o przynieść do domu.

Hodowca odprowadził ich na skraj swojej posiadłości. Mogli wrócić tak, jak przyszli - przez fiuu, chociaż Olivia niezbyt lubiła tę formę podróży. Ale gdy się nie miało tego, co się lubi...
- Sprezentuję ci kiedyś takiego, jak tylko zdasz egzaminy - uśmiechnęła się do przyjaciela. Może to będzie dla niego dodatkowa motywacja do nauki? Ruda jako pierwsza przeszła przez kominek, by wrócić do Londynu, na Pokątną. Nie chciała się jeszcze rozstawać z Leonem, dlatego zaproponowała, żeby poszli do kawiarni po coś słodkiego. Mieli przecież wolne, a skoro już wyrwała go z domu, to mogli spędzić razem trochę czasu, na spokojnie i bez pośpiechu.

Koniec sesji
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Leon Bletchley (2088), Olivia Quirke (2324)

Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa