• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Korespondencja Morpheusa

Korespondencja Morpheusa
constant extreme
when sister and brother stand shoulder to shoulder,
who stands a chance against us?
Drobna (157cm, niedowaga), blada i czarnowłosa, o oczach złotych jak miód.

Millie Moody
08.10.2025, 12:50  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.10.2025, 12:51 przez Millie Moody.)  
18.09 - późny wieczór

"Wasz ból jest bramą do prawdy. Uczyńcie z mojego imienia kompas i podążajcie za słowem, które niesie się ustami Londynu..."

To wypadło z moich ust dzisiaj. W strachu. W panice. W kurwa nie wiem czym, gdy tylko chciałam mówić o... o Sam-Wiesz-Kim. To we mnie siedzi od spalonej, nie wiem, od czasu gdy to widmo mnie zaatakowało z popiołu. Boję się. To przepowiednia? Jeśli tak ma wyglądać jasnowidzenie to ja się z tego kurwa wypisuje. Spotkajmy się jutro, dam Ci oba wspomnienia, a potem ruszę znaleźć jakiegoś typa ze złotym zwisem, który mi wyprasuje mózg. Jestem zbyt zmęczona własnym krzyżem, który noszę, żeby pozwolić temu... temu... tym... proszę, widźmy się jutro. Napisz mi gdzie.

M
Czarodziejska legenda
She should be sure in her soul that the most terrifying thing in the forest was her.
Wiedźma, która mieszkała w domku stojącym na kurzych nogach. Jadła dzieci na śniadanie — i prawdopodobnie na obiad i do herbaty.

Baba Jaga
13.10.2025, 19:58  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.10.2025, 19:59 przez Baba Jaga.)  
zadanie od mistrza gry
1 października, w niedzielnym wydaniu Proroka, ukazał się kolejny artykuł z cyklu  Tradycja - nić Ariadny w labiryncie wieków. Może sami zwróciliście na niego uwagę, a jeśli nie to dość szybko jego temat został z wami poruszony przez innych członków rodziny - w końcu chodziło o waszą reputację. Arista Black, w towarzystwie Philomeny Mulciber, wyrażała się jasno i wyraźnie na temat tego co czystokrwiści powinni o was myśleć, jednocześnie stając się głosem tej bardziej konserwatywnej części rodzin. Nie bała się wskazywać was palcem i nawet jeśli niektórzy mogli nie podzielać jej zapału, ignorować go, albo zwyczajnie się nim brzydzić, stało się jasne że jej słowa mają wagę i mogą nieść za sobą zmianę równowagi, w której do tej pory żyło społeczeństwo. Od was - od całej rodziny Longbottom - zależy jak rozwiąże się dla was jesienny kwartał. Poddacie się słowom Aristy, nie przejmując się jej słowami i pewnie stając się pierwszymi, ale też nie ostatnimi, którzy zostaną wyproszeni z grona rodzin czystej krwi, czy może sprzeciwicie się jej żądaniom i zachowacie swój status?

Zwróćcie w jesiennym kwartale uwagę na kwestie społeczne dotyczące waszego statusu krwi i pamiętajcie, by poruszyć tę kwestię w rozliczeniu, który nastąpi na koniec aktualnego okresu fabularnego.

@Morpheus Longbottom
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (13): « Wstecz 1 … 9 10 11 12 13

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa