• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 Dalej »
Frank Longbottom

Frank Longbottom
Asystent Królowej Balu
Tony papieru, tony analiz
Genialne myśli, tłumy na sali
Ma 165 cm wzrostu. Chuderlawy, blady, często z rumieńcami na policzkach (ma z tym problem). Przygarbiony, z reguły niepewny siebie, choć czasami ma przebłyski bohatera. Niebieskie oczy, brązowe włosy. Bywa w towarzystwie roślin albo zapalczywie chroni roślin.

Frank Longbottom
17.09.2023, 19:51  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.09.2023, 19:08 przez Lady Carmilla Sanguina.)  

Frank Jonathan Longbottom

Koncepcja postaci

Frank urodził się 4 października 1957 roku w posiadłości rodowej Longbottomów w Dolinie Godryka, gdzie do dziś mieszka wśród całej tej zgrai. Jest zodiakalną wagą i numerologiczną dziewiątką.
Już od pierwszych lat życia wiele się wokół niego działo, więc nie mógł narzekać na nudę i zwykle miał okazję wiedzieć rzeczy, które niekoniecznie powinny interesować małego smarka. Może właśnie przez to dosyć szybko dojrzał i nie zwykł robić głupich rzeczy, chyba że ktoś go podkusił albo jego kodeks moralny sądził inaczej. Pozornie spokojny i wycofany - przepada za obserwowaniem innych z dystansu, uwielbia czytać w trudnodostępnych, zacisznych zakątkach i z nich też podsłuchiwać domowników albo współlokatorów. Tak naprawdę jest gotów zrobić wszystko, co go tylko zaciekawi i iść za każdym ciekawskim zjawiskiem, więc ma skłonności do pakowania się w kłopoty, szczególnie poprzez towarzystwo rówieśników i ich barwnych pomysłów. Jest jedną z tych osób, co siedzi cicho, ale kiedy coś jebnie, to porządnie.
Gorzej było u niego z walecznością, ale wujostwo, a szczególnie ciocia Brenna nie pozwoliła mu być szkolnym przegrywem. Wytrenowali dzieciaka na takiego, co sobie poradzi w razie gdyby co. Prawy sierpowy, walka na miecze czy uszczypliwe zaklęcie to dla Franka już nie problem...
Ale nie rwie się do walki. Raczej woli pokojowe rozwiązania albo drobne zemsty. Ma słabość do zielarstwa i eliksirów, więc wie co ze sobą zmieszać aby ktoś przez tydzień nie opuścił kibla. To działa też w drugą stronę, bo przyjaciołom potrafi przygotować fajne ziółka na rozluźnienie. A też kataru się pozbędzie, jeśli dolega. Miewa w torbie różne suszone zioła i inne pierdółki. Nawet nie trzeba się fatygować do skrzydła szpitalnego. Ma ciocię, która jest uzdrowicielką, a poza tym sam zainteresowany często odwiedza przeróżne działy w szkolnej bibliotece, bo pochłania dosłownie wszystko. Za wyjątkiem działu ksiąg zakazanych, oczywiście.
Frank radzi sobie świetnie z większością przedmiotów, bo jest typowym kujonem, co to musi mieć wszystkie stopnie najlepsze. Ma wymagającą matkę i dom pełen bohaterów, więc się nie dziwić, że mierzy wysoko. Na bakier bywa z zaklęciami ofensywnymi i zręcznością, ale bliscy dbają o to by był w pełni sprawny fizycznie i nie zostawał pod tym kątem w tyle. Tiara rozważała przydzielenie go do domu Ravenclaw, ale wybłagał ją by tego nie robiła. Chciał przynależeć do Gryffindoru jak większość jego rodziny i tak się stało.
Niepokoi go to, co aktualnie dzieje się na świecie. Ma wielu aurorów w rodzinie i nie chciałby nikogo stracić przez Voldemorta, więc na myśl o tym typie jego dziecięce rączki ze złością zaciskają się w pięści.
Wakacje oraz wszelkie przerwy świąteczne spędza w rodzinnym domu. Nie podróżuje w dalekie kraje, ale na miejscu ma wielu przyjaciół i rodzinę. I książki.
Asystent Królowej Balu
Ma 165 cm wzrostu. Chuderlawy, blady, często z rumieńcami na policzkach (ma z tym problem). Przygarbiony, z reguły niepewny siebie, choć czasami ma przebłyski bohatera. Niebieskie oczy, brązowe włosy. Bywa w towarzystwie roślin albo zapalczywie chroni roślin.

Frank Longbottom
24.09.2023, 19:06  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.09.2023, 19:08 przez Lady Carmilla Sanguina.)  

Postać drugoplanowa

Asystent Królowej Balu

Frank Longbottom
24.09.2023, 19:07  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.09.2023, 19:08 przez Lady Carmilla Sanguina.)  

zebrane odznaki

Twoja postać nie zdobyła jeszcze żadnych odznak. Odznaki możesz zbierać realizując scenariusze, zdobywając mechaniczne osiągnięcia i biorąc udział w wydarzeniach ogłaszanych w dziale szpalta. Sporadycznie mistrzowie gry obdarowują graczy odznakami specjalnymi. Sposoby na ich zdobycie owiane są jednak tajemnicą.
Asystent Królowej Balu

Frank Longbottom
24.09.2023, 19:07  ✶  

Oto profil twojej postaci

Możesz swobodnie edytować go i umieszczać w nim dodatkowe informacje o postaci, fabularne i mechaniczne notatki i wszystko inne, co tylko przyjdzie ci do głowy. Mamy też dla ciebie propozycję: uzupełnij pytania z poniższej ramki i zgłoś się za to po osiągnięcie.

Poznajmy się bliżej

♦ W lustrze Ain Eingarp widzę...
♦ Bogin przyjmuje przy mnie formę...
♦ Amortencja pachnie mi...
♦ Moje ulubione zaklęcie to...
♦ Mój patronus przyjmuje formę...
♦ Wróżbiarstwo to dla mnie...
♦ Czarna magia? Cóż...
♦ Za swoje największe osiągnięcie uważam...
♦ Stoję po stronie...
♦ Moje serce należy do...
Asystent Królowej Balu

Frank Longbottom
15.10.2023, 22:00  ✶  

o przeszłości

Tutaj opisujesz przeszłość postaci. Możesz również umieścić tutaj link do wpisu ze spisem swoich retrospekcji oraz biografią.

Lato 1972

Opis kwartału oraz link do wpisu ze spisem sesji.
Asystent Królowej Balu

Frank Longbottom
15.10.2023, 22:02  ✶  

Wspomnienia i sny

najważniejsze wspomnienia

Pole freeform. Tutaj możesz opisać biografię postaci w formie opowiadania lub punktów.

rozgrywki

data • nagłówek • opis
STARRING: z kim
Asystent Królowej Balu

Frank Longbottom
15.10.2023, 22:07  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.03.2024, 01:19 przez Frank Longbottom.)  

Lato 1972

dokonania fabularne

Wydłużony opis fabularnych dokonań postaci w kwartale. Co zmieniło się w jej życiu? Czy pięła się na szczeblach organizacji? Zorganizowała wydarzenie, straciła kogoś bliskiego?

postępy

Co udało się postaci osiągnąć? Jak rozwinęła swoje umiejętności? Czego dokonała na fabule, a co gracz dodaje pomiędzy wierszami? Ten opis musi być poparciem zmian nanoszonych w statystykach, przewagach, zawadach i lokacjach.

rozgrywki

30 czerwca 1972 • Witaj w domu (wariatów) • Ciocia i wujek przyjechali odebrać mnie i Alice z dworca. Trochę mnie przerażała Alice, bo ciągle rzucała się na ziemię, a to by uratować moją ropuchę, a to bez większego powodu. A mi tak jakoś zawałowo było, bo martwiłem się bardzo o nią i o moje rośliny.
STARRING: BRENNA LONGBOTTOM, ERIK LONGBOTTOM, ALICE GREENGRASS
1 lipca 1972 • Zielarskie pogotowie ratunkowe • Będziemy robić na nowo ogródek - w trakcie
STARRING: MENODORA CRAWLEY, ALICE GREENGRASS, OTTO ABBOTT, JAMES POTTER
lipiec 1972 • Odbicie twojej duszy • Ciocia Brenna zabrała mnie na wycieczkę oglądać unikatowe lustra. Świetnie się bawiłem, póki nie trafiłem na Lustro Pragnień. Okazało się, że widzę w nim siebie wraz z Alice, która podchodzi do mnie, kładzie mi dłoń na ramieniu i daje całusa w policzek. Trochę głupio wyszło, bo poniekąd wygadałem tę wizję, a przynajmniej to, że jest w niej Alice, cioci Brennie, a ta zachęcała bym zabrał przyjaciółkę na randkę. Ostatecznie zawisła między nami groźba, że ciocia jeszcze wróci do tematu.
STARRING: BRENNA LONGBOTTOM
11 lipca 1972 • Spod znaku płaszczcza i szpady • O niemiłosiernie wczesnej godzinie porannej odbyło się jedynie w swoim rodzaju szkolenie, musztra małych, przyszłych wojowników - mnie i Alice. Ciocia Brenna zrobiła nam ćwiczenia z szermierki, a Alice to właściwie zapoznawaliśmy ze szpadą i fechtunkiem.
STARRING: BRENNA LONGBOTTOM, ALICE GREENGRASS
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa