• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Nikolai Petrov

Nikolai Petrov
Medved'
This house no longer feels like home
Nikolai jest młodym chłopakiem o wzroście 176 cm, ciemnobrązowych, krótkich włosach i zielonych oczach, pod którymi miejsce swoje znalazły dwa pieprzyki. Nie jest przesadnie umięśniony, jednak codzienne ćwiczenia ukształtowały u niego przyjemną dla oka muskulaturę. Preferuje swobodę, gdy dobiera garderobę. Mówi z twardym, typowo słowiańskim akcentem.

Nikolai Petrov
14.12.2024, 19:25  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.12.2024, 22:24 przez Cliodna.)  

Nikolai Petrov

Koncepcja postaci

Pochodzący z Rosji, Nikolai jest drugim synem Szefa rosyjskiego Biura Aurorów, oraz magomedyczki, wychowankiem rosyjskiej Szkoły Magii, Koldovstoretz. Będąc drugim synem, oczekiwano od niego, że w przyszłości, podobnie jak ojciec, zostanie aurorem i będzie wspierał swojego starszego brata w jego własnej ścieżce ku szczytom kariery. Nikolai jednak obrał inną ścieżkę, rozwijając umiejętności Opieki Nad Magicznymi Stworzeniami.

Ciekawy świata i przeciwny twardym zasadom, Nikolai rozwinął cechy, które jego ojciec uważał za niegodne jego nazwiska. Ostatecznie działania młodego czarodzieja doprowadziły do tego, że ojciec odesłał go za ocean, do swojego brata, który również hańbił ich nazwisko.

Obecnie Nikolai mieszka w Dolinie Godryka ze swoim wujem, znanym wśród mieszkańców, Vladem Petrovem, któremu pomaga w opiece nad jego niewielkim stadem hipogryfów.

Z powodu różnic kulturowych Nikolaia wciąż zadziwiają niektóre zwyczaje mieszkańców Wysp i chętnie poznaje to, co do tej pory było dla niego nieznane. Z tego też powodu jest, niestety, osobą, która nieświadomie naraża się na kłopoty.

Jest Animagiem - jego zwierzęcą formą jest niedźwiedź.

Czarodziejska legenda
as calm as the sea, but as devastating as it becomes
Cliodna to irlandzka driada, żyjąca w średniowieczu. Była animagiem zmieniającym się w morskiego ptaka. Wspomagały ją trzy magiczne ptaszki. Leczyła chorych, śpiewając im do snu, ponadto mówiono, że może zamienić się w morską falę.

Cliodna
15.12.2024, 22:08  ✶  

Postać drugoplanowa

Czarodziejska legenda
as calm as the sea, but as devastating as it becomes
Cliodna to irlandzka driada, żyjąca w średniowieczu. Była animagiem zmieniającym się w morskiego ptaka. Wspomagały ją trzy magiczne ptaszki. Leczyła chorych, śpiewając im do snu, ponadto mówiono, że może zamienić się w morską falę.

Cliodna
15.12.2024, 22:09  ✶  

zebrane odznaki

Medved'
This house no longer feels like home
Nikolai jest młodym chłopakiem o wzroście 176 cm, ciemnobrązowych, krótkich włosach i zielonych oczach, pod którymi miejsce swoje znalazły dwa pieprzyki. Nie jest przesadnie umięśniony, jednak codzienne ćwiczenia ukształtowały u niego przyjemną dla oka muskulaturę. Preferuje swobodę, gdy dobiera garderobę. Mówi z twardym, typowo słowiańskim akcentem.

Nikolai Petrov
15.12.2024, 22:09  ✶  

Oto profil twojej postaci

[Obrazek: tumblr_o0k2szPBHB1uzknmmo1_250.gifv]

Nikolai Petrov. Przez stryja zwany "Kol" bądź "Nikki". Medved'. Drugi syn Szefa rosyjskiego Biura Aurorów i Magomedyczki. Chłopak średniego wzrostu o krótkich, ciemnobrązowych włosach i zielonych oczach.

Poznajmy się bliżej

♦ W lustrze Ain Eingarp widzę... siebie, w przestronnym salonie, z pięknymi skrzypcami w moich dłoniach. Jestem wolny. Uśmiecham się do kogoś, ale nie widzę tej osoby;
♦ Bogin przyjmuje przy mnie formę... szarżującego na mnie błotoryja;
♦ Amortencja pachnie mi... wanilią i czymś cytrusowym;
♦ Moje ulubione zaklęcie to... Bombarda;
♦ Mój patronus przyjmuje formę... Niedźwiedzia;
♦ Wróżbiarstwo to dla mnie... sztuka, która zasługuje na szacunek;
♦ Czarna magia? Cóż... Źle wykorzystany potencjał;
♦ Za swoje największe osiągnięcie uważam... udaną przemianę animagiczną;
♦ Stoję po stronie... swojej;
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek