• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Przyjęci do gry v
1 2 3 4 5 … 8 Dalej »
Cedric Avery

Cedric Avery
Sztafaż
—
krew
czysta
genetyka
—
zawód

Cedric Avery
28.11.2025, 14:26  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.12.2025, 21:52 przez Baba Jaga.)  

Cedric William Avery

Koncepcja postaci

Urodzony w 4.01.1939. Syn Aureliany (z domu Mulciber) i Cassiana Averych. Absolwent Hogwartu (Slytherin) - szkołę skończył w 1957 roku. Z zawodu rzeźbiarz i konserwator dzieł magicznych.

Zwolennik Voldemorta - nie z powodu idei, a nienawiści do szlam oraz mugoli. Nie należy do organizacji, ale popiera ich działania całym sercem, wspiera także działania Czarnego Pana, jeżeli jego zwolennicy o to poproszą. Jego dusza zwróciła się po śmierci brata (1966 rok) w stronę czarnej magii i od tamtego czasu jest nią przeżarta do cna. Od 1971 roku prowadzi mniej legalną działalność: razem z Astorią przy pomocy obrazów przemycają nielegalne substancje do konkretnych, bogatych nabywców. Rozwinął tym samym swoją sieć kontaktów i swobodnie porusza się na Nokturnie, zdobywając swoją klientelę, lecz jest wciąż płotką w morzu pełnym rekinów.

Julian zaszczepił w nim pasję do czarnej magii, którą Cedric wlewał w serce Vienne po jego śmierci. Razem z mniej kochaną córką Averych kroczyli ramię w ramię, pogrążając się coraz bardziej w mroku, a tę bardziej kochaną ściągnął do podziemi, wplątując ją w swoje nielegalne interesy. Mimo tego co można odnieść po jego działaniach - kocha swoje siostry i nie pozwoli, by włos im z głowy spadł. On nie zapyta kto cię skrzywdził - on rozczłonkuje ciało sprawców oraz ich rodzin, nawet jeżeli nie ma potwierdzenia, że to na pewno oni.

Wysoki, mierzący 190 cm wzrostu, chudy blondyn o jasnej cerze i lodowatych, błękitnych oczach. Z kpiną idzie ramię w ramię, a sarkazm to jego obecna kochanka. Niezwykle impulsywny i bezczelny z charakteru - po śmierci Juliana jego agresja wezbrała na sile. W konfliktach wybiera przemoc, zarówno przy pomocy magii, jak i pięści.

Z rodziną Mulciber nie utrzymuje kontaktu. Nigdy się nie interesował nimi i nie zainteresuje w przyszłości. Stroni od wielkich bali i pokazywania się wśród czystokrwistej socjety. Jego życiem jest praca, ta legalna i mniej legalna, na próżno szukać go wśród sali balowych i przyjęć. Przez to znany jest głównie w środowisku malarskim oraz, naturalnie, na Nokturnie.
Czarodziejska legenda
She should be sure in her soul that the most terrifying thing in the forest was her.
krew
genetyka
zawód
Wiedźma, która mieszkała w domku stojącym na kurzych nogach. Jadła dzieci na śniadanie — i prawdopodobnie na obiad i do herbaty.

Baba Jaga
01.12.2025, 21:51  ✶  

Postać drugoplanowa

Czarodziejska legenda
She should be sure in her soul that the most terrifying thing in the forest was her.
krew
genetyka
zawód
Wiedźma, która mieszkała w domku stojącym na kurzych nogach. Jadła dzieci na śniadanie — i prawdopodobnie na obiad i do herbaty.

Baba Jaga

zebrane odznaki

Twoja postać nie zdobyła jeszcze żadnych odznak. Odznaki możesz zbierać realizując scenariusze, zdobywając mechaniczne osiągnięcia i biorąc udział w wydarzeniach ogłaszanych w dziale szpalta. Sporadycznie mistrzowie gry obdarowują graczy odznakami specjalnymi. Sposoby na ich zdobycie owiane są jednak tajemnicą.
Sztafaż
—
krew
czysta
genetyka
—
zawód

Cedric Avery

Oto profil twojej postaci

Możesz swobodnie edytować go i umieszczać w nim dodatkowe informacje o postaci, fabularne i mechaniczne notatki i wszystko inne, co tylko przyjdzie ci do głowy. Mamy też dla ciebie propozycję: uzupełnij pytania z poniższej ramki i zgłoś się za to po osiągnięcie.

Poznajmy się bliżej

♦ W lustrze Ain Eingarp widzę...
♦ Bogin przyjmuje przy mnie formę...
♦ Amortencja pachnie mi...
♦ Moje ulubione zaklęcie to...
♦ Mój patronus przyjmuje formę...
♦ Wróżbiarstwo to dla mnie...
♦ Czarna magia? Cóż...
♦ Za swoje największe osiągnięcie uważam...
♦ Stoję po stronie...
♦ Moje serce należy do...
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa