• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Auror Aaron A. Moody

Auror Aaron A. Moody
constant vigilance
I have traveled far
beyond the path of reason.
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
wilkołak
zawód
auror
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
13.04.2026, 11:24  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.04.2026, 11:24 przez Alastor Moody.)  
Odpowiedź na ten list.

Tato,

Wszystko spoko, daję sobie radę. Ale mieszkania potrzebuję, obojętnie mi gdzie bo i tak tylko tam śpię. Myślę o tym na serio, ale teraz jest tyle osób w czarnej dupie, że nie mogę tak po prostu przestać im pomagać.

do zoba i dzięki

fear is the mind-killer.
Little miss borderline
And the violence, caused silence
Who are we mistaken?
sława
IV
krew
czysta
genetyka
maledictus
zawód
Sędzia Wizengamotu
Czarownica o klasycznej, włoskiej urodzie odziedziczonej po matce. Ma ciemnobrązowe (z pierwszymi siwymi włosami) trudne do ujarzmienia loki, w które zwykle wpina złote spinki i ozdoby. Oczy - o bardzo nienaturalnym, kobaltowym kolorze. Bogowie pożałowali jej wzrostu. Ta poważna, dorosła kobieta ma zaledwie 149 cm wzrostu. Według kartoteki medycznej waży 37kg. Pachnie drogimi perfumami o zapachu jaśminu i ubiera się u magicznych projektantów, choć częściej można ją spotkać w przepisowym ministerialnym mundurku sędzi. Na przekór modzie czystokrwistych - uwielbia torebki, nienawidzi magicznych sakiew. Jej codzienna torebka z paryskiego magicznego domu mody jej zawsze wypchana po brzegi dokumentami, kosmetykami i innymi pierdołami, bez których nie może się obejść. Ogólnie to kobietą jest ułożoną, kulturalną, chociaż pierwsza dzień dobry na ulicy nie powie.

Lorien Mulciber
25.04.2026, 12:51  ✶  
10. października Paul wylądował na biurku pana Moody’ego niosąc ładnie zapakowaną, choć wypchaną kopertę z zawartością, która miała stać się niedługo codziennością Aarona. Zabawne - bo Lorien była akurat na posiedzeniu Wizengamotu.
W środku były przede wszystkim… próbniki kolorów. Dokładnie mówiąc było ich siedemnaście sztuk, wszystkie w odcieniach stłumionego błękitu- od “mgły znad Cley Marshes” przez “zmęczony błękit:” po “lazur (odcień 1655A2)”. Dodatkowo Lorien dołączyła (całkiem pomocną) odbitkę zdjęcia z ostatniej łapanki czarnoksiężników przez Biuro Aurorów. Na materiale dowodowym zmasakrowana ofiara leżała pod ścianą. Ścianę Lorien zaś zakreśliła w kółeczko czerwonym tuszem, uczynnie dorysowując strzałki i wykrzykniki.
Najwyraźniej próbowała znaleźć identyczny odcień na jedną ze ścian w kuchni (tak, dokładnie tą której nie dało się wyburzyć, bo była “nośna” czy coś takiego).

Ale najwyraźniej przed wysłaniem Paula w ręce czarownicy dotarło coś jeszcze. Dołączyła do środka stronę z biuletynu Ministerstwa Magii, który zawsze na posiedzenia przynosił stary Rowle.

Na małej samoprzylepnej karteczce dopisała:

Widziałeś już?
Najwyraźniej wystarczyło wkurwić miłościwie panującą odpowiednio mocno.

O dziwo karteczka spłonęła zaraz po przeczytaniu.
constant vigilance
I have traveled far
beyond the path of reason.
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
wilkołak
zawód
auror
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
02.06.2026, 13:53  ✶  
Tato, niewiele Ci o tym mówiłem, a teraz ciągle brakuje nam czasu na dłuższe spotkanie. Chciałem Ci powiedzieć, że się z tymi istotami z lasu dwa razy. Wiele osób mówiło o tym, że w jakiś sposób oddziałują na umysł, ale ja nie jestem tego taki pewny – wydaje mi się, że oklumencja nie wystarczy. Powinniśmy skonstruować coś, co blokuje przepływ energii.
Alek

@Aaron Andrew Moody 23.10

fear is the mind-killer.
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
08.06.2026, 13:23  ✶  
25.10

Na wszelki wypadek. Niektórzy mówią, że odstraszają złe duchy i wróżki w Samhain.

Brenna.

Do notatki dołączono pudełko gwoździ, zamówionych u Tristana.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (3): « Wstecz 1 2 3

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa