• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Poszukiwania Szukam kogoś do gry

Szukam kogoś do gry
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
20.05.2022, 14:53  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.02.2026, 15:08 przez Eutierria.)  

Szukam kogoś do gry!

Poszukiwania z datą nieaktualizowaną od trzech tygodni, nieaktualne lub w przeważającej części pokreślone są usuwane przez moderatora. Gracz może dodać je do tematu ponownie z nową datą.

Ogólne poszukiwania

Kod:
[b]Dla kogo szukasz:[/b] imię i nazwisko postaci
[b]Zarys:[/b] ogólny zarys rozgrywki i informacje o tym kogo szukasz, czego szukasz
[b]Czy aktualne:[/b] tak/nie (ostatnia data aktualizacji)

Na eventy i do scenariuszy

Kod:
[b]Event lub scenariusz:[/b] wpisz nazwę
[b]Dla kogo szukasz:[/b] imię i nazwisko postaci
[b]Zarys:[/b] ogólny zarys rozgrywki i informacje o tym kogo szukasz, czego szukasz
[b]Czy aktualne:[/b] tak/nie (ostatnia data aktualizacji)
szamanka
Kochajcie mnie, kochajcie, wy
—
 gęstwy zieleni
I wy, senne gromady powikłanych cieni
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
alchemiczka, zielarka, leśnicza, stwórczyni
Tchnie czymś dzikim, nosi na sobie okruchy lasu: czasem we włosy zaplącze się uschnięta gałązka, czasem w materiał szaty wczepią nasiona czy wkleją niteczki pajęczyn, a czasem sama czarownica dokłada intencjonalnie atrybuty natury: ozdoby z ptasich piór, polnych kwiatów czy zwierzęcych kłów. Ciągnie się za nią woń suchych traw, żywicy i palonych kadzideł. Kobieta szczupła i przeciętnego wzrostu (164 cm), niebieskie oczy. Długie blond włosy o średnim skręcie, rzadko ułożone i wystylizowane, zwykle znajdzie się wśród nich kołtun. Spódnice szat Helloise są długie i mają głębokie kieszenie, w których zawsze znajdzie się nieco ziarna dla ptaków. Lubi mięsiste tkaniny, warstwy, ubrania swobodnie płynące za sylwetką, nie boi się wzorów ani koloru, choć wybiera głównie barwy głębokie i niezbyt nasycone lub bliskie ziemi: zielenie, brązy, zgaszone pomarańcze. Stawia przede wszystkim na praktyczność: materiały solidne, które posłużą długie lata i nie zaszkodzi im praca w ogrodzie. Zamiast sakwy często nosi pas na wzór dawnych châtelaine, do którego na skórzanych rzemykach przymocowane są drobne przedmioty: różdżka, futeralik z nożem, woreczek soli czy miniaturowe buteleczki eliksirów, w tym zawsze jedna z solami trzeźwiącymi. Helloise nie nosi klasycznej biżuterii. Posiada jedynie ozdoby z drewnianych koralików i elementów zwierzęcych.

Helloise Rowle
01.03.2026, 18:07  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.04.2026, 13:33 przez Helloise Rowle.)  
Event lub scenariusz:
  • Marsz Praw Charłaków,
  • Nastał czas ciemności,
  • Pierwsze ataki Śmierciożerców,
  • Moja Kość Lokacji.
Dla kogo szukasz: Helloise
Zarys: Na razie wstawiam te szukajki po to, żeby sobie pozaklepywać z osobami sloty i zacząć wstępnie myśleć o pomysłach na wątki, bo nie zacznę nic od ręki, tylko tak powiedzmy za dwa-trzy tygodnie.

Moja kość lokacji to wybite okna. Czas mam przed północą 8 września i od rana 9 września rano, tak na styk przed świtem.
Wszystko fajnie. Tyle że trik jest taki, że w tym domu, w którym wybili okna, siedzi uratowany Śmierciożerca, więc nie dam się wefrajerować w wątek z kimś, kto nie jest minimum zwolennikiem.

Z resztą scenariuszy nie mam na razie nic konkretnego na myśli i jestem elastyczna.

Jedyne co, to — gdybym mogła zgłosić nieśmiałe życzenie — byłabym szczęśliwa, gdyby inicjatorem tematu w Nastał czas ciemności była ta druga postać. Nawet jeśli Hela widziała manifest sama wcześniej, to nie przejęła się nim raczej za bardzo — ani pozytywnie, ani negatywnie. Przecież voldemortowska rebelia nie ma miejsca w jej ogródku (little did she know).

BONUS: Mam do zrobienia też zadanie z miesiąca równości XD Kłótnia z przechodniami o status krwi Eugenii Jenkins. Ciężko mi się wymyśla powody, dla których Hela bywa w Londynie, jeszcze ciężej dlaczego dawałaby jebanie o rozwiązywanie kłótni przypadkowych ludzi. Ale gdyby ktoś chciał ją zdopingować, to można też z tym coś wykombinować.

Czy aktualne: tak [08/04]

dotknij trawy
last responder
Are we magic or science?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
metamorfomag
zawód
niewymowny, magimedyk
175 cm wzrostu, czarne oczy i włosy. Kiedy nie ma na sobie fartucha laboratoryjnego, nosi się raczej w męskim stylu. Czuć wokół niej woń papierosów.

Odile Fawley
06.03.2026, 12:01  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.03.2026, 12:02 przez Odile Fawley.)  
Dla kogo szukasz: Odile Fawley
Zarys: Chciałabym trochę rozruszać szaloną panią doktor na start, więc jestem otwarta na wszystko od retrospekcji po sesje związane z pracą w Departamencie Tajemnic i szemranymi kontaktami biznesowymi
Czy aktualne: tak (06.03)
Niewymowny
Jeśli mnie nie lubisz, to twój problem, a nie mój.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Niewymowny - Departament Tajemnic / Komnata Śmierci
Wysoki blondyn, mierzący 194 cm wzrostu. Jego niebieskie oczy przejawiają najczęściej chłód, odwagę, opanowanie, tajemniczość. Nie łatwo odczytać jego zamierzenia i jakie może mieć intencje względem osób drugich.

Nicholas Travers
31.03.2026, 13:30  ✶  
Dla kogo szukasz: Nicholas Travers
Zarys: Sesje Zawodowe na jesień: wrzesień (bardziej ku końcowi) i październik (cały do dyspozycji).
Nicholas pracuje w Departamencie Tajemnic, w Komnacie Śmierci. Współpracuje ściśle z pracownikami Komnaty Badań Mózgu, oraz koronerami w Departamencie Przestrzegania Prawa. Możemy pomyśleć o jakieś sesji współpracy z inną komnatą, biurem  lub departamentem w badaniu jakiejś sprawy. Można wrócić do badań nad Knieją, lub poruszyć wątek Spalonej Nocy przy tym. Wyrażam otwartość na różne inne pomysły.
Czy aktualne: tak (31.03)
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
sława
VI
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Szef OMSHM-u
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
07.04.2026, 11:07  ✶  

intrygi, pieniądze i papet vaudois

Dla kogo szukasz: Anthony J. Shafiq
Zarys: delegacja ministerialna do Lozanny 23-28.10 (daty do ewentualnej modyfikacji +/- 1 dzień)
Droga na miejsce: Simplon-Orient Express Powrót: Świstokliki po śniadaniu

Poszukuję członków delegacji Ministerstwa Magii, która udała się w październiku z Anthonym do Lozanny, obecnej siedziby Międzynarodowej Unii Magicznej w celu wyłudzenia uzyskania korzystnego kredytu na odbudowę Londynu od angielskich partnerów ekonomicznych.

Ze swojej strony przygotuję opis lokacji, możemy zagrać jak postaci przygotowują się do wyjazdu w Anglii, jadą pociągiem do Lozanny, zwiedzają Lozanne w czasie wolnym. Chciałabym zamknąć listę wyjeżdżających do 13.04, tak żeby wszyscy zainteresowani wiedzieli, że razem jechali na tym wózeczku. Nie planuje prowadzić w ramach tej delegacji scenariusza (jak się przydarzyło to w Kairze), ale jestem otwarta na propozycje sesjowe, również te przygodowe.

Jeśli ktoś nie jest pracownikiem ministerstwa, a chciałby jechać - możemy wspólnie pokombinować! Na podstawie relacji z Anthonym, możemy wymyślić dlaczego np. dana osoba została zatrudniona jako ministerialny konsultant i została wciągnięta na listę płac (choćby na ten jednorazowy wyjazd).

Czy aktualne: tak (7.04)

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa