• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Przyjęci do gry v
1 2 3 4 5 … 8 Dalej »
Erwin Meadowes

Erwin Meadowes
Sztafaż
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Erwin Meadowes
05.08.2026, 17:07  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.08.2026, 20:57 przez Eutierria.)  

Erwin Meadowes

Koncepcja postaci

Erwin Meadowes jest trzydziestosześcioletnim właścicielem sklepu zoologicznego z niebezpiecznymi magicznymi stworzeniami na ulicy Śmiertelnego Nokturnu oraz animagiem potrafiącym przybierać postać węża. Choć wychował się w rodzinie myśliwych, od dziecka znacznie bardziej od tropienia zwierzyny interesowało go jej ratowanie i hodowla. Z racji rodowej umiejętności, zwierzęta nigdy go nie atakowały (w przeciwieństwie do ludzi), dlatego do dziś najlepiej czuje się pośród syczących, gryzących i jadowitych stworzeń, których większość klientów wolałaby nie oglądać z bliska. Jest spokojnym, wycofanym pacyfistą i krótkowidzem: znacznie częściej można spotkać go zwiniętego w gadziej postaci na nasłonecznionej witrynie niż za ladą zachwalającego towar. Handel nigdy nie był jego mocną stroną, przez co interes przez lata balansował na granicy bankructwa.

Los jego podupadającego sklepu odmienił brat bliźniak, który po latach spędzonych w Stanach Zjednoczonych wrócił z pomysłem rozszerzenia działalności o dyskretny asortyment magicznych akcesoriów dla dorosłych. Ukryta na zapleczu część sklepu szybko zaczęła przynosić większe zyski niż egzotyczne zwierzęta, a pomysłowość braci sprawiła, że ich oferta zdobyła rozgłos wykraczający poza Nokturn.

Fabularnie Erwin jest przede wszystkim właścicielem miejsca, do którego prędzej czy później może trafić każdy – od pechowych czarodziejów szukających nietypowego pupila, przez podejrzanych klientów pytających o rzeczy, których lepiej nie nazywać na głos, aż po osoby, które pomyliły drzwi i dopiero po chwili zorientowały się, że właśnie stoją twarzą w twarz z wyjątkowo niezadowolonym i równie jadowitymi stworzeniami. Dodatkowym źródłem zamieszania pozostaje prowadzone na zapleczu stoisko erotycznych zabawek – interes, który początkowo wprawiał go w szczerą konsternację. Z czasem nabrał wprawy choć nadal musi dopytywać, czy zamówiona przez klienta obroża przeznaczona jest dla przerośniętego psa, jarczuka czy jednak dla krnąbrnej kochanki.
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
05.08.2026, 20:57  ✶  

Postać drugoplanowa

Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria

zebrane odznaki

Twoja postać nie zdobyła jeszcze żadnych odznak. Odznaki możesz zbierać realizując scenariusze, zdobywając mechaniczne osiągnięcia i biorąc udział w wydarzeniach ogłaszanych w dziale szpalta. Sporadycznie mistrzowie gry obdarowują graczy odznakami specjalnymi. Sposoby na ich zdobycie owiane są jednak tajemnicą.
Sztafaż
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Erwin Meadowes

Oto profil twojej postaci

Możesz swobodnie edytować go i umieszczać w nim dodatkowe informacje o postaci, fabularne i mechaniczne notatki i wszystko inne, co tylko przyjdzie ci do głowy. Mamy też dla ciebie propozycję: uzupełnij pytania z poniższej ramki i zgłoś się za to po osiągnięcie.

Poznajmy się bliżej

♦ W lustrze Ain Eingarp widzę…
♦ Bogin przyjmuje przy mnie formę…
♦ Amortencja pachnie mi…
♦ Moje ulubione zaklęcie to…
♦ Mój patronus przyjmuje formę…
♦ Wróżbiarstwo to dla mnie…
♦ Czarna magia? Cóż…
♦ Za swoje największe osiągnięcie uważam…
♦ Stoję po stronie…
♦ Moje serce należy do…
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa