• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Poczta Atreusa

Poczta Atreusa
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
21.09.2023, 20:41  ✶  
Liścik przyszedł na Horyzontalną pod wieczór, przyniesiony obcą sową.

16.06.72

Nie jestem martwa.
B.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
how it still shines like gold
sława
VI
krew
czysta
genetyka
wilkołak
zawód
detektyw w BUM
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
21.09.2023, 20:48  ✶  

—16/06/1972—

do listu zwrotnego dołączono paczkę w formie książki "Mesjasz Diuny"

Wylądowała w szpitalu.

Zakazała mówić o tym naszej mamie.

Zakazała mi iść z brygadzistką Wood na patrol na Śmiertelny Nokturn.

Kazała sobie przysłać książkę do czytania.

Rządzi się jakby co najmniej była tutaj komendantem.

Właśnie zbieram myśli, żeby powiedzieć o tym rodzicom i dziadkowi. Mógłbyś dostarczyć jej powieść, skoro już i tak jej szukasz?

Postaram się do was za jakiś czas dołączyć. Jak tylko ugaszę ten "pożar" w posiadłości.

Do zobaczenia,

Erik

PS. Brenna żyje i powinna być przytomna, ale odizolowali ją od reszty pacjentów. Nie wiem, kto miał się poczuć w tym równaniu bezpieczniej.

odpowiedź na wiadomość

Lukrecja
Are you here looking for love
Or do you love being looked at?
V
krew
czysta
genetyka
selkie
zawód
magizoolog
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.

Laurent Prewett
22.09.2023, 17:25  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.10.2023, 08:46 przez Laurent Prewett.)  
23.05.1972, New Forest

Drogi Atreusie,

och, znasz mnie, jestem grzecznym chłopcem. Przecież nigdy nie ośmieliłbym się złamać prawa... po prostu wystawioną tam tabliczkę traktuję bardziej jako ostrzeżenie. Przecież nikt mi nie powie, że w tak krótkim czasie Ministerstwo nagle zadziałało błyskawicznie i przepchnęło jakąś uchwałę.

Możesz uznać, że oba. Choć głównie liczę na to, że mając cię przy sobie żaden brygadzista nie wyprowadzi mnie w kajdankach. Żartuję, oczywiście. Prawdę mówiąc nadal nie wiem, czego dokładnie się po Kniei spodziewać ani na kogo się tam natkniemy. Wiem, że jeśli coś się będzie się działo cokolwiek złego to mnie ochronisz. Tylko tyle albo aż tyle.

Z wyrazami miłości,
Laurent Prewett

○ • ○
his voice could calm the oceans.
broom broom
Throw me to the wolves and
I'll return leading the pack
krew
genetyka
zawód

Mavelle Bones
22.09.2023, 19:12  ✶  
28.05.1972

Bulstrode,

dzięki. Zastanowię, kiedy będzie najlepsza pora.

M.B.

Odpowiedź na wiadomość

Dama z Lumos
krew
genetyka
zawód
Kasztanowe włosy zwykle ma ciasno spięte, odsłaniając bladą, trochę piegowatą twarz. Oczy ma jasne, o uważnym spojrzeniu. Około metr sześćdziesiąt dziewięć wzrostu.

Florence Bulstrode
23.09.2023, 19:21  ✶  
16.06.72

Atreusie,

słyszałam, że pojawiają się różne problemy w związku z pokłosiem rytuału Beltane - w tym nieraz sprawy dla Waszego Departamentu. Chciałam Ci przekazać, że prawdopodobnie udało mi się zerwać więź powstałą tamtej nocy. Pewność, co do tego, czy nie nawróci i nie potrzeba zmian w procedurze, uzyskam w ciągu najbliższych dwóch tygodni, w poważnych przypadkach możecie jednak z Orionem odsyłać ludzi do mnie.
Konieczne jest zamówienie wcześniej specjalnych świec, których listę załączam.

Pozdrowienia
Florence
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
27.09.2023, 19:39  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.09.2023, 19:43 przez Brenna Longbottom.)  
27.06.72

Atreus,

U jednej z moich znajomych pozbywanie się więzi zadziałało chyba poprawnie. Do jej klątwołamaczki wolałabym jednak nie iść, bo tak się przypadkiem składa, że to Twoja siostra i chyba nie chcę wiedzieć, co powiedziałaby na mój widok. Za to Alethea Crouch, o której Ci wspominałam, jest gotowa spróbować. Może wreszcie będziesz mógł się porządnie wyspać i takie tam.

Crouch bywa w Londynie tylko od czasu do czasu, trzeba więc znaleźć odpowiedni termin. Przesyłam Ci cztery daty na najbliższe trzy tygodnie, kiedy na pewno dostępne jesteśmy i ja, i ona o ile po drodze na spotkanie nie zderzę się z jakimś zombie. Czy któraś Ci pasuje?

Pierwsza jest 29 czerwca, więc jeśli nie masz dyżuru, pójdę dziś lub jutro po składniki do kadzideł czy co tam Crouchówna zamierza przygotowywać, i możemy sprawę załatwić szybko.

Brenna

Poniżej znajdowały się daty i godziny, w czasie których mogli umówić się z Letą w najbliższych tygodniach.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Lukrecja
Are you here looking for love
Or do you love being looked at?
V
krew
czysta
genetyka
selkie
zawód
magizoolog
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.

Laurent Prewett
02.10.2023, 08:46  ✶  
List dotarł wieczorem.
11.06.1972, New Forest

Drogi Atreusie,

mam nadzieję, że dobrze się czujesz. Jeszcze większą, że nie jesteś na mnie zły. Choć... nie, właściwie to nie. Największą mam nadzieję na to, że masz przestrzeń na to, by odpocząć, by poczuć się lepiej. Nawet gdybyś miał być przez to gniewać się na mnie przez wieki. Jeszcze raz - przepraszam.

Byłem w podróży we Francji. Miałem okazję już raz czy dwa odwiedzić ten kraj, ale wyłącznie w celach biznesowych. Jak przyjemnym było spojrzenie na wybrzeża morza Belerskiego, jak piękny był piasek na lazurowych wybrzeżach i jak wspaniale lawenda kołysała się na wietrze. Mógłby zachwycać się tymi wybrzeżami, pannami stąpającymi po plażach w letnich sukienkach i drzewami przeglądającymi w morskich falach. Ale wiesz, że moja niepoprawna miłość do wody spowoduje, że kiedyś wyjdę za któryś z oceanów, zamiast spoglądać na zgrabne nogi dziewcząt.

Żałuję, że nie zabrałem ze sobą aparatu - chciałbym ci pokazać chociaż fragment tego miejsca. Mam szczerą nadzieję, że następnym razem namówię i ciebie na taką wyprawę.

P.S. Mam nadzieję, że upominek przypadnie ci do gustu.

Zawsze Twój,
Laurent Prewett

Do listu dołączono piękną butelkę najlepszego rodzaju Cognacu - francuskiej brandy, która była bardzo popularna w Anglii, dopóki nie ograniczono jej produkcji i stała się prawdziwie drogim rarytasem.

○ • ○
his voice could calm the oceans.
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
krew
genetyka
zawód
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
04.10.2023, 20:18  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.03.2024, 22:21 przez Stanley Andrew Borgin.)  
Londyn, 27 czerwca 1972

Atreusie,
Co robisz pod koniec czerwca? Doszedłem do wniosku, że za bardzo przyłożyłem się do ostatniego zadania, które mi poleciłeś i tym samym mogłem trochę na mieszać. Chciałbym Ci się odpłacić i zaprosić Cię na nie lada wydarzenie. JEDYNE W TYM SEZONIE!
Daj znać, ponieważ to sprawa niecierpiąca zwłoki.

Przesyłam serdeczne pozdrowienia,
Stanley

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
04.10.2023, 20:37  ✶  
Bulstrode,

czy pamiętasz tego goblina, którego zgarnąłeś podczas Beltane? Sprawa przycichła, bo to, co odwaliło się na sabacie, było nieco ważniejsze, ale ostatnio koleś nieco skruszał i zaczął sypać, o co z tym wszystkim chodziło... Okazuje się, że to głębsza sprawa i zastanawialiśmy się, czy nie chcesz wesprzeć Brygady w tej sprawie, bo mamy wrażenie, że te małe skurwysyny maczały palce w czarnej magii i to jest o wiele bardziej złożone, niż oszukiwanie przy jakimś losowym kole fortuny.

Montgomery Lane

List jest związany z Rachunkiem Sumienia, który został ci przypisany po zadaniu Beltane. Odpowiedz na ten list, wyrażając zgodę (lub nie) na udział w tym śledztwie. W liście umieść fabularną datę spójną z prowadzonymi przez siebie sesjami (żeby ci to nie zaburzyło chronologii). Dla mistrza gry data fabularnego rozpoczęcia nie ma znaczenia - nie jest istotna w tej historii.
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
krew
genetyka
zawód
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
04.10.2023, 22:38  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.03.2024, 22:21 przez Stanley Andrew Borgin.)  
Londyn, 27 czerwca 1972

Cieszę się niezmiernie. Wpadnij do mnie 29 czerwca wieczorem na Horyzontalną. Do zobaczenia.

Nie mogę się doczekać,
Stanley

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (18): « Wstecz 1 … 4 5 6 7 8 … 18 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki