• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 11 12 13 14 15 16 Dalej »
[20.11.1970] Nastał czas ciemności

[20.11.1970] Nastał czas ciemności
Widmo
It's getting dark in this
little heart of mine
krew
genetyka
zawód

Alanna Carrow
07.03.2023, 00:44  ✶  
Uprzedzenia wobec poprzedniego ministra były jego winą, bo…? Urodził się w rodzinie mugoli? Nie była pewna, czy dobrze zrozumiała sens słów siostry. Niemniej postanowiła nieco odwrócić sytuację:
  - Hm, czyli jeśli ktoś żywy wobec ciebie uprzedzenia, bo urodziłaś się w rodzinie uznawaną za czystokrwistą, to znaczy, że to jest twoja wina? – nie oczekiwała jednak odpowiedzi na to pytanie; chciała tylko, by Stella po prostu rozważyła tę kwestię. Niekoniecznie tu i teraz.
  I choć naprawdę chciała, żeby siostra inaczej spojrzała na te sprawy; dokładnie tak, jak sama je widziała, to jednak zdawała sobie sprawę z tego, iż nie jest w stanie jej do tego zmusić. Nie – to wymagało przemyślanego planu i metody małych kroczków. Powoli, powolutku, a może uda się w końcu przekonać Stellę do tego, że nie do końca jest tak, jak to sobie teraz wyobrażała.
  - Ale może lepiej to zostawmy, naprawdę nie chcę się z tobą kłócić – wyrzekła łagodnie, uspokajająco. Kłótnia do niczego by nie doprowadziła, a dokładniej rzecz biorąc: do niczego dobrego. Rozłożyła dłonie. Cóż mogła rzec…?
  - Przyjaźnię się z nimi od czasu Hogwartu. Nigdy tego nie ukrywałam i nie zamierzam ukrywać. A jeśli tacy czarodzieje jak ja są wyłapywani, gdzie jedyną winą jest to, że nie uważam osób pochodzenia mugolskiego za istoty podrzędne, to chyba najlepszy dowód, że coś jest nie tak z głosicielami tej idei – zauważyła, utrzymując spokojny ton.
  Tyle że ostatecznie nie było to jej jedyną przewiną.
  I choć ogólnie zdawała sobie sprawę z zagrożenia, to jednak niezbyt spodziewała się, że nie będzie już miała wielu okazji do rozmowy z siostrą.
  Właściwie to mało kto się tego spodziewał, prawda? Snuło się plany i… nale się okazywało, że nigdy nie zostaną zrealizowane.
  - W każdym razie… o mnie się nie martw, poradzę sobie – zapewniła siostrę. Co innego zresztą miała powiedzieć? Ach, chyba tylko… - A co do klatki, Stello, to obawiam się, że w przypadku naszych rodziców, to sama musisz znaleźć z niej wyjście.
  Zanim będzie za późno.
  Zanim zmarnuje całe lata w nadziei, że jednak zmienią zdanie.
  Zanim wszystko pochłonie otchłań.

Koniec sesji
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Alanna Carrow (2274), Stella Avery (2015)

Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa