• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka Knieja Godryka v
« Wstecz 1 2
[wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Hiacynty – Mackenzie & Martin

[wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Hiacynty – Mackenzie & Martin
Widmo
krew
genetyka
zawód
Norvel Twonk to czarodziej nieznanego statusu krwi, który poświęcił własne życie, aby ocalić mugolskie dziecko przed mantykorą. Za ten czyn odznaczono go pośmiertnie Orderem Merlina I Klasy.

Norvel Twonk
28.03.2023, 01:01  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.03.2023, 01:19 przez Norvel Twonk.)  
Czarownica obserwowała zachowanie Mackenzie ze zniecierpliwieniem. Chyba nie dostrzegała jak bardzo dziwna wydawała się zawodniczce Quidditcha i Martinowi sytuacja, w której się znaleźli. Albo dostrzegała, ale własna desperacja popchnęła ją dalej, tak daleko, że gotowa była prosić o pomoc przypadkowych ludzi, którzy stanęli na jej drodze.
- Zadbałam o was, gdy byliście nieprzytomni – powiedziała powoli. – A kiedy przyniósł was wiatr… wtedy zrozumiałam, że bogini wysłuchała moich modlitw i zesłała mi was, byście pomogli mi odzyskać męża. Sama nie mogę przerwać klątwy, jestem zbyt słaba. Ale z wami… jestem pewna, że z wami wreszcie mi się uda.
Ognisko za nią płonęło, zapraszając całą trójkę do siebie. Las majaczący w oddali milczał. Brakowało wiatru. Brakowało pohukiwań sowy. Ale kąpielisko wciąż tętniło życiem: świerszcze odgrywały cykady, gdzieś w pobliżu zarechotała żaba. Czarownica, która do nich podeszła miała wianek na głowie – pięknie upleciony wianek z wielu różnych kwiatów. Było w nim dużo róż, trochę hiacyntów, irysów, fiołków, niezapominek i hibiskusów. Wyglądała tak, jakby dla niej nic się nie wydarzyło: wciąż chciała świętować Beltane, wznosić modły do bogini i prosić ją zdjęcie klątwy, która ciążyła na jej mężu.
Ale magia zniknęła. Może to naprawdę było jedno z tych miejsc, w których nie działała prawidłowo. Albo też stało się coś, co sprawiło, że rozproszyła się. Przepadła. Zagubiła w drodze. Być może odebrał im ją wiatr, gdy unosił ponad Knieję Godryka, gdy ciskał ich ciałami jak chciał, gdy zrzucił ich na ziemię, przy kąpielisku, przy tańczącej i rozpalonemu przez nią ogniowi.
- Ministerstwo Magii mi nie pomoże – rzuciła gorzko. – Nigdy nie pomagają w takich sprawach. Dla nich to pewnie nawet nie wygląda jak klątwa. Tylko jak nic nieznaczący skok w bok. Ale ja znam mojego męża. Wiem jaki jest. I wiem jak się nie zachowuje. To co go spotkało, nie było zwykłym zauroczeniem, znudzeniem naszym małżeństwem i poszukiwaniem uciechy gdzieś indziej. To było coś zupełnie innego. On… on oszalał. Przestał o siebie dbać, przestał pracować, całkiem zmienił mu się charakter. Stał się… stał się zupełnie niepodobny do siebie. Może tylko myśleć o niej, usychać z tęsknoty do niej, czekać aż do niego wróci… - Pokręciła głową. W jej oczach pojawiły się łzy. – Ja tylko chciałabym, żeby znowu stał się taki jak dawniej. Jeśli bogini dzisiaj nie wysłucha moich błagań, to się poddam. Nie złamię klątwy. Nie uratuję go – zakończyła, patrząc na Martina i Mackenzie prosząco.
Wyciągnęła z kieszeni różdżkę. Machnęła nią. Wystrzeliło z niej kilka iskier i zgasło dość szybko. Czarownica pokręciła bezradnie głową. Dla niej klątwa, która dotknęła jej męża, była dziełem magii, nie jej negacji.
- Pomogę wam dostać się do Doliny Godryka, jeśli tylko pomożecie mi w odprawieniu rytuału – zaoferowała. 
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Mackenzie Greengrass (1669), Martin Crouch (972), Norvel Twonk (1932)

Wiadomości w tym wątku
[wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Hiacynty – Mackenzie & Martin - przez Norvel Twonk - 18.03.2023, 03:49
RE: [wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Hiacynty – Mackenzie & Martin - przez Mackenzie Greengrass - 18.03.2023, 11:23
RE: [wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Hiacynty – Mackenzie & Martin - przez Martin Crouch - 23.03.2023, 14:43
RE: [wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Hiacynty – Mackenzie & Martin - przez Norvel Twonk - 24.03.2023, 03:44
RE: [wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Hiacynty – Mackenzie & Martin - przez Mackenzie Greengrass - 24.03.2023, 11:31
RE: [wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Hiacynty – Mackenzie & Martin - przez Martin Crouch - 25.03.2023, 11:06
RE: [wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Hiacynty – Mackenzie & Martin - przez Norvel Twonk - 28.03.2023, 01:01
RE: [wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Hiacynty – Mackenzie & Martin - przez Mackenzie Greengrass - 29.03.2023, 21:39
RE: [wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Hiacynty – Mackenzie & Martin - przez Martin Crouch - 29.03.2023, 22:04
RE: [wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Hiacynty – Mackenzie & Martin - przez Norvel Twonk - 03.04.2023, 01:52
RE: [wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Hiacynty – Mackenzie & Martin - przez Martin Crouch - 03.04.2023, 16:45
RE: [wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Hiacynty – Mackenzie & Martin - przez Mackenzie Greengrass - 03.04.2023, 22:21
RE: [wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Hiacynty – Mackenzie & Martin - przez Norvel Twonk - 04.04.2023, 01:12
RE: [wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Hiacynty – Mackenzie & Martin - przez Martin Crouch - 05.04.2023, 10:01
RE: [wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Hiacynty – Mackenzie & Martin - przez Mackenzie Greengrass - 05.04.2023, 18:00
RE: [wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Hiacynty – Mackenzie & Martin - przez Norvel Twonk - 08.04.2023, 00:00

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa