29.03.2023, 23:35 ✶
(29.03.2023, 16:22 )Chester Rookwood napisał(a): I jeszcze... czy to jest liczone jako akcja? Bo rzuciłem dwa razy i w teorii mam jeszcze jedną akcję na turę.Nie.
Cytat:Wylosowałem na tej postaci scenariusz z Sumy przypadków Mgliste Mokradła i w świetle sesji Brygadzistów on wyleciał z puli dostępnych to mogę go rozegrać przed fabularnym 20.04 czy mam go przerzucić?Musisz go zagrać przed fabularną datą sesji Brygadzistów. Jeżeli chcesz go przerzucić, to zużyjesz to przerzucenie dostępne raz na kwartał. Jeżeli rozgrywanie tego scenariusza rozpoczniesz w nowym kwartale, to napisz go w dziale retrospekcji.
Cytat:Mam pytanie, z racji na to, że posiadamy rodzinną umiejkę: "Potwory się przed nami nie ukryją: - Yaxleyowie wyczuwają obecność magicznych istot, potrafią odróżnić od siebie posiadaczy poszczególnych genetyk i innych stworzeń w kamuflażu."Dostajesz to w pakiecie. Kiedy stoi przed tobą ktoś, kto nie jest człowiekiem, to twoja intuicja od razu ci to podpowiada. Co do Dziedzictwa - intuicja również podpowie ci, że to nie są do końca zwykli ludzie, możesz nawet połączyć kropki i domyślić się, które konkretnie postacie dają ci ten dziwny 'vibe', ale samo Dziedzictwo jest strzeżonym sekretem Gauntów, więc te osoby będą dla ciebie enigmą.
Chciałam zapytać, czy rozpoznajemy wszystkie genetyki? Niektóre są efektem klątw, czy je również? (widnieją one w spisie genetyk, konkretnie zastanawia mnie najbardziej dziedzictwo Slytherina) Czy powinnam rzucać kością, jeśli chcę dostrzec, że ktoś jest inny, czy po prostu mamy to w pakiecie?