• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 10 11 12 13 14 … 16 Dalej »
[1966, Hogwart] Niezapomniany bal || Theodore & Effimery

[1966, Hogwart] Niezapomniany bal || Theodore & Effimery
Wieszczka
Our hearts will share the same shelter, we share a place under the same sun
krew
genetyka
zawód
Splątana kaskada loków barwy świeżo ściętych łanów zboża okrywa całunem drobne ramiona, umykając końcami nad linią pasa, na ogół wieńczona przez barwne kokardy. Otula miękko dziecięcą, odrobinę pyzatą buzię upstrzoną siateczką piegów, której epicentrum są jasno-błękitne, przenikliwe tęczówki. Usta wykrojone, bladoróżowe, drgają nieustannie w przyjemnym dla oka uśmiechu. Chód ma energiczny i dziarski, głos chrypliwie melodyjny, ubiór klasycznie kobiecy, acz niewyzywający. Złote pantofelki wzbijają w przestrzeń migotliwy kurz, czyniąc ją kobietą wzrostu średniego, jednak o aparycji chuderlawej.

Effimery Trelawney
02.04.2023, 16:55  ✶  

Rządziła nią dalece posunięta niepewność własnych walorów; jakby włosy o barwie łanów ciętego zboża, układające się w loki nie były urokliwe; jakby oczy, w których tonęła sama piana morska nie były błyszczące; jakby szpakowata, drobna sylwetka nie zawierała w sobie nieodzownej kobiecości. I nawet uśmiechy, które na jej obliczu tańczyły urokliwie, uznawała za miernej klasy wygięcie ust. Pytała więc niepewna, nieśmiała i choć była nade wszystko porywcza, licząc raptem szesnaście burzliwych wiosen nie posiadła jeszcze pewności siebie, którą na przestrzeni lat miała wypracować.

Bo przecież były dziewczęta znacznie ładniejsze; znacznie przyjemniejsze dla oka; biegłe w sztuce flirtu, trzepoczące welonem czarnych rzęs i odrzucające filuternie włosy za ramię. Ona do nich nie należała – była więc zaklęta we własnej niepewności i tym chyżej zadawała sobie pytanie, dlaczego to z nią zechciał spędzić wieczór.

Schodząc po schodach spodziewała się, jakoby miał to być urągliwy żart. Jakby miał nie czekać na nią przed masywnymi drzwiami, a jednak tam był. Jednak wzburzył kąciki ust do wzniesienia się ku górze.

– Mogę być twoją gwiazdką z nieba – westchnęła, dopiero po chwili zdając sobie sprawę, jak flirciarsko i dwuznacznie zabrzmiały jej słowa.

Potrząsnęła prędko głową, postanawiając zmienić temat o jotę. Zacisnęła pewniej palce na jego odzieniu, przyklejając się odrobinę do jego sylwetki. Cierpki smak trunku rozlał się po gardle, rozgrzewając ciało i barwiące policzki pąsem na czerwono.

– Masz absolutną rację. Gdybym cię nie lubiła, zapewne bym już uciekła. W sumie byłam tego bliska, bo byłam nieomal pewna, że mnie wystawisz. Nie żebym miała o tobie złe zdanie! Nie, po prostu… – urwała, czując, iż mota się w swoich własnych słowach.

– Miałam wrażenie po prostu, że jestem dla ciebie niedostateczna? Nie wiem. Niemniej, serce mi trzepocze, bo mogę tu być z tobą – wyjaśniła miękko.

Jego dłoń była przyjemnie miękka i ciepła, gdy wiódł ją na parkiet. Muzyka akurat zwolniła swoje tempa i tonu, przeradzając się w łzawo-romantyczną balladę. Ułożyła więc dłoń na jego ramieniu, drugą wręczając jemu.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Effimery Trelawney (2179), Theodore Lovegood (2490)

Wiadomości w tym wątku
[1966, Hogwart] Niezapomniany bal || Theodore & Effimery - przez Theodore Lovegood - 27.03.2023, 21:02
RE: [1966, Hogwart] Niezapomniany bal || Theodore & Effimery - przez Effimery Trelawney - 27.03.2023, 21:44
RE: [1966, Hogwart] Niezapomniany bal || Theodore & Effimery - przez Theodore Lovegood - 28.03.2023, 15:03
RE: [1966, Hogwart] Niezapomniany bal || Theodore & Effimery - przez Effimery Trelawney - 01.04.2023, 14:11
RE: [1966, Hogwart] Niezapomniany bal || Theodore & Effimery - przez Theodore Lovegood - 02.04.2023, 13:57
RE: [1966, Hogwart] Niezapomniany bal || Theodore & Effimery - przez Effimery Trelawney - 02.04.2023, 16:55
RE: [1966, Hogwart] Niezapomniany bal || Theodore & Effimery - przez Theodore Lovegood - 03.04.2023, 12:47
RE: [1966, Hogwart] Niezapomniany bal || Theodore & Effimery - przez Effimery Trelawney - 03.04.2023, 18:26
RE: [1966, Hogwart] Niezapomniany bal || Theodore & Effimery - przez Theodore Lovegood - 06.04.2023, 11:46
RE: [1966, Hogwart] Niezapomniany bal || Theodore & Effimery - przez Effimery Trelawney - 06.04.2023, 13:17
RE: [1966, Hogwart] Niezapomniany bal || Theodore & Effimery - przez Theodore Lovegood - 07.04.2023, 23:35
RE: [1966, Hogwart] Niezapomniany bal || Theodore & Effimery - przez Effimery Trelawney - 09.04.2023, 13:47
RE: [1966, Hogwart] Niezapomniany bal || Theodore & Effimery - przez Theodore Lovegood - 07.05.2023, 12:07
RE: [1966, Hogwart] Niezapomniany bal || Theodore & Effimery - przez Effimery Trelawney - 19.05.2023, 13:48

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa