• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
« Wstecz 1 … 7 8 9 10 11 Dalej »
[3 kwietnia 1972] Lycoris i Perseus / Dom Perseusa

[3 kwietnia 1972] Lycoris i Perseus / Dom Perseusa
Call me the Villain
You should see me in a crown
Your silence is my favorite sound
krew
genetyka
zawód
Wiecznie znudzona i zblazowana mimika okrywa płaszczem wyraziste kości policzkowe, pełne usta i oczy tak głęboko piwne, jakby sama piana morska wyrzucona na brzeg w nich mieszkała. Koścista aparycja jest podkreślona wielokroć przez wysoki wzrost, sięgający wybitnym stu siedemdziesięciu sześciu centymetrom. Zdecydowanie bardziej kanciasta, aniżeli kobieca - porusza się, jak i nosi, po męsku. Nosi za sobą ciężką woń piżmowych perfum, głos ma zupełnie niemelodyjny, niski i ochrypły.

Lycoris Black
06.04.2023, 13:30  ✶  

Jej cierpliwość w szczególności nie miała w sobie niczego z bezdennej studni – raptowna i gwałtowna, zawsze działała pod wpływem wyliczonego impulsu; prawdopodobnie dlatego nigdy nie nawiązała stabilnej relacji zakrawającej o sferę romantyczną, była wielokroć pewna, iż kochać nie potrafiła, a szczytem jej pozytywnych emocji względem ludzi była jedynie niezobowiązująca sympatia. I choć matka coraz pilniej nalegała na jej mariaż – jak było to w zwyczaju, nie słuchała jej. Zamiast tego przynosiła zgorszenie rodzinie na bankietach – to zgorszenie, przed którego surowym werdyktem bronił ją przed matką. Nigdy nie wyszeptała mu słów wdzięczności, on jednak musiał wiedzieć. W końcu zawsze wiedział.

Opadła na fotel, unosząc wypełniony smolistą cieczą kubek do ust, pozwalając gorącej cieczy rozlać się mile po gardle. Gorzki smak potęgował jedynie wrażenie, iż żyje, a nie bytuje – towarzystwo trupów ostatnio stawało się jej coraz milsze.

Gdy rozpoczął swoją opowieść, jej oczy rosły wraz z każdym wypowiadanym słowem, a przez jej oblicze przebiegła mieszanina zmieszania i zniesmaczenia. Nie były to jednak emocje na tyle gargantuiczne i silne, aby nie wybuchła salwą śmiechu. Pienisty, surowy trel wzbił się po mieszkaniu – próbowała coś parokrotnie powiedzieć, nie potrafiła jednak zebrać słów porozrzucanych w akwenie czystego rozbawienia.

– Na bogów, to brzmi tak bardzo jak ona – rzekła odnośnie postępowania matki. – Ja nie chcę być niemiła, ale – próbowała dokończyć zdanie, jednak rozbawienie ponownie jej przerwało, wyduszając śmiech z klatki piersiowej – czego innego mogłeś się po niej spodziewać? Matka, jak tylko sobie coś uroi, zrobi wszystko, aby osiągnąć cel. Jako że z mojej strony wnuków się nie doczekała, cios musiał opaść na was – dokończyła, biorąc głęboki wdech.

– Opowiesz mi potem zatem, jak to jest być rozwodnikiem – dodała po chwili. – Przepraszam, że nie jestem w stanie zachować powagi, ale podmienienie eliksirów? Tylko ona byłaby do tego zdolna – parsknęła, moszcząc wzrok w osobie brata.

– Czyli mówisz, że mogłam zostać ciotką? Może w takim rozrachunku będzie lepiej, gdy dziecko się nie pojawi. Nie odpowiadałabym za jego wypaczenie. – Wzruszyła ramionami, ponownie opadając miękko w fotelu.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Lycoris Black (1485), Perseus Black (1525)

Wiadomości w tym wątku
[3 kwietnia 1972] Lycoris i Perseus / Dom Perseusa - przez Lycoris Black - 24.02.2023, 13:18
RE: [3 kwietnia 1972] Lycoris i Perseus / Dom Perseusa - przez Perseus Black - 04.04.2023, 18:24
RE: [3 kwietnia 1972] Lycoris i Perseus / Dom Perseusa - przez Lycoris Black - 05.04.2023, 20:40
RE: [3 kwietnia 1972] Lycoris i Perseus / Dom Perseusa - przez Perseus Black - 06.04.2023, 13:13
RE: [3 kwietnia 1972] Lycoris i Perseus / Dom Perseusa - przez Lycoris Black - 06.04.2023, 13:30
RE: [3 kwietnia 1972] Lycoris i Perseus / Dom Perseusa - przez Perseus Black - 06.04.2023, 17:50
RE: [3 kwietnia 1972] Lycoris i Perseus / Dom Perseusa - przez Lycoris Black - 19.06.2023, 22:47
RE: [3 kwietnia 1972] Lycoris i Perseus / Dom Perseusa - przez Perseus Black - 25.06.2023, 23:53

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa