• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 12 13 14 15 16
[listopad, 1957, Hogwart] Jęcząca Marta. Brenna&Mavelle

[listopad, 1957, Hogwart] Jęcząca Marta. Brenna&Mavelle
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
27.10.2022, 20:57  ✶  
Duch wciąż miał oczy pełne łez. Wyglądało na to, że w każdej chwili może wybuchnąć płaczem. Chwilowo jednak przestała zawodzić - być może zainteresowanie, jakie obie uczennice jej okazały, trochę jej schlebiło. Jęcząca Marta - które to miano Brenna i Mavelle miały poznać dopiero później - nie była najprzyjemniejszym towarzystwem. Uczniowie, którzy chętnie rozmawiali choćby z Prawie Bezgłowym Nickiem, jej unikali, łazienka nie bez powodu była rzadko uczęszczana, a nawet inne duchy niekoniecznie lubiły spędzać czas z Martą.
Pozostała taka, jak za życia. Na zawsze była przewrażliwioną nastolatką, która nie zdołała odnaleźć się w świecie czarodziejów i tutaj, w Hogwarcie zakończyła swój żywot.
- W...wcześniej... straszyłam Olivię - powiedziała Marta, pociągając nosem, gdy Mavelle spytała, czy była gdzieś wcześniej. Zdawała się prawie z tego dumna. - Nie pozwoliłam jej o sobie zapomnieć! Ale na weselu jej brata tak się zdenerwowała, że poszła do ministerstwa, a oni mi zagrozili egzorcyzmami!
- Straszne - odparła Brenna, zerkając przy tym na Mav. Wyraz twarzy młodszej dziewczyny pokazywał wyraźnie, że właściwie to wcale nie ma tego za straszne. I pewnie wcale, ale to wcale nie obwinia Olivii za to, że była zła o wesele brata.
Chyba że...
Mavelle miała rację i to Olivia ją zabiła.
- Potem wysłali cię do Hogwartu? - spytała Brenna powoli. Z jednej strony szczerze ją to ciekawiło, wszak nie wiedziała o duchach zbyt wiele. Z drugiej starała się podtrzymać rozmowę na tyle długo, aby mieć pewność, że nauczyciel odejdzie i żadne jęki ani krzyki nie ściągną jego uwagi. - Dlaczego właśnie tu?
- Bo tutaj... tutaj umarłam
- wyznała Marta. Opadła nieco niżej, wodząc między nimi spojrzeniem. Chwilowo prawdopodobnie zapomniała o płaczu.
- W Hogwarcie? - podchwyciła Brenna.
- Tutaj! W tej łazience! Uciekłam tu, bo ta okropna Olivia śmiała się z moich okularów!
Twarz Marty wykrzywiła się we wściekłości, a Brenna jęknęła, pewna, że zaraz znów duch wybuchnie płaczem. Nic takiego jednak się nie stało. Zamiast tego duch uniósł się, okręcił kilka razy, nim zawisł pod sufitem.
- Jakby mnie zabiła! - oznajmiła, spoglądając na Mavelle, która wcześniej pytała, czy to Olivia ją zabiła. - Śmiała się... śmiała się i mówiła, że jestem brzydka, i głupia, i przewrażliwiona i że... i że... płaaaaczęęęę z byyyleeee powodu - załkała, a łzy, wielkie jak grochy, znów spływały jej po policzkach. Przynajmniej jednak ściszyła głos, tak, że pewnie nie było słychać jej na korytarzu. - Siedziałam tutaj, ktoś wszedł... otworzyłam drzwi, bo... bo to łazienka dziewczyn... a to był chłopiec... i... umarłam.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (2406), Mavelle Bones (2135)

Wiadomości w tym wątku
[listopad, 1957, Hogwart] Jęcząca Marta. Brenna&Mavelle - przez Brenna Longbottom - 24.10.2022, 14:12
RE: [listopad, 1957, Hogwart] Jęcząca Marta. Brenna&Mavelle - przez Mavelle Bones - 25.10.2022, 18:14
RE: [listopad, 1957, Hogwart] Jęcząca Marta. Brenna&Mavelle - przez Brenna Longbottom - 25.10.2022, 18:18
RE: [listopad, 1957, Hogwart] Jęcząca Marta. Brenna&Mavelle - przez Mavelle Bones - 25.10.2022, 19:38
RE: [listopad, 1957, Hogwart] Jęcząca Marta. Brenna&Mavelle - przez Brenna Longbottom - 25.10.2022, 19:51
RE: [listopad, 1957, Hogwart] Jęcząca Marta. Brenna&Mavelle - przez Mavelle Bones - 27.10.2022, 20:05
RE: [listopad, 1957, Hogwart] Jęcząca Marta. Brenna&Mavelle - przez Brenna Longbottom - 27.10.2022, 20:57
RE: [listopad, 1957, Hogwart] Jęcząca Marta. Brenna&Mavelle - przez Mavelle Bones - 29.10.2022, 11:42
RE: [listopad, 1957, Hogwart] Jęcząca Marta. Brenna&Mavelle - przez Brenna Longbottom - 29.10.2022, 23:22
RE: [listopad, 1957, Hogwart] Jęcząca Marta. Brenna&Mavelle - przez Mavelle Bones - 30.10.2022, 20:07
RE: [listopad, 1957, Hogwart] Jęcząca Marta. Brenna&Mavelle - przez Brenna Longbottom - 31.10.2022, 13:27
RE: [listopad, 1957, Hogwart] Jęcząca Marta. Brenna&Mavelle - przez Mavelle Bones - 31.10.2022, 23:18

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa