• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Wokół Magicznych Dzielnic Ministerstwo Magii v
« Wstecz 1 2 3
[21.04.72, późny wieczór] Opowiedz mi o ich życiu i śmierci

[21.04.72, późny wieczór] Opowiedz mi o ich życiu i śmierci
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
15.04.2023, 13:38  ✶  
Gdyby zapytać samą Brennę, czy się zmieniła od czasów szkoły, przed samą sobą musiałaby przyznać, że tak. I że jest bardzo zadowolona z tego, że naprawdę mało kto to widzi. Bo właśnie innym pewnie powiedziałaby… że nie.
Tak było lepiej. Z wielu względów. Zresztą, pewne rzeczy faktycznie pozostały bez zmian.
- Głowa jeszcze jest na miejscu, więc nie jest źle – odparła, wskazując na swoją czuprynę. – Najważniejsze, to teraz jak najszybciej dorwać tego drania. Zanim na wasze stoły trafią kolejne osoby.
I że anomalie na Mglistych Mokradłach ustąpiły. Nikt więcej nie skończy, jak ludzie, których tam znaleźli. Brennie robiło się mdło na samą myśl, że bardzo mało brakowało, aby ich los podzielili Patrick i Mavelle. Oboje przypadkiem teleportowali się na Mokradła. Mogli skończyć w tym cholernym stawie, wciągnięci tam przez utopce.
Ruszyła za Cynthią, odruchowo kiwając głową na jej wypowiedź. Sama zdążyła odnotować, że zwłoki były spuchnięte i zgnite. Ten widok wciąż miała przed oczami i prawie zdawało się jej, że ciągle wyczuwa smród, jaki uderzył w nozdrza. Co gorsza wiedziała, że przyjdzie jej poinformować rodziny o tym, co spotkało ich krewnych… i przekonać, by nie oglądali ich ciał.
- Przybiegłam sprawdzić, czy raport jest gotowy, prosto z archiwów. Jeżeli już go posłałyście do mnie, to pewnie minęłam się z kimś, kto go niósł do Biura Brygady – powiedziała Brenna. Lycoris i Cynthia same musiały zaciekawić się tą sprawą, jeżeli tak szybko uporały się nie tylko z sekcjami, ale też z raportem: Longbottom sądziła, że usłyszy co najwyżej kilka wstępnych rzeczy.
Wyciągnęła spod pachy dość gruby segregator, w którym papiery były uszeregowane w kilka dodatkowych, kolorowych teczek, tak aby Brenna mogła szybko znaleźć to, czego szukała. W tym przypadku były to przede wszystkim dane osób zaginionych.
– Jeśli całość jest gotowa, zabiorę go i zapoznam się ze wszystkim w domu. Najbardziej interesują mnie dwie… nie, trzy rzeczy. Po pierwsze, czy na zwłokach jest coś bardzo nietypowego, po drugie, czy macie jakieś wskazówki odnośnie winnego i po trzecie wreszcie: tożsamość ofiar. Jeżeli podasz mi przedział czasowy, w jakim zginęły, to będę wiedziała, na których aktach zaginionych się skupić.
A potem na podstawie wieku, płci, rasy, wzrostu, dało się zawężyć pole poszukiwań. Tam, gdzie z kolei te metody zawiodą, planowała spróbować widmowidzenia. Brenna nie chciała jednak polegać tylko na tej dość niepewnej metodzie, gdy chodziło o ustalenie tożsamości tych ludzi. Ich rodziny zasługiwały na dowiedzenie się, co spotkało krewnych. Nie mogło być żadnych wątpliwości ani pomyłek.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (1699), Cynthia Flint (1981)

Wiadomości w tym wątku
[21.04.72, późny wieczór] Opowiedz mi o ich życiu i śmierci - przez Brenna Longbottom - 14.04.2023, 00:56
RE: [21.04.72, późny wieczór] Opowiedz mi o ich życiu i śmierci - przez Cynthia Flint - 15.04.2023, 00:19
RE: [21.04.72, późny wieczór] Opowiedz mi o ich życiu i śmierci - przez Brenna Longbottom - 15.04.2023, 13:38
RE: [21.04.72, późny wieczór] Opowiedz mi o ich życiu i śmierci - przez Cynthia Flint - 15.04.2023, 22:51
RE: [21.04.72, późny wieczór] Opowiedz mi o ich życiu i śmierci - przez Brenna Longbottom - 19.04.2023, 17:06
RE: [21.04.72, późny wieczór] Opowiedz mi o ich życiu i śmierci - przez Cynthia Flint - 02.05.2023, 23:43
RE: [21.04.72, późny wieczór] Opowiedz mi o ich życiu i śmierci - przez Brenna Longbottom - 03.05.2023, 10:03
RE: [21.04.72, późny wieczór] Opowiedz mi o ich życiu i śmierci - przez Cynthia Flint - 15.05.2023, 10:09

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa