27.10.2022, 23:58 ✶
Cytat:Ja chciałam zapytać w sumie czym różni się praca w Komitecie łagodzenia mugoli od Biura dezinformacji?Biuro dezinformacji zajmuje się ciężkimi przypadkami i współpracuje z premierem.
Cytat:Pamiętam, że na Sacred nie dało się chyba wyłączyć, żeby bot od powiadomień pokazywał szkice jako posty. Da się za to wyłączyć pokazywania szkiców jako postów na stronie głównej forum? ;-;Wydaje mi się, że mieliśmy podobny problem. XD Spróbuję coś z tym zrobić, albo może Tyru umie. Zobaczymy. W każdym razie zapisałam sobie, że problem istnieje.
Cytat:1. To zaklęcie rozumiem było z zakresu czarnomagicznego? Czy tym samym ghoule są efektami działań czarnomagicznych i przez to tak samo jak aktywność czarnomagiczna - cuchną nią i są zdolni do wykrycia przez aurorów?Jest to niewątpliwie nekromancja, a siły witalne trzeba skądś brać - na przywrócenie kogoś do półżycia zużyjemy ich sporo, więc nie wystarczy zalać woskiem hodowli mrówek - takie zaklęcie wymaga ofiar. Ghoule nie cuchną czarną magią same z siebie, ale rodzina Yaxley na pewno wyczuje, że coś jest nie tak.
Cytat:2. Co uważamy za załatwianie potrzeb fizjologicznych? Czy mówimy o najprostszych rzeczach jak głód, załatwianie się i napojenie?Tak. Nie jesz, nie pijesz. Napędza cię magia. Doprecyzujemy opis.
Cytat:3. Czy skoro w ich ciele płynie krew i zachodzi to wszystko wolniej to czy to działa jak u wampira, że po prostu jest bardziej szara skóra? Czy może faktycznie wyglądają jakby mieli "ludzki" odcień skóry, ale z defektami dla ich "rasy"?Możesz zdecydować sam jak to wygląda u twojej postaci.
Cytat:4. Co zatem z tolerancją ministerstwa na ghoule, skoro istnieje Biuro Kontroli Ghouli, a dodatkowo w realniejszym fandomie istniały też "Społeczności Tolerancji dla Wampirów", smakujące "jak krew" lizaki w Miodowym Królestwie, a nawet wskazówki ministerstwa na temat tolerancji "Non-Wizard Part-Humans" i są też ksiązki o nich. Co w przypadku Ghouli, jak to wygląda?Ghoule same w sobie nie są groźne, prawo nie każe ich ścigać, ale brygada może się jednak zainteresować ich pochodzeniem.
Cytat:1. Czy jarczuki są zatem efektem czarnomagicznym, czy też te rytuały nie były związane z czarną magią, a jeśli - to czy jest to nietolerowane lub tolerowane przez brytyjskich czarodziejów.Nie są. A z tolerancją to jest tak, że część czarodziejów ci powie, że masz fajnego pieska, a część ci powie, że się znęcasz nad zwierzętami i dzwonią po BUM.
Cytat:2. Za istoty obdarzone lub władających magią w tym przypadku uważa się też czarodziejów, ale i wilkołaki i inne stworzenia?https://harrypotter.fandom.com/pl/wiki/Istota
Cytat:3. Jak bardzo są zatem tolerowane jarczuki pośród społeczeństwa czarodziejskiego - są używane, taka hodowla jest legalna lub nielegalna wobec prawa?Jak wyżej + na ten moment nie jest, a jak będzie kiedyś - fabuła pokaże.
Cytat:Czy chodzi tu o to, że mogę wykupić od razu za III i place wagę 3,Tak.
Cytat:Byłaby możliwość dodania na forum pluginu z licznikiem słów?Poszukam czy coś takiego jest, a jak nie ma to spróbuję napisać.
Cytat:Dzień dobry, czy jest możliwość, by w profilu w zakładce z relacjami zostały dodane rodzaje Rodzic oraz Dziecko?Dodałam "Rodzic i dziecko".
Cytat:Pytanie o scenariusze - czy będzie problemem, jeśli do jednego rozegram więcej niż jedną sesję? Bez nagrody of course, wiem, że odznaka/PD tylko raz - chodzi mi o to, czy drugiej osobie mogę pomóc je zdobyć, jeśli ja już z kimś innym nabiłam. SmileNie będzie to problemem, ale musi to mieć fabularny sens (postać nie może być w kilku miejscach naraz ofkors).