• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka Knieja Godryka v
« Wstecz 1 2
[Wiosna 1972] Beltane — Vespera i Perseus

[Wiosna 1972] Beltane — Vespera i Perseus
Czarna Wdowa
— Get on your knees —
Beg me to stop
krew
genetyka
zawód
Vespera jest drobną kobietą, chudą i zgrabną. Ma metr sześćdziesiąt centymetrów, a waży zaledwie pięćdziesiąt dwa kilo. Wygląda na osobę, która przy pierwszym podmuchu wiatru poleci razem z nim i zniknie na wieki. Ma duże, tajemnicze, brązowe oczy, które patrzą na rozmówcę pewnie oraz zagadkowo. Usta są pełne, a kąciki lekko uniesione w zadziornym, flirtującym uśmiechu. Twarz jest mała i owalna. Włosy ciemne, ścięte na boba okalające drobną twarz w uroczy sposób. Kobieta ubiera się modnie i kobieco. Często swoim ubiorem przyciąga wzrok mężczyzn, co jest celowym zabiegiem, ponieważ Vespera dobrze czuje się jak ludzie na nią patrzą.

Vespera Rookwood
16.04.2023, 19:34  ✶  

Francuskie słowa szeptane przez niego brzęczały w jej głowie jeszcze długo. Lubiła to, gdy w ten sposób się wypowiadał, więc zawsze chłonęła jego ton głosu, gdy mówił w tym języku.

Dłoń jego na jej udzie sprawiała, że pojawiał się tam dreszcz, tak przyjemny jakby ponownie miał zaraz ją zdobyć. Z pozoru zdawali się być do siebie podobni, ale zawsze znajdowali jakiś drobny szczegół, który ich różnił. Miłość była jedną z nich. Vespera nigdy nikomu nie powiedziała, że kocha, nigdy przed nikim nie wyłożyła swojego serca i nigdy przez miłość nie cierpiała. Cierpiała za to na samotność, bo mimo otaczania się wieloma ludźmi była zbyt chłodna, aby mogli ją złapać na dłużej i trzymać w swoich więzach. Słysząc jego wahania w wypowiedzi na jej ustach zaigrał łobuzerski uśmiech. Oczy lekko przymrużyła, ale nie przerywała, nie poprawiała, nie chichotała – po prostu słuchała. Chciała wiedzieć, chciała usilnie dowiedzieć się jak to jest kogoś kochać.

Poruszyła się nagle, aby zawisnąć chwilę później nad jego ciałem, oparła dłoń obok jego głowy i spojrzała mu w oczy. Nie było w niej żadnej złośliwości, żadnej oceny, a jedynie łobuzerski błysk, który mógł świadczyć o tym, że się domyślała, że wychwyciła jego zawahania i pomyłki. Musnęła delikatnie jego usta, a potem pochyliła do jego ucha.

— Też kiedyś byłam w podobnej sytuacji, ale ja nie kochałam – szepnęła – jesteśmy podobni Perseusie, oboje nie mamy zahamowań, oboje jesteśmy odważni i oboje potrafimy próbować nowych, zakazanych rzeczy. – Chwilę tkwiła przy jego uchu muskając je ciepłym oddechem, aż w końcu położyła się ponownie obok niego kładąc głowę na jego klatce piersiowej. – Nie musisz się bać tego kim jesteś. Nie przy mnie. Ja również nie jestem idealna i mam sporo rzeczy ukrytych w cieniu. Słyszałam, że miłość nie wybiera, więc nie wstydź się tego. – Głos był cichy, delikatny i ledwo dosłyszalny, ale miała nadzieję, że Perseus domyśli się o co jej chodzi. Nie chciała też mówić tego na głos, aby nie czuł się nie komfortowo. Robiło się jej chłodno i widać to było na skórze, gdzie pojawiała się gęsia skórka.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Perseus Black (2160), Vespera Rookwood (2091)

Wiadomości w tym wątku
[Wiosna 1972] Beltane — Vespera i Perseus - przez Perseus Black - 23.03.2023, 01:45
RE: [Wiosna 1972] Beltane — Vespera i Perseus - przez Vespera Rookwood - 25.03.2023, 21:09
RE: [Wiosna 1972] Beltane — Vespera i Perseus - przez Perseus Black - 30.03.2023, 22:23
RE: [Wiosna 1972] Beltane — Vespera i Perseus - przez Vespera Rookwood - 31.03.2023, 12:23
RE: [Wiosna 1972] Beltane — Vespera i Perseus - przez Perseus Black - 04.04.2023, 11:51
RE: [Wiosna 1972] Beltane — Vespera i Perseus - przez Vespera Rookwood - 07.04.2023, 21:26
RE: [Wiosna 1972] Beltane — Vespera i Perseus - przez Perseus Black - 13.04.2023, 19:35
RE: [Wiosna 1972] Beltane — Vespera i Perseus - przez Vespera Rookwood - 16.04.2023, 19:34
RE: [Wiosna 1972] Beltane — Vespera i Perseus - przez Perseus Black - 21.04.2023, 10:24
RE: [Wiosna 1972] Beltane — Vespera i Perseus - przez Vespera Rookwood - 22.04.2023, 18:36
RE: [Wiosna 1972] Beltane — Vespera i Perseus - przez Perseus Black - 09.05.2023, 18:20

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa