'Who Are You?'
![[Obrazek: t0rP14O.jpg]](https://secretsoflondon.pl/imgproxy.php?id=t0rP14O.jpg)
Jej imię jest symbolem ułudy, iluzji świata, który nas otacza. Jej kwiatem przewodnim jest Oleander (Nerium Oleander). Jego nazwa znaczy tyle, co “ja zabijam”, choć jednocześnie symbolizuje miłość i przywiązanie.
Rok szkolny rozpoczęła w 1965 roku. Trafiła do Slytherinu, gdzie na pierwszym roku raczej trzymała się na uboczu obserwując i poznając ludzi z dystansu. Dopiero na drugim roku zyskała grono oddanych przyjaciółek, z którymi uczyła się i dobrze bawiła. Starała się być osobą, której oczekiwano – gadatliwa, roześmiana, ale potrafiła wprowadzić czasami zamęt, czasami puścić niewinną plotkę.
Życie w Hogwarcie było dla niej przyjemne i całkowicie inne niż to w domu. Mimo wszystko nadal pielęgnowała w sobie dozę szacunku, posłuszeństwa względem swojej rodziny. Uczyła się perfekcyjnie, bardzo dużo czasu spędzała na nauce niż na psotach. Wiele wypadów z przyjaciółmi ją omijały, ponieważ nie chciała rezygnować z dobrych ocen. Uczyła się gry na skrzypcach, ponieważ tylko wtedy mogła wyrażać swoje emocje, które uczyła się chować w swoim wnętrzu pod maską chłodu. Nie była jednak oznaką dobra i cnót. Wpływ jej matki, babki i ciotek był bardzo wielki i nie miała zamiaru z tego rezygnować. Nigdy nie czuła potrzeby do tego, aby się przeciwstawić matriarchatowi, który panuje w jej rodzinie. Wręcz popiera to, że kobiety rządzą. Czuje się dzięki temu lepsza, potężniejsza nie mając nad swoją głową ręki mężczyzny. Wręcz bardziej ufa kobietom niż płci przeciwnej, do której podchodzi zdecydowanie z dystansem.
Poznajmy się bliżej
♦ W lustrze Ain Eingarp widzę siebie jako najwspanialszą skrzypaczkę na świecie.
♦ Bogin przyjmuje przy mnie formę Desmond Malfoy, który prześladował mnie w szkole twierdząc, że jestem dla niego stworzona.
♦ Amortencja pachnie mi oleandrami, tytoniem i zapachem, który towarzyszy mojej rodzinie, a nie potrafię go nazwać.
♦ Moje ulubione zaklęcie to Fumos – zaklęcie, które wywołuje dym, w którym można stać się niewidocznym i trudnym do zaatakowania.
♦ Mój patronus przyjmuje formę Rysia
♦ Wróżbiarstwo to dla mnie ciekawy sposób na dowiadywanie się o sobie i innych rzeczy. Chciałabym nauczyć się o niej więcej.
♦ Czarna magia? Cóż... jest intrygująca.
♦ Za swoje największe osiągnięcie uważam ukończenie Hogwartu.
♦ Stoję po stronie mojej rodziny.
♦ Moje serce należy do mojej rodziny.
Co w duszy gra...
Numerologiczna 3 – Artysta
Liczba 3 to energia ognia. Patronuje jej Jowisz, planeta kojarzona jest z obfitością. Trójka to człowiek "w czepku urodzony", który bierze życie z całym dobrodziejstwem inwentarza, cieszy się nim i do końca pozostaje młody duchem. Nie traci jednak umiaru - potrafi zachować równowagę i działa według zasad logiki. Trójkę cechuje szczerość (szczególnie w związkach z ludźmi), uprzejmość i wysoka kultura. Trójka potrzebuje i potrafi wyrażać siebie słowem - w przypadku tej dziewczyny jest to muzyka, śpiew, gra na skrzypcach (trójka znaczy komunikacja). Posiada bystry umysł i łatwość uczenia się.
Wibrująca negatywnie trójka staje się prowokacyjna i konfliktowa, bywa agresywna, złośliwa, zawistna, zazdrosna, kapryśna, ostentacyjnie manifestująca niezależność, pozbawiona skrupułów, krytyczna, nieposłuszna i nietolerancyjna. Niepohamowana ekspresja może zmęczyć otoczenie, a wtedy trójka obraża się i zamyka w sobie, w samotności przeżywając nerwicowe konflikty wewnętrzne.
Czasami te cechy negatywne przeplatają się z jej pozytywnymi.
Znak Zodiaku – Panna
Zodiakalna Panna uwielbia nade wszystko porządek. Człowiek urodzony pod znakiem Panny jest inteligentny i ma predyspozycje do zagłębiania wielorakich rodzajów wiedzy. Co więcej, Panna korzysta wprawnie z poznanych informacji - analizuje i wyciąga konkretne wnioski. Jej drobiazgowość sprawia, że zauważa szczegóły, które często innym umykają. Czasami przygląda się sprawie ze zbytkiem uwagi, jednak zawsze procentuje to bardzo rzetelnym przygotowaniem do działania.