• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Little Hangleton v
« Wstecz 1 2 3 4
[15.04.72, ranek, obrzeża Little Hangleton] Co nosisz w duszy

[15.04.72, ranek, obrzeża Little Hangleton] Co nosisz w duszy
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
06.05.2023, 16:06  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.05.2023, 16:16 przez Brenna Longbottom.)  
- Hm… sama nie wiem. Może chodzi o całokształt emocji? Co dane wspomnienie dla nas znaczy, co się z nim wiąże i symbolizuje? – zastanowiła się Brenna. Nie była pewna, w jaki sposób ubrać swoje myśli w słowa, w końcu więc uciekła się do porównania. – Na przykład… parę dni temu zjadłam absolutnie pysznego eklerka i kupiłam książkę, którą bardzo chciałam przeczytać. To miłe wspomnienie. Byłam szczęśliwa. Ale… i mówię to z bólem serca, bo jestem wielką fanką słodyczy… chyba ciężko byłoby mi przegnać dementora eklerkiem i powieścią Franka Herberta. Wyczarowując patronusa, szukam czegoś… co nie przemija.
Pozwoliła, aby jej patronus znowu znikł, po czym z ciekawością przyglądała się, jak kolejna próba wyszła Heather. A kiedy wiewiórka ponownie wyskoczyła z końca różdżki i otworzyła pyszczek, by wypowiedzieć krótką wiadomość, Brenna zaklaskała.
– Brawo, chyba poszło nam całkiem nieźle – oceniła, po czym po raz ostatni machnęła różdżką, wyczarowując wilka. Dość szybko jednak rozwiała zaklęcie. Patronusy były zaklęciem bazującym w pewnym sensie na siłach witalnych, więc mogły wyczerpywać.
Brenna wyciągnęła różdżkę tym razem w stronę krzewów, które wcześniej wyczarowała. Tym razem, za pomocą magii rozproszenia, usunęła je, by mogły udać się w drogę powrotną.
– Wydaje mi się, że na dziś to wystarczy, bo jeszcze któraś z nas wkrótce zemdleje. Wszystko w porządku, Heath? – upewniła się Brenna, po czym wyciągnęła z kieszeni tabliczkę czekolady i przełamała ją na dwie połowy, wręczając Wood kawałek. Ot tak dla wzmocnienia. Nie rzuciły może wiele czarów, ale podniesienie poziomu cukru w jej opinii nie zaszkodzi.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (1690), Heather Wood (1520)

Wiadomości w tym wątku
[15.04.72, ranek, obrzeża Little Hangleton] Co nosisz w duszy - przez Brenna Longbottom - 26.04.2023, 10:10
RE: [15.04.72, ranek, obrzeża Little Hangleton] Co nosisz w duszy - przez Heather Wood - 03.05.2023, 23:24
RE: [15.04.72, ranek, obrzeża Little Hangleton] Co nosisz w duszy - przez Brenna Longbottom - 04.05.2023, 09:23
RE: [15.04.72, ranek, obrzeża Little Hangleton] Co nosisz w duszy - przez Heather Wood - 04.05.2023, 09:39
RE: [15.04.72, ranek, obrzeża Little Hangleton] Co nosisz w duszy - przez Brenna Longbottom - 04.05.2023, 11:14
RE: [15.04.72, ranek, obrzeża Little Hangleton] Co nosisz w duszy - przez Heather Wood - 04.05.2023, 12:18
RE: [15.04.72, ranek, obrzeża Little Hangleton] Co nosisz w duszy - przez Brenna Longbottom - 04.05.2023, 14:06
RE: [15.04.72, ranek, obrzeża Little Hangleton] Co nosisz w duszy - przez Heather Wood - 04.05.2023, 14:31
RE: [15.04.72, ranek, obrzeża Little Hangleton] Co nosisz w duszy - przez Brenna Longbottom - 06.05.2023, 16:06
RE: [15.04.72, ranek, obrzeża Little Hangleton] Co nosisz w duszy - przez Heather Wood - 08.05.2023, 12:23

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa