• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Niemagiczny Londyn v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6
[11.04.72, popołudnie] Kim jest Zoya?

[11.04.72, popołudnie] Kim jest Zoya?
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
18.05.2023, 12:15  ✶  
Brenna na pierwszy rzut oka nie potrafiła rozpoznać mugola, nie zakładała więc z góry, z kim mają do czynienia. Nie znała też na razie treści listu i nie było powiedziane, że ją pozna – Dani mogła nie znaleźć od razu tłumacza, a jeżeli uda się im tutaj ustalić, co się stało, nie będzie to potrzebne… Na razie więc postanowiła po prostu zachować pewną ostrożność.
- Dzień dobry. Szukamy niejakiego pana Bowmana – poinformowała Longbottom uprzejmie. Sama nie przedstawiała się na razie, ot z ostrożności. – Staramy się zebrać informacje o kobiecie imieniem Zoya, prawdopodobnie imigrantkę, która tuż przed… swoim zaginięciem, napisała do niego list.
Może było to tylko złudzenie, gra światła, ale Brenna mogłaby przysiąc, że w oczach mężczyzny coś zabłysło na wzmiankę o Zoyi. Przesunął spojrzeniem pomiędzy Brenną a Dellianem, trochę niepewny. Zaraz jednak wyraz jego twarzy zmienił się, jakby na wspomnienie dawnego smutku.
– Bowman to ja – przyznał. – I rzeczywiście, kilkadziesiąt lat temu znałem kobietę, która miała na imię Zoya, ale obawiam się, że nie miałem z nią kontaktu od…
- …około 45 roku? – odgadła Brenna. Nie była to zbyt trudna zagadka, jeżeli znało się datę, zapisaną w liście. – W takim okresie… Zoyę spotkał pewien wypadek – powiedziała dyplomatycznie. – Znaleźliśmy pewne rzeczy, które do niej należały i staramy się ustalić jej tożsamość. Gdyby mógł pan nam powiedzieć, kim dla niej był…
Bowman drgnął. Odezwał się dopiero po długiej chwili. Ciężko było odczytać wyraz jego twarzy: nie spodziewał się na pewno takiej wizyty, nie mówiąc już o „wypadku”.
– Pomogłem jej uciec z Ukrainy do Wielkiej Brytanii. Byłem… byłem w niej zakochany. Chciałem się z nią ożenić, ale pewnego dnia po prostu znikła… sądziłem, że mnie porzuciła – wyszeptał, podpierając się o futrynę, jakby w jego niemłodym ciele zabrakło nagle energii. – Co się z nią stało? Do jakiego wypadku doszło? Czy ona… zginęła?
Gorzej, pomyślała Brenna, nie mogąc się zdobyć tak od razu do zdradzenia prawdy. Nie wspominając już o tym, że dalej nie była pewna, czy mężczyzna był świadom istnienia świata czarów i mogła mu ot tak powiedzieć o klątwie, jaka spadła na dziewczynę.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (1992), Dellian Ollivander (1196), Eutierria (556)

Wiadomości w tym wątku
[11.04.72, popołudnie] Kim jest Zoya? - przez Brenna Longbottom - 14.05.2023, 17:27
RE: [11.04.72, popołudnie] Kim jest Zoya? - przez Dellian Ollivander - 15.05.2023, 10:37
RE: [11.04.72, popołudnie] Kim jest Zoya? - przez Eutierria - 17.05.2023, 23:36
RE: [11.04.72, popołudnie] Kim jest Zoya? - przez Brenna Longbottom - 18.05.2023, 12:15
RE: [11.04.72, popołudnie] Kim jest Zoya? - przez Dellian Ollivander - 21.05.2023, 14:41
RE: [11.04.72, popołudnie] Kim jest Zoya? - przez Brenna Longbottom - 22.05.2023, 15:21
RE: [11.04.72, popołudnie] Kim jest Zoya? - przez Dellian Ollivander - 04.06.2023, 15:14
RE: [11.04.72, popołudnie] Kim jest Zoya? - przez Brenna Longbottom - 05.06.2023, 18:42
RE: [11.04.72, popołudnie] Kim jest Zoya? - przez Dellian Ollivander - 05.06.2023, 18:59
RE: [11.04.72, popołudnie] Kim jest Zoya? - przez Brenna Longbottom - 06.06.2023, 12:12
RE: [11.04.72, popołudnie] Kim jest Zoya? - przez Dellian Ollivander - 06.06.2023, 20:37

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa