• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 … 5 6 7 8 9 Dalej »
[wiosna 1972] porozmawiajmy o rzeczach ważnych | Erik i Gerry

[wiosna 1972] porozmawiajmy o rzeczach ważnych | Erik i Gerry
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Łowczyni
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Greengrass-Yaxley
23.05.2023, 19:47  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.05.2023, 19:52 przez Geraldine Greengrass-Yaxley.)  

Geraldine miała wrażenie, że gdyby ich dwójka miała uwarzyć jakiś eliksir, to zakończyłoby się to eksplozją która byłaby w stanie zmieść z powierzchni ziemi kilka okolicznych budynków. Pamiętała, że jeszcze w szkole Longbottom jak i ona zupełnie nie radził sobie z tym przedmiotem. Jakimś cudem udało im się je zaliczyć, jednak gdyby nie wyrozumiałość profesora Slughorna to mogłoby być ciężko. Na szczęście przymykał oko na większość ich wybryków i niekompetencji.

- Czy ja wiem, mi strach raczej kojarzy się ze słabością. Nie przywykłam do tego uczucia, może przez to jest to dla mnie nie do końca zrozumiałe. Mam świadomość, że jestem w stanie się obronić, aczkolwiek nawet najsilniejszego drapieżnika można zabić. - Wiedziała, że nie jest nieśmiertelna, mimo, że zdarzyło jej się nieraz oberwać tak mocno, że mogłaby już gryźć piach, to wszystko było na własne życzenie. Zależało tylko od niej, w tym przypadku było zupełnie inaczej. - Mnie powinno ciągnąć do ciemności, mam wrażenie zresztą, że większa część osób, które mnie znają mogłaby mnie o to posądzić, a tu jednak wychodzi, że jestem jak ćma, która nie może przestać lgnąć do światła. - Przewrotne było to wszystko. Wiele osób skreślało ją przez jej profesję, która raczej kojarzyła się z przemocą. Nigdy jednak nie skrzywdziłaby ludzkiej istoty, oczywiście bez jej woli, bo z tym nie miała problemu.

- Tylko? Trochę podziwiam, ale wy zawsze kojarzyliście mi się z takimi osobami, które chcą uratować cały świat, co może być dosyć uciążliwe. - W końcu każdy miał jakieś ograniczenia, nawet ogromny majątek nie gwarantował sukcesu i możliwości uratowania wszystkich.

- To dobrze, że tak się wam wszystko ułożyło. Musicie mieć wesoło w tej swojej rezydencji. - Rzekła uśmiechając się przy tym serdecznie. Dobrze było wiedzieć, że są jeszcze tacy ludzie, szczególnie wśród czystokrwistych czarodziejów, którym ostatnio odpierdalało na punkcie krwi która płynęła w ich żyłach.

- Tylko mój brat? Kto wie, ilu ich jest tak naprawdę. Nie wiemy, kto ich wspiera, przecież oficjalnie tego nie robią, to jest w tym wszystkim najgorsze i mnie przeraża, może się przecież okazać, że twój kumpel z Hogwartu chce Cię zabić. Straszne to jest. - Nie miała oporów, aby podzielić się z Erikiem swoimi obawami. Wydawało się jej, że ją rozumie, co spowodowało, że nie bała się mówić w głos swoich myśli.

- Skoro tak mówisz, chyba powinnam Ci zaufać. Jesteś w samym centrum tych wydarzeń, a do tego po stronie prawa. To pokrzepiające co mówisz. - Chociaż nadal wydawało się jej, że coś przed nią ukrywa. Jakąś część prawdy, no ale nie będzie mu przecież wiercić dziury w żołądku. Nie był to odpowiedni czas. Skoro chciał, żeby mu dostarczała składniki, to się tym zajmie. Będzie miała przynajmniej jakieś stałe zajęcie, ceniła sobie takie regularne zlecenia.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Erik Longbottom (3834), Geraldine Greengrass-Yaxley (3841)

Wiadomości w tym wątku
[wiosna 1972] porozmawiajmy o rzeczach ważnych | Erik i Gerry - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 03.05.2023, 23:40
RE: [wiosna 1972] porozmawiajmy o rzeczach ważnych | Erik i Gerry - przez Erik Longbottom - 04.05.2023, 00:57
RE: [wiosna 1972] porozmawiajmy o rzeczach ważnych | Erik i Gerry - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 04.05.2023, 05:50
RE: [wiosna 1972] porozmawiajmy o rzeczach ważnych | Erik i Gerry - przez Erik Longbottom - 06.05.2023, 22:19
RE: [wiosna 1972] porozmawiajmy o rzeczach ważnych | Erik i Gerry - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 06.05.2023, 22:50
RE: [wiosna 1972] porozmawiajmy o rzeczach ważnych | Erik i Gerry - przez Erik Longbottom - 07.05.2023, 00:32
RE: [wiosna 1972] porozmawiajmy o rzeczach ważnych | Erik i Gerry - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 07.05.2023, 21:46
RE: [wiosna 1972] porozmawiajmy o rzeczach ważnych | Erik i Gerry - przez Erik Longbottom - 09.05.2023, 20:28
RE: [wiosna 1972] porozmawiajmy o rzeczach ważnych | Erik i Gerry - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 11.05.2023, 10:21
RE: [wiosna 1972] porozmawiajmy o rzeczach ważnych | Erik i Gerry - przez Erik Longbottom - 12.05.2023, 00:44
RE: [wiosna 1972] porozmawiajmy o rzeczach ważnych | Erik i Gerry - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 15.05.2023, 09:59
RE: [wiosna 1972] porozmawiajmy o rzeczach ważnych | Erik i Gerry - przez Erik Longbottom - 23.05.2023, 01:32
RE: [wiosna 1972] porozmawiajmy o rzeczach ważnych | Erik i Gerry - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 23.05.2023, 19:47
RE: [wiosna 1972] porozmawiajmy o rzeczach ważnych | Erik i Gerry - przez Erik Longbottom - 25.05.2023, 01:51
RE: [wiosna 1972] porozmawiajmy o rzeczach ważnych | Erik i Gerry - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 27.05.2023, 23:25

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa