• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 10 11 12 13 14 … 16 Dalej »
18.11.1970 - Nastał czas ciemności - Amanda L. & Noémie Delacour. Paryż, Place Cachée

18.11.1970 - Nastał czas ciemności - Amanda L. & Noémie Delacour. Paryż, Place Cachée
Widmo
You never know how strong you are, until being strong is your only choice
krew
genetyka
zawód
Amanda ma około 172 centymetry wzrostu. Włosy sięgają jej do łopatek i nie są zbyt gęste. Paznokcie są słabe i łamliwe. Dziewczyna wysławia się niezbyt szybko, ale bardzo wyraźnie. Lubi przemyśleć swoje odpowiedzi.

Amanda Lestrange
05.06.2023, 12:48  ✶  
Z uwagą słuchałam słów Francuzki, która bardzo ładnie wypowiadała się po moim ojczystym języku. Była to rzadkość wśród francuzów, bo ci jak już wypowiadali się po angielsku, przeważnie robili to słabo, a ich akcent często sprawiał, że trudno było ich zrozumieć. Może teraz wolałabym nie rozumieć, co mówi kobieta, ale niestety wszystko do mnie dochodziło dosadnie i wyraźnie.
Kiedy ta zaoferowała mi swoją gazetę, z chęcią ją przyjęłam, a następnie z wyraźnym zmieszaniem czytałam szybko wszystkie informacje odnośnie dzisiejszego wydarzenia. Nie chciałam zbytnio wierzyć we wszystko, co udało mi się przeanalizować w swojej głowie. Kiedy do moich oczu doszedł fragment o podziale społeczeństwa, w którym to czarodzieje czystokrwiści mają być na szczycie, a mugole i mugolaki mają być zniżeni dosłownie do roli niewolników, parsknęłam zażenowana śmiechem. Trzeba być całkowitym szaleńcem, żeby coś takiego wymyślić. Jestem czarownicą czystej krwi, ale nigdy nie pomyślałam nawet o tym, że ktoś z racji innego statusu czystości, miałby być gorszy ode mnie.
- Jeżeli dla tego szaleńca rodowód krwi jest wyznacznikiem statusu, to jest zwykłym głupcem. Czarowników winny określać tylko ich czyny i wkład dla całego społeczeństwa, więc na dole kast społecznych, może znaleźć się tylko i wyłącznie on, jak i jego poplecznicy. Brednie. - Oddałam jej gazetę, dzieląc się przy tym szczerze swoim zdaniem na temat Czarnego Pana w widocznej złości. Trudno było mi pojąć, że gdzieś tam są ludzie, którzy go popierają. - Wątpię, że to jest zwykły straszak, ale Brytyjskie Ministerstwo Magii pewnie się tym zajmie i zniszczy w zarodku... - Westchnęłam jeszcze ciężko, ciekawa, co sądzi o tym kobieta spoza wysp. Przecież nawet we Francji mogą znaleźć się osoby, a raczej na pewno się znajdą, którym przedstawiany stan rzeczy przez Lorda Voldemorta byłby jak najbardziej na rękę. Zapominają tylko, że historia zatacza koło i nie jest on pierwszym, ani ostatnim czarnoksiężnikiem, który chce zniszczyć wszystko, na co nasze nieduże społeczeństwo pracowało przez ten cały czas.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Amanda Lestrange (980), Noémie Delacour (872)

Wiadomości w tym wątku
18.11.1970 - Nastał czas ciemności - Amanda L. & Noémie Delacour. Paryż, Place Cachée - przez Amanda Lestrange - 22.05.2023, 00:36
RE: 18.11.1970 - Nastał czas ciemności - Amanda L. & Noémie Delacour. Paryż, Place Cachée - przez Noémie Delacour - 22.05.2023, 23:54
RE: 18.11.1970 - Nastał czas ciemności - Amanda L. & Noémie Delacour. Paryż, Place Cachée - przez Amanda Lestrange - 28.05.2023, 02:09
RE: 18.11.1970 - Nastał czas ciemności - Amanda L. & Noémie Delacour. Paryż, Place Cachée - przez Noémie Delacour - 29.05.2023, 14:24
RE: 18.11.1970 - Nastał czas ciemności - Amanda L. & Noémie Delacour. Paryż, Place Cachée - przez Amanda Lestrange - 05.06.2023, 12:48
RE: 18.11.1970 - Nastał czas ciemności - Amanda L. & Noémie Delacour. Paryż, Place Cachée - przez Noémie Delacour - 11.06.2023, 18:06

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa