• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Wokół Magicznych Dzielnic Ministerstwo Magii v
« Wstecz 1 2 3
[11 maja 1972] No kurwa, czarny chleb i czarna kawa

[11 maja 1972] No kurwa, czarny chleb i czarna kawa
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
19.07.2023, 23:38  ✶  
Jasne. Wiem. Tylko tyle.
Trochę żałowała, że w tej sytuacji nie miała specjalnie możliwości go przycisnąć w tej sprawie. Zwłaszcza, że zrodziło się w jej duszy paskudne podejrzenie, że być może oba jej znajome wampiry stworzył ten sam mężczyzna… Czy i jego zmuszono do złożenia wieczystej przysięgi?
Ale… tu po prawdzie pasował ten drugi Rookwood, a Codyego zabiła jedna osoba, a „stworzyła” druga.
- Hm… tak, wyszłam. Jakieś, eee, cztery godziny temu – powiedziała Brenna już na korytarzu, zerkając szybko na zegarek. Był bez wątpienia drogi i dobrej jakości, ale był też bardzo, bardzo stary: może nawet starszy od samej Brenny i nosił ślady długiego użytkowania. – Zaliczyłam dwie godziny u Potterów, a potem powstrzymanie bójki w barze, czy może próby zabójstwa w barze, i właściwie to nie wiem, czy liczy się to jako powstrzymanie, skoro sama skończyłam pobita… A tak naprawdę, to wiesz, cztery godziny, a nie czekaj, trzy, bo ostatnią tu spędziłam to strasznie dużo, stęskniłam się za biurem – powiedziała beztrosko, chociaż ostatnio szukała raczej pracy w terenie.
Głównie dlatego, że właśnie owszem, za bardzo ciągnęło ją do biura, i to nie własnego, a tego Victorii, atoprzecieżdziwnamagiapozatymnieruszasięcudzychfacetów.
Ale Brenna po godzinach w pracy nie była specjalnym zaskoczeniem. Ostatnio niemal wszyscy zresztą robili po godzinach. Inna sprawa, że ona miała niespotykany talent do natykania się na przekleństwa także w czasie wolnym.
- Żaden problem, jeśli nie dorwę jego, pokażę to mojej kuzynce. Zakradnę się do jej pokoju przez okno czy coś, żeby przypadkiem najpierw mama nie zobaczyła mnie w takim stanie. Bo tego może nie widać, ale to mi trochę przeszkadza w mówieniu, więc to dla mnie taka totalna tragedia – palnęła Brenna po swojemu, po czym otworzyła drzwi pokoju, w którym przesłuchiwała Rookwooda. Nie protestowała wobec pomocy, była za nią nawet wdzięczna, bo w tej chwili zmęczona i obolała nie ufała, że gdyby Rookwood, nawet skuty, coś kombinował, na pewno dałaby radę sobie z nim poradzić. A na razie wiedziała o nim trzy rzeczy – pomijając te najbardziej oczywiste.
Bardzo dobrze się bił, był zdecydowanie na bakier z prawem i lubił udawać głupszego niż był.
Jej brwi powędrowały w górę, kiedy Sauriel zwrócił się do Victorii. Nie powinna być zaskoczona, że się znają – wszak sama Tori parę dni temu wspominała, że jest dość luźno spokrewniona z Rookwoodami. Choć w rodach czystej krwi nie było to nic nadzwyczajnego, to prawdopodobnie bywali na tych samych… okazjach. A jednak… jakoś ją to trochę zdziwiło. Może dlatego, że „Rookwood” kojarzyła negatywnie, a Victorię pozytywnie. Może, bo patrząc po jego stroju i zachowaniu, zdawał się zupełnie z innego świata niż zawsze nienagannie się prezentująca Tori, która przynajmniej w szerszym gronie zachowywała się nienagannie i profesjonalnie.
I tym razem to ona rzuciła Lestrange pytające spojrzenie.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (2992), Pan Losu (46), Sauriel Rookwood (2598), Victoria Lestrange (2736)

Wiadomości w tym wątku
[11 maja 1972] No kurwa, czarny chleb i czarna kawa - przez Sauriel Rookwood - 19.07.2023, 22:04
RE: [11 maja 1972] No kurwa, czarny chleb i czarna kawa - przez Brenna Longbottom - 19.07.2023, 22:26
RE: [11 maja 1972] No kurwa, czarny chleb i czarna kawa - przez Victoria Lestrange - 19.07.2023, 23:00
RE: [11 maja 1972] No kurwa, czarny chleb i czarna kawa - przez Sauriel Rookwood - 19.07.2023, 23:19
RE: [11 maja 1972] No kurwa, czarny chleb i czarna kawa - przez Brenna Longbottom - 19.07.2023, 23:38
RE: [11 maja 1972] No kurwa, czarny chleb i czarna kawa - przez Victoria Lestrange - 20.07.2023, 00:29
RE: [11 maja 1972] No kurwa, czarny chleb i czarna kawa - przez Sauriel Rookwood - 20.07.2023, 10:19
RE: [11 maja 1972] No kurwa, czarny chleb i czarna kawa - przez Brenna Longbottom - 20.07.2023, 10:33
RE: [11 maja 1972] No kurwa, czarny chleb i czarna kawa - przez Victoria Lestrange - 20.07.2023, 14:37
RE: [11 maja 1972] No kurwa, czarny chleb i czarna kawa - przez Sauriel Rookwood - 20.07.2023, 15:06
RE: [11 maja 1972] No kurwa, czarny chleb i czarna kawa - przez Brenna Longbottom - 20.07.2023, 15:30
RE: [11 maja 1972] No kurwa, czarny chleb i czarna kawa - przez Victoria Lestrange - 20.07.2023, 17:24
RE: [11 maja 1972] No kurwa, czarny chleb i czarna kawa - przez Pan Losu - 20.07.2023, 17:24
RE: [11 maja 1972] No kurwa, czarny chleb i czarna kawa - przez Sauriel Rookwood - 20.07.2023, 17:43
RE: [11 maja 1972] No kurwa, czarny chleb i czarna kawa - przez Victoria Lestrange - 20.07.2023, 18:25
RE: [11 maja 1972] No kurwa, czarny chleb i czarna kawa - przez Brenna Longbottom - 20.07.2023, 18:35

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa