• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 9 10 11 12 13 … 16 Dalej »
[Grudzień 1970, mieszkanie Stanleya] Nastał czas ciemności || Stanley & Murdock

[Grudzień 1970, mieszkanie Stanleya] Nastał czas ciemności || Stanley & Murdock
Tło narracyjne
koniecpsot1972
zasady korzystania
rzuty kością
krew
genetyka
zawód
Czarodziej nieznanego statusu krwi, będący baśniopisarzem oraz autorem książki Baśnie Barda Beedle'a. Żył w XV wieku, ale większość jego życia pozostaje dla nas tajemnicą.

Bard Beedle
25.07.2023, 20:21  ✶  
- Broniłem się jak mogłem, ale liczyć też mnie nauczyli. - odbił ironiczną piłeczkę, śmiejąc się razem z Stanleyem. Zwykle nie tolerował drwin ze swojej osoby, ale z Borginem był w porządku. Zresztą nie był takim, aż takim, troglodytą za jakiego często był odbierany. Właściwie to czasami kiedy mu to pasowało wolał utrzymywać niektórych w przekonaniu, że iloraz jego inteligencji jest odwrotnie proporcjonalny do kilogramów na jego sztandze przy ćwiczeniach. Mógł wtedy uśpić czujność i wykorzystać to w odpowiednim momencie. - Eh, no co poradzę, że ludziki mają taką słabą głowę. - skwitował ciętym uśmieszkiem wzmiankę o spożywaniu alkoholu, a potem teatralnie wręcz pociągnął spory łyk whisky. Ciężko było mu znaleźć odpowiedniego kompana do picia z którym mógłby startować jak równy z równym. Zwykle kończyło się tak, że to on musiał odstawiać nawalonego Stanleya na jego kwadrat, samemu będąc co najwyżej na nieco mocniejszym rauszu.
- No wiesz, rotacja na celach jest całkiem spora, a za dobre oceny nie wsadzają w pasiak. - wyklarował przyjacielowi sytuację. W zakładach karnych przewijało się całe spektrum różnej maści oprychów i bandziorów, a że rozrywek nie była zbyt wiele na celach, to głównie się gadało, praktycznie o wszystkim. Tak więc plotki o tym całym Czarnym Panie dotarły i do jego uszu, ale wtedy potraktował to jak wyolbrzymianie na temat nowo powstałego gangu. W końcu wśród złodziei mitomania była dość powszechna. Potem zamilkł na dłuższą chwilę, zaciągając się dymem z papierosa, wbijając wzrok w kumpla marszcząc przy tym brwi powoli. Trochę mu to wyklarowało sytuację, ale wciąż podchodził do tego mocno sceptycznie. Odezwał się dopiero kiedy padła wzmianka o dawnym ministrze magii. - Każda władza ludzi zdradza. - skwitował swoją postawę wobec rządzących, krótką anarchistyczną rymowanką. - Znasz moje podejście do ministerstwa i wszystkich ważniaków stamtąd... - przerwał dokańczając swoją porcje alkoholu, bo szykował się dłuższy wywód - jak na moje to brzmi to jak mrzonka dla starych bogoli ze sławnym nazwiskiem. Ten Lord musi mieć wysokie karty w ręku jeśli faktycznie chce przeorać cały ten system. - znów zamilkł na chwilę zbierając myśli. Przeciągnął spojrzeniem po pomieszczeniu i zawiesił się na dłużej przy mundurze Stanleya. Stan tych ubrań sugerował, że nie były używane od jakiegoś czasu, czyżby koleżka Borgin zawiesił służbę w związku z tymi wydarzeniami? - Z drugiej strony jeśli system faktycznie ma stanąć w płomieniach to z chęcią na to popatrzę. Może w końcu ktoś zacznie mi płacić za obijanie mordy brygadzistom? - zaśmiał się na koniec, ale po części widział w tym wszystkim okazje dla siebie, chociaż sam nie zamierzał przed nikim zginać karku, to na pewno.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Bard Beedle (989), Stanley Andrew Borgin (1596)

Wiadomości w tym wątku
[Grudzień 1970, mieszkanie Stanleya] Nastał czas ciemności || Stanley & Murdock - przez Stanley Andrew Borgin - 25.05.2023, 20:15
RE: [Grudzień 1970, mieszkanie Stanleya] Nastał czas ciemności || Stanley & Murdock - przez Bard Beedle - 05.06.2023, 22:47
RE: [Grudzień 1970, mieszkanie Stanleya] Nastał czas ciemności || Stanley & Murdock - przez Stanley Andrew Borgin - 14.06.2023, 00:08
RE: [Grudzień 1970, mieszkanie Stanleya] Nastał czas ciemności || Stanley & Murdock - przez Bard Beedle - 25.07.2023, 20:21
RE: [Grudzień 1970, mieszkanie Stanleya] Nastał czas ciemności || Stanley & Murdock - przez Stanley Andrew Borgin - 29.07.2023, 20:23

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa