• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Niemagiczny Londyn v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6
[05.05.1972], tajna kawalerka Patricka, "Mam mały nieporządek" Mavelle & Patrick

[05.05.1972], tajna kawalerka Patricka, "Mam mały nieporządek" Mavelle & Patrick
broom broom
Throw me to the wolves and
I'll return leading the pack
krew
genetyka
zawód

Mavelle Bones
26.07.2023, 20:34  ✶  
Chwilami Beltane zdawało się być jedynie bardzo, bardzo przykrym snem, koszmarem, z którego zaraz uda się ocknąć. Ale Mavelle otwierała oczy – i za każdym razem się przekonywała, że wszystko było prawdą, nie ułudą.
  Wujek nie żył. Zmarło zresztą wielu ludzi, ale ta konkretna śmierć w przypadku Bones była czymś bardzo osobistym – i to nie tylko ze względu na rodzinne więzy. W zasadzie głównie to „nie tylko” sprowadziło ją do Patricka; bo chwilami nie była pewna, czy przypadkiem najzwyczajniej w świecie nie traci zmysłów.
  Tak, w głowie Bones panował niemały bałagan, który próbowała uporządkować na różne sposoby; tyle że przypominało to syzyfową pracę. Jak już, zdawałoby się, uporała się z daną rzeczą, to zaraz okazywało się, ze może jednak nie tak do końca, bo przecież wcześniej nie uwzględniła takiej bądź siakiej możliwości i może jednak…
  … momentami przypominało to gonienie własnego ogona.
  - Hej – odparła krótko, posyłając Patrickowi uśmiech, aczkolwiek blady, pozbawiony wszelkiej wesołości. Rozbawienie? Śmiech? To coś, co z tej chwili zdawało się nie istnieć, albo raczej: nie miało prawa istnieć. Nie w całym tym bałaganie, nie w chwili, kiedy poniesiono tyle ofiar, nie, gdy nie do końca nie mogła dojść do ładu sama ze sobą.
  Zwłaszcza że rozum mówił jedno, serce drugie. A to naprawdę nie pomagało.
  Wśliznęła się do środka, nie zsuwając nawet z siebie kurtki – w zasadzie ulubionej, mugolskiej, kupionej niby specjalnie do jeżdżenia na motorze, a w praktyce… w praktyce nie potrzebowała dwóch kółek, żeby w niej chodzić.
  - Nie szkodzi, naprawdę – odparła cicho, wchodząc zaraz w głąb mieszkania, zgodnie z niewypowiedzianą sugestią. Zdecydowanie wyglądało zgoła inaczej niż wtedy, kiedy była tu poprzednim razem – ale nie, nie myślała o tamtej wizycie. Ona i wszystko, co się z nią wiązało – to naprawdę było jedna z ostatnich rzeczy, nad jaką Mavelle aktualnie byłaby w stanie się zastanawiać.
  - Poproszę kawę – zdecydowała, obracając się w stronę mężczyzny, obrzucając go o wiele uważniejszym spojrzeniem niż była w stanie przez ten krótki moment, gdy pojawił się w drzwiach. Wyglądał… cóż, jak Patrick, w wersji mocno nieaurorskiej i do tego upaćkanej – Upaćkałeś się – zauważyła dość łagodnie, wskazując swój policzek i włosy, nakierowując tym samym na miejsca, gdzie nabrał kolorów, jakich co do zasady nie należałoby się spodziewać.
  Zwlekała z dotknięciem tematów, które ją tu przywiodły – ale też jakoś tak głupio prostu od progu zadawać pytania, jakby urządzała Stewardowi przesłuchanie.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Mavelle Bones (2473), Pan Losu (92), Patrick Steward (2500)

Wiadomości w tym wątku
[05.05.1972], tajna kawalerka Patricka, "Mam mały nieporządek" Mavelle & Patrick - przez Patrick Steward - 26.07.2023, 01:50
RE: [05.05.1972], tajna kawalerka Patricka, "Mam mały nieporządek" Mavelle & Patrick - przez Mavelle Bones - 26.07.2023, 20:34
RE: [05.05.1972], tajna kawalerka Patricka, "Mam mały nieporządek" Mavelle & Patrick - przez Patrick Steward - 27.07.2023, 01:01
RE: [05.05.1972], tajna kawalerka Patricka, "Mam mały nieporządek" Mavelle & Patrick - przez Mavelle Bones - 27.07.2023, 19:52
RE: [05.05.1972], tajna kawalerka Patricka, "Mam mały nieporządek" Mavelle & Patrick - przez Patrick Steward - 30.07.2023, 02:31
RE: [05.05.1972], tajna kawalerka Patricka, "Mam mały nieporządek" Mavelle & Patrick - przez Pan Losu - 30.07.2023, 02:31
RE: [05.05.1972], tajna kawalerka Patricka, "Mam mały nieporządek" Mavelle & Patrick - przez Mavelle Bones - 30.07.2023, 22:50
RE: [05.05.1972], tajna kawalerka Patricka, "Mam mały nieporządek" Mavelle & Patrick - przez Patrick Steward - 31.07.2023, 23:52
RE: [05.05.1972], tajna kawalerka Patricka, "Mam mały nieporządek" Mavelle & Patrick - przez Mavelle Bones - 01.08.2023, 22:27
RE: [05.05.1972], tajna kawalerka Patricka, "Mam mały nieporządek" Mavelle & Patrick - przez Patrick Steward - 03.08.2023, 01:42
RE: [05.05.1972], tajna kawalerka Patricka, "Mam mały nieporządek" Mavelle & Patrick - przez Mavelle Bones - 03.08.2023, 21:15
RE: [05.05.1972], tajna kawalerka Patricka, "Mam mały nieporządek" Mavelle & Patrick - przez Patrick Steward - 04.08.2023, 21:43

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa