• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 9 10 11 12 13 … 16 Dalej »
[21/08/1971] Teraz mnie poznajesz... A teraz nie || Rabastan & Bellatriks

[21/08/1971] Teraz mnie poznajesz... A teraz nie || Rabastan & Bellatriks
a victim of circumstances
the nature of our people
achieves definition in conflict

krew
genetyka
zawód
rozbiegane spojrzenie; niebiesko-szare oczy; blond włosy w odcieniu dojrzewającej pszenicy; zmienne rysy twarzy, które mogą ulegać subtelnym zmianom przez częste transformacje wyglądu przy pomocy metamorfomagii; całkiem słuszny wzrost 183 cm; srebrny łańcuszek z krukiem na szyi; wahadełko hipnotyzerskie z ametystem w kieszeni; czysty głos

Rabastan Lestrange
04.08.2023, 02:42  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.08.2023, 22:15 przez Rabastan Lestrange.)  

Wywrócił teatralnie oczami. Może i był obibokiem i niezbyt aktywnie uczestniczył w życiu towarzyskim śmietanki magicznego społeczeństwa, ale nie był też jakimś wieśniakiem. Wiedział, jak się zachowywać z klasą, gdy mu na tym zależało i sytuacja tego wymagała. I gdy miał odpowiednie towarzystwo. Dzisiejsze spotkanie z Trixie spełniało wszystkie te trzy kryteria. Ogromne szczęście.

— Dobre imię. Lepsze to niż jakaś Eulalia — stwierdził.

Nazwisko wprawdzie zakrawało na bardzo pospolite, ale pośród Potterów, Lupinów czy Crouchów, zdecydowanie pozwoli na wtopienie się w tłum. Kto zwróciłby uwagę na kogoś, kto przedstawiałby się jako Mary Sue? No właśnie! Nikt! Genialne.

— Liczyłem, że masz kogoś na oku lub słyszałaś o kimś — przyznał z rozbrajającą szczerością.

Wprawdzie znajomości, jakimi mogli się pochwalić członkowie rodu Lestrange, były dosyć pokaźne i rozległe, tak nierozerwalnie łączyły się z wyższymi sferami lub środowiskami medycznymi, gdzie sporo czarodziejów i czarownic z rodu znalazło swoją niszę. Wyrabianie fałszywych dokumentów nie należało do ich specjalności.

Rabastan wiązał nadzieje z listą kontaktów Bellatriks głównie dlatego, że obracała się w pewnych kręgach dłużej od niego. Pokątne znajomości wynikające raczej z przymusu niż wewnętrznych chęci mogłyby w tym przypadku okazać się zbawienne. Zwłaszcza jeśli chcieli ograniczyć kolejne osoby włączone w proces zdobycia trefnych dowodów tożsamości do minimum. Poza tym Lestrange na razie dał z siebie najwięcej: zapewnił im aparycję. A tego nie mógł załatwić każdy.

— Ktoś w pracy nie wisi Ci przysługi? — Zerknął na dziewczynę kątem oka. Naiwnie sądził, że Amnezjatorzy mogli mieć wtyki na poziomie Brygady Uderzeniowej lub Biura Aurorów.

W ostateczności można popytać na Nokturnie, pomyślał przelotnie, chociaż nie wiedział, czy był to najlepszy pomysł. Raczej trafiliby na pośrednika, a przedtem na kogoś, kto by ich do niego skierował. Poza tym dobrze by było mieć kogoś sprawdzonego, kto faktycznie będzie w stanie wyprodukować wiarygodne dokumenty, które przejdą kontrolę nie tylko w barze przy Pokątnej, ale i innych instytucjach.

— Zapraszam — wypalił, gdy znaleźli się pod wejściem do studia fotograficznego. Chłopak pchnął drzwi, wpuszczając najpierw do środka swoją towarzyszkę.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Bellatrix Black (1679), Rabastan Lestrange (1860)

Wiadomości w tym wątku
[21/08/1971] Teraz mnie poznajesz... A teraz nie || Rabastan & Bellatriks - przez Rabastan Lestrange - 04.07.2023, 15:50
RE: [21/08/1971] Teraz mnie poznajesz... A teraz nie || Rabastan & Bellatriks - przez Bellatrix Black - 05.07.2023, 11:25
RE: [21/08/1971] Teraz mnie poznajesz... A teraz nie || Rabastan & Bellatriks - przez Rabastan Lestrange - 07.07.2023, 23:30
RE: [21/08/1971] Teraz mnie poznajesz... A teraz nie || Rabastan & Bellatriks - przez Bellatrix Black - 03.08.2023, 14:51
RE: [21/08/1971] Teraz mnie poznajesz... A teraz nie || Rabastan & Bellatriks - przez Rabastan Lestrange - 04.08.2023, 02:42
RE: [21/08/1971] Teraz mnie poznajesz... A teraz nie || Rabastan & Bellatriks - przez Bellatrix Black - 04.08.2023, 13:20
RE: [21/08/1971] Teraz mnie poznajesz... A teraz nie || Rabastan & Bellatriks - przez Rabastan Lestrange - 11.08.2023, 22:45
RE: [21/08/1971] Teraz mnie poznajesz... A teraz nie || Rabastan & Bellatriks - przez Bellatrix Black - 11.09.2023, 21:43

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa