• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Bliskie Okolice Londynu v
« Wstecz 1 2 3 Dalej »
[08.03.1972] "Kości, kamienie i urojenia"

[08.03.1972] "Kości, kamienie i urojenia"
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
16.08.2023, 14:19  ✶  
Liście szeleściły pod butami Brenny, dając znać o jej obecności, nim pojawiła się i ona sama – w szaro białym mundurze Brygady, pozbawionym jedynie charakterystycznej peleryny (wszak po okolicy mogli kręcić się mugole). Dowolny czarodziej mógł ten strój jednak rozpoznać: Brygada Uderzeniowa. Aportowała się w okolicy już jakiś czas temu, rozmawiała z tym i owym, obejrzała parę rzeczy, a wreszcie w rozpaczy wysłała stażystę z powrotem do Ministerstwa, by dopytał o szczegóły, bo najwyraźniej na miejscu nie czekała osoba, która czekać miała, a sama szukała… kogoś, kto będzie w stanie wyjaśnić jej co i jak.
Na widok Kaydena rozpromieniła się podwójnie, bo po pierwsze Brenna nawet lata po Hogwarcie lubiła dręczyć swoich szkolnych kolegów i koleżanki, nieważne w jakich okolicznościach, po drugie – skoro tu był, może będzie mógł udzielić informacji!
- Cześć! – przywitała się, podchodząc do niego. Jak zwykle robiła długie, szybkie kroki: Brenna rzadko poruszała się inaczej niż w błyskawicznym tempie. Gdyby stał tutaj jakiś obcy archeolog, zapewne zaprezentowałaby swoje oficjalne podejście i twarz Uprzejmej, Kompetentnej Brygadzistki, ale że był to Delecour, weszła w tryb Huragan Brenna. – Mam nadzieję, że nie jesteś przypadkowym przechodniem, który postanowił niecnie zakraść się na teren wykopalisk, tylko tu pracujesz? Bo szukam kogoś, kto orientuje się, o co w tym wszystkim chodzi. Brygada ma stąd zabrać artefakt, niewykluczone, że czarnomagiczny. Tyle że gość, z którym rozmawiałam, nie umie mi go wskazać. A ja i mój czarujący asystent Michael… znaczy się mój stażysta, ale chyba można go uznać za czarującego… nie potrafimy się zorientować, który to. Ani gdzie leży. Obawiam się, że przespałam wszystkie lekcje historii magii i to dla mnie tylko kupa starych kamieni.
Tu Brenna wskazała kciukiem na kurhan. Nie miała zresztą nawet pojęcia, czy rzeczony artefakt nadal jest gdzieś w ziemi. Może go wykopali. Tyle że nie umiałaby go odróżnić od stery innych rzeczy, jakie zapewne wydobyto tutaj z ziemi.
– A tak, czekaj, formalności… – dodała jeszcze, wydobywając odznakę, by zamachać mu nią przed nosem. – Detektyw Brygady, Brenna Longbottom, blablabla. Mam cytować przepisy, czy to wystarczy? I może wiesz, gdzie jest Hansington? Bo niejaki Hansington miał podobno na nas czekać i wszystko wyjaśnić, ale postanowił rozpłynąć się w powietrzu.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (2567), Kayden Delacour (2711)

Wiadomości w tym wątku
[08.03.1972] "Kości, kamienie i urojenia" - przez Kayden Delacour - 16.08.2023, 12:06
RE: [08.03.1972] "Kości, kamienie i urojenia" - przez Brenna Longbottom - 16.08.2023, 14:19
RE: [08.03.1972] "Kości, kamienie i urojenia" - przez Kayden Delacour - 17.08.2023, 09:38
RE: [08.03.1972] "Kości, kamienie i urojenia" - przez Brenna Longbottom - 17.08.2023, 11:12
RE: [08.03.1972] "Kości, kamienie i urojenia" - przez Kayden Delacour - 17.08.2023, 13:39
RE: [08.03.1972] "Kości, kamienie i urojenia" - przez Brenna Longbottom - 17.08.2023, 17:39
RE: [08.03.1972] "Kości, kamienie i urojenia" - przez Kayden Delacour - 21.08.2023, 22:06
RE: [08.03.1972] "Kości, kamienie i urojenia" - przez Brenna Longbottom - 21.08.2023, 22:41
RE: [08.03.1972] "Kości, kamienie i urojenia" - przez Kayden Delacour - 31.08.2023, 01:13
RE: [08.03.1972] "Kości, kamienie i urojenia" - przez Brenna Longbottom - 31.08.2023, 15:46
RE: [08.03.1972] "Kości, kamienie i urojenia" - przez Kayden Delacour - 06.10.2023, 22:37
RE: [08.03.1972] "Kości, kamienie i urojenia" - przez Brenna Longbottom - 08.10.2023, 11:44
RE: [08.03.1972] "Kości, kamienie i urojenia" - przez Kayden Delacour - 08.10.2023, 14:44

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa