• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 9 10 11 12 13 … 16 Dalej »
[marzec 1971] Moje wielkie włoskie wesele

[marzec 1971] Moje wielkie włoskie wesele
Obserwator
Nie możesz winić lustra za to, że odbicie ci się nie podoba.
krew
genetyka
zawód
Patrick ma ciemne włosy i ciemne oczy. Najczęściej na jego twarzy gości trzydniowy zarost. Jest wysoki, ale nie przesadnie (ok. 185 cm), raczej wysportowany. To ten typ, który rzadko można zobaczyć w garniturze, bo woli ubrania wygodne, które nie krępują jego ruchów. A poza tym garnitury wyróżniają się w tłumie a on lubi się z nim stapiać. Dużo się rusza. Chociaż w towarzystwie potrafi sporo mówić i często żartować, zdaje się, że równie dobrze odnajduje się w swoim własnym towarzystwie. Często można go zobaczyć szkicującego coś namiętnie. Wieczorami można go czasem spotkać w barach. Zawsze wtedy siedzi gdzieś w rogu.

Patrick Steward
20.08.2023, 00:02  ✶  
Ach, zatańczą.
Dopiero po słowach wodzireja do Patricka dotarło, że to było jednak jedno z tych grzecznych wesel, na których nowo wybrani młodzi po oczepinach tańczyli a nie całowali się publicznie. Cóż, to nawet lepiej. Będzie potem mniej niezręcznie w pracy.
- Następnym razem jak złapiesz jakiś bukiet to nigdy nie mów na głos, że chętnie się go pozbędziesz – mruknął, gdy już zaczęli tańczyć. – To podobno przynosi pecha. Jak złapałaś to udawaj, że czekasz już tylko na kapłana i narzeczonego. Przynajmniej do chwili, w której zejdziecie z parkietu.
Nie chciał brzmieć jakby ją pouczał a jego rozbawione spojrzenie raczej wskazywało na to, że i jego cała sytuacja raczej bawiła niż przerażała lub irytowała.
Steward nieźle tańczył, głównie dlatego, że dość długo dziadkowie myśleli, że pójdzie w ślady wuja i zostanie dyplomatą. A jako dyplomata powinien znać się na wielu, nie do końca potrzebnych normalnym czarodziejom rzeczach (takich jak taniec, etykieta lub dziwaczne mugolskie zwyczaje).
- To doskonały pomysł – dodał, gdy wspomniała o ucieczce po tańcu. Raz, dwa, trzy. Raz, dwa, trzy. Dwa do przodu jeden w bok. Dwa do tyłu jeden w przód. Po łuku, bo tak lepiej to wygląda z boku. Jak prowadziła melodia. – Bo obawiam się, że Domenica naprawdę nastawiła się, że tego wieczoru znajdzie męża.
W istocie dziewczyna stała z przyklejonym do twarzy nieszczerym uśmiechem i patrzyła na nich ponuro. Patrick wątpił, by rzeczywiście marzył jej się związek akurat z nim, ale na sali było trochę przystojnych mężczyzn (w dodatku bardziej w jej wieku). Przypadkiem pokrzyżowali Domenice plany.
- Wyprowadzę nas – zaproponował. – Jako nowy pan młody, mogę chyba chcieć zamienić kilka słów na osobności z moją wybranką.
I kiedy taniec dobiegł do końca a oni wreszcie zeszli z parkietu, objął Brennę ręką w pasie i pociągnął za sobą w stronę drzwi. Tym razem nikt ich nie zatrzymywał, bo goście najwyraźniej uznali, że rzeczywiście chcieli ze sobą spędzić chwilę na osobności.

Koniec sesji
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (1995), Patrick Steward (2053)

Wiadomości w tym wątku
[marzec 1971] Moje wielkie włoskie wesele - przez Brenna Longbottom - 14.08.2023, 17:57
RE: [marzec 1971] Należy się za talerzyk - przez Patrick Steward - 18.08.2023, 23:59
RE: [marzec 1971] Należy się za talerzyk - przez Brenna Longbottom - 19.08.2023, 00:16
RE: [marzec 1971] Należy się za talerzyk - przez Patrick Steward - 19.08.2023, 03:00
RE: [marzec 1971] Należy się za talerzyk - przez Brenna Longbottom - 19.08.2023, 09:23
RE: [marzec 1971] Moje wielkie włoskie wesele - przez Patrick Steward - 19.08.2023, 19:45
RE: [marzec 1971] Moje wielkie włoskie wesele - przez Brenna Longbottom - 19.08.2023, 20:00
RE: [marzec 1971] Moje wielkie włoskie wesele - przez Patrick Steward - 20.08.2023, 00:02

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa