• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Theodora

Theodora
Królowa maskarady
I'm okay with history repeating
Tell me I'm the one you can't forget
krew
genetyka
zawód
Wysoka (bo mierząca metr siedemdziesiąt cztery) po matce, z wyglądu jednak podobna do ojca. Ciemne, długie włosy i równie brązowe oczy jako pierwsze rzucają się w oczy na tle jasnej cery. W pracy zazwyczaj pojawia się w zwiewnych, choć wciąż wygodnych sukniach, podczas gdy w terenie można ją spotkać wyłącznie w spodniach i skórzanych butach. Od zawsze fanka biżuterii, nosząca na palcach cienkie obrączki, a na szyi ledwo rzucający się w oczy łańcuszek, podarowany jej przez babcię, gdy ukończyła szkołę.

Jane Potter
03.09.2023, 14:48  ✶  

~ 14/05/1972 ~

Przez Nostalgię został przyniesiony niewielki pakunek zawinięty w jasnoróżową bibułę, po odwinięciu której ukazuje się kartonowe pudełko wypełnione zakorkowanymi buteleczkami z płatkami kwiatów i lśniącym pyłem. Zarówno pudełko, jak i dołączony do niego list są zapieczętowane woskiem z wybitym logiem firmy Potterów. Od pakunku unosi się delikatna woń charakterystyczna dla perfum N°6, mających premierę w marcu tego roku.

[Obrazek: 9b5fc70542c8b647c12ead9343ce973c.jpg]

Londyn 14.05.1972

Madame Rookwood,

mam nadzieję, że ostatnia przesyłka, którą Madame ode mnie otrzymała, przypadła Pani do gustu. Przesyłam cztery sole do kąpieli, nad którymi w ostatnim czasie pracowali mój ojciec i wuj. Ta z domieszką lawendy ma właściwości kojące, perfekcyjne dla odreagowania po ostatnich wydarzeniach. Uzupełniona o miodowy pył dodaje skórze blasku, który utrzymuje się co najmniej dobę w zależności od długości kąpieli. Różana nuta przyciąga adoratorów, nigdy niechcianych. Z kolei mieszanka tojadu i pąków bławatka nie tylko wpływa na jędrność skóry, ale również odstrasza niebezpieczeństwo.
Liczę, że spodoba się Pani ta przesyłka i prześle nam Pani (jak zwykle zresztą) cenne wskazówki i przychylną recenzję.

Z wyrazami szacunku,

Jane Potter

Odpowiedz tutaj.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Theodora - przez Imogen Rookwood - 03.09.2023, 13:45
RE: Theodora - przez Jane Potter - 03.09.2023, 14:48
RE: Theodora - przez Jane Potter - 17.09.2023, 14:14
RE: Theodora - przez Vespera Rookwood - 20.05.2024, 18:26

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek