• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
[7.05.72, wieczorem] Strzelecka tarcza

[7.05.72, wieczorem] Strzelecka tarcza
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
14.09.2023, 19:46  ✶  
Powinnam była pozwolić mu umrzeć.
Ta myśl krążyła po głowie Brenny od tamtej nocy, może nie stale, ale regularnie. Nie powinna była rzucać tamtego zaklęcia. Nie powinna była opatrywać jego ran. Gdyby się pospieszyli, może coś zdołaliby zmienić. Wystarczyło nawet go nie zabijać, a dać mu umrzeć. Zyskałaby trzy, cztery minuty, czas absolutnie istotny w walce. Czy to życie naprawdę było warte ratowania, skoro pomógł Voldemortowi zdobyć kamień i rozpocząć całe to szaleństwo?
- Nie był. Nie jest dużo starszy ode mnie, a go nie rozpoznałam – powiedziała jednak tylko, ani myśląc zdradzać się ze wszystkimi swoimi przemyśleniami. Przynajmniej kojarzyła większość przedstawicieli czystej krwi, jeżeli nie osobiście, to z widzenia albo z gazet czy różnego rodzaju almanachów. Studiowała nazwiska i imiona pilnie, bo to pośród czystokrwistych czaiło się najwięcej zwolenników Voldemorta.
Twarz tego mężczyzny wyryła sobie w pamięci dostatecznie mocno, by wiedzieć: nie spotkała go w ostatnich latach i nie miała żadnych skojarzeń, które pozwoliłyby go dorwać.
– Naprawdę? – zapytała, może odrobinę kpiąco, kiedy zapewnił, że wiedział. Czyżby w ostatecznym rozrachunku jednak przypominała matkę dużo bardziej niż mogłoby się wydawać, a sama tego nie dostrzegała? Bo Brenna w całkiem podobny sposób stawała niekiedy na baczność właśnie przed Elisą Longbottom. – To dobrze, bo mimo wszystko nie chciałabym przypominać Albusa Dumbledore’a. Jego broda niezbyt by mi pasowała – stwierdziła, uśmiechając się do brata. – Myślę, że sam dom jest dostatecznie zabezpieczony. Jeżeli nas tutaj zaatakują, to będzie jatka dla obu stron – skwitowała. Wiedziała, że może do tego dojść, ale śmierciożercy musieliby poczuć się naprawdę pewni siebie, w końcu musieliby przełamać czary zabezpieczające i stanąć naprzeciwko nie jednej, nie dwóch czy trzech, ale kilkunastu osób, z których kilka było szkolonych do walki właściwie od chwili, w której zaczęli chodzić. – Bardziej obawiam się ataku tuż za murem. Namiar jest dość ekstremalnym rozwiązaniem, nie każdy byłby z niego szczęśliwi, a nie damy rady namalować mapy każdego budynku… ale może samej Doliny Godryka? Chociaż ja myślałam raczej… o zegarze. Podobno są takie, które mogą pokazywać, kiedy ktoś znajduje się w niebezpieczeństwie.
Nie miała pojęcia, czy zdołają coś takiego zdobyć. Pieniądze nie były problemem, ale rzadkość przedmiotu już tak. Jeżeli jednak czyjaś wskazówka padłaby na „groźbę śmierci” i potrwałoby to dłużej, wiedzieliby, że takiej osoby trzeba szukać, o ile nie zostawiła wiadomości, że planuje się narażać.
Chociaż to też byłoby trochę problematyczne, przynajmniej w jej przypadku. W końcu Brenna nie o wszystkim mówiła rodzinie, a niektóre rzeczy przydarzały się jej po prostu… jakoś same. I niekoniecznie chciała, aby krewni od razu się zamartwiali.
– I tak już to robiłeś. Po prostu teraz będziesz robił to beze mnie u boku – stwierdziła, wzruszając lekko ramionami. Erik zawsze przyciągał większą uwagę niż ona. Brenna była w takich przypadkach… raczej jego cieniem i osobą, która popychała go do przodu. – Zawiedzieni? Myślę, że i tak fotografowano mnie tylko dlatego, że stałam obok ciebie – parsknęła, z pewną ulgą, że zrozumiał. Wolała się upewnić, że nie będzie próbował w ramach żartów czy drobnych, braterskich złośliwostek wpychać jej na żadne wywiady i tym podobne.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (2949), Erik Longbottom (3659)

Wiadomości w tym wątku
[7.05.72, wieczorem] Strzelecka tarcza - przez Brenna Longbottom - 13.08.2023, 18:50
RE: [7.05.72, wieczorem] Strzelecka tarcza - przez Erik Longbottom - 13.09.2023, 21:21
RE: [7.05.72, wieczorem] Strzelecka tarcza - przez Brenna Longbottom - 13.09.2023, 23:32
RE: [7.05.72, wieczorem] Strzelecka tarcza - przez Erik Longbottom - 14.09.2023, 18:39
RE: [7.05.72, wieczorem] Strzelecka tarcza - przez Brenna Longbottom - 14.09.2023, 19:46
RE: [7.05.72, wieczorem] Strzelecka tarcza - przez Erik Longbottom - 14.09.2023, 22:05
RE: [7.05.72, wieczorem] Strzelecka tarcza - przez Brenna Longbottom - 15.09.2023, 10:00
RE: [7.05.72, wieczorem] Strzelecka tarcza - przez Erik Longbottom - 16.09.2023, 23:09
RE: [7.05.72, wieczorem] Strzelecka tarcza - przez Brenna Longbottom - 17.09.2023, 08:18
RE: [7.05.72, wieczorem] Strzelecka tarcza - przez Erik Longbottom - 17.09.2023, 12:49
RE: [7.05.72, wieczorem] Strzelecka tarcza - przez Brenna Longbottom - 17.09.2023, 14:18

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa