16.09.2023, 18:54 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.10.2023, 11:16 przez Morgana le Fay.)
Przeglądając spis magicznych stworzeń znalazłem kilka błędów, jak chociażby w nazwie tego ptaszka który według HP wiki nazywa się Memortek
W opisie Lunaball też jest minimalny błąd w nazwie, jednak to szczegół... bardziej chodzi mi o to zdanie dotyczące zbierania ich odchodów, zamiast ich zrywania.
Cytat:♦ Memrotek
Niewielkich rozmiarów błękitny ptak. Przez całe życie jest niemy. Dopiero gdy zbliża się śmierć zaczyna wydawać dźwięki w kolejności odwrotnej do usłyszanych od początku swojego życia. Jego pióra są składnikiem eliksirów.
Cytat:♦ Lunabella
Niezbyt duże, nieśmiałe stworzenia. Posiadają gładkie blado- szare ciało, duże, wyłupiaste oczy osadzone na czubku głowy i cztery nogi o wielkich, ptasich stopach. Norę opuszczają tylko podczas pełni księżyca. Podczas pełni wykonują skomplikowane tańce. Warto je obserwować, gdyż ich odchody po tych tańcach, o ile zostały zerwane przed wschodem słońca i rozsypane na grządkach służą roślinom. Rosły one dzięki temu silne i zdrowe.
W opisie Lunaball też jest minimalny błąd w nazwie, jednak to szczegół... bardziej chodzi mi o to zdanie dotyczące zbierania ich odchodów, zamiast ich zrywania.
adnotacja moderatora
Poprawione, dziękujemy za zwrócenie uwagi @Philip Nott