20.09.2023, 21:26 ✶
Cytat:Dżem dobry!
Chciałabym zacząć wojnę z Ministerstwem Magii w sprawie nekromancji. Nie, niekoniecznie całej nekromancji. Raczej skupiłabym się na konkretnych zaklęciach białej magii, które zawiera nekromancja - jak Patronus. Dlatego nie wychodzę naprzeciw Śmierćkom, hihi. Oczywiście z zaangażowaniem innych graczy, więc może stworzenie tutaj wydarzenia gracza byłoby odpowiednią opcją? Choć to zależy w zasadzie od pytań poniżej.
W związku z tym tytułem mam też pytanie, jak to wg was powinno wyglądać. Oczywiście nie chodzi mi o samo podejście, czy się zrobi bunt czarodziei czy się zacznie przekupywać Ministerstwo czy wskoczy Ministrowi do łóżka, raczej o samą organizację tego. Czy to ma być xxx wątków na ten temat od strony różnych graczy, czy mają coś konkretnego zawierać, itd.
Po drugie mam prośbę o pewne wprowadzenie w temat, by nadać temu klimat. Jeśli są np kluczowe NPC, które trzeba przekonać byłoby fajnie je poznać, albo jeśli pani Eugenia ma wobec tego konkretny stostunek, albo że np jest nieprzekupna - takie rzeczy, żeby nie było potem wtopy przy pisaniu tego, że ktoś napisze, że jej się daje worek galeonów, ona przyjmie a potem nagle topkek. Albo jeśli został przewidziany konkretny przeciwnik takich zmian, bo szpiedzy Voldemorta są w Ministerstwie.
Po trzecie - jakiekolwiek wskazówki, nakazy, prośby żeby czegoś nie robić od strony MG - co prawda staram się grać na zdrowy rozsądek, ale czasami zdrowy rozsądek zawodzi, bo coś wydaje się oczywiste, gdy nie jest wyłuszczone na kartce, a potem się okazuje, że jednak tak nie jest ♥
Laurencie,
fajnie by było – gdyby taka walka została ugrana na podstawie przynajmniej kilku różnych sesji z kilkoma różnymi postaciami graczy. Przedstawiciele Ministerstwa Magii muszą zobaczyć, że rzeczywiście istnieje potrzeba zmiany obowiązującego prawa. No i wcale nie są przekonani, że ustępowanie na polu nekromancji – nawet w przypadku takich zaklęć jak Patronus – to rzeczywiście dobry pomysł (halo, tylko co Voldemort rozszalał się na Beltane). A poza tym to nadal nekromancja i nadal pozostaje niebezpieczna. Może szybciej wydaliby specjalnie pozwolenia na używanie patronusów aurorom i brygadzistom?
Opcje z wchodzeniem Ministrze do łóżka/dawaniem łapówek – odpadają. Bardzo by chciała nie stracić władzy. A głośne romanse i łapówki źle robią dla image’u.
Będę wam nadzorować wątek z takim ugrywaniem. Co do npców, przekonać musisz Samanthę Crouch i Ministrę Magii. Nie przekonasz ich inaczej niż podjętymi działaniami. Proponuję zresztą byś uderzał do nich dopiero po tym, jak rzeczywiście uda się twojej postaci coś ugrać w sprawie widm (tu, bezpośredni nadzór nad sesjami ma: Morgana). A wcześniej... pamiętajcie, że wstęp do Kniei Godryka jest zakazany (także, jeśli chcesz tam legalnie wchodzić to może też warto by to było ugrać?).
Po więcej informacji, po prostu uderzaj do mnie na dc.