• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 … 8 Dalej »
Garrick F. Ollivander

Garrick F. Ollivander
orphic
sky above
earth below
and peace within
sława
—
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
snycerz, sklepikarz
Jest już stary i ubiera się, jakby był z innej epoki, na pewno nie dasz mu mniej lat, niż ma w rzeczywistości, a może nawet dodasz mu kilka, bo siwiejące czupryna i broda Garricka twardo przypominają o nieuchronnym upływie czasu. Zadbany, ale nie w sposób przesadny - czuć od niego luz i swobodę. Widać, że w swoich ubraniach czuje się dobrze i jest mu wygodnie. Ciężko wyobrazić go sobie w innym wydaniu. Ma metr siedemdziesiąt wzrostu i obawiam się, że już nie urośnie.

Garrick Ollivander
22.09.2023, 00:04  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.03.2024, 16:16 przez Garrick Ollivander.)  

orphic

Znasz go jako sprzedawcę za zakurzoną ladą sklepu Ollivanderów. Niektórzy mogą kojarzyć go z mniej i bardziej poważnych obyczajowych skandali, ale to nigdy nie było nic, co wybiłoby się ponad spokój, który do niego przywarł.

Poznajmy się bliżej

W lustrze Ain Eingarp widzę Septimę i siebie na eleganckim przyjęciu. Bogin przyjmuje przy mnie formę... płaczącej Septimy, która została przez kogoś skrzywdzona. Amortencja pachnie mi drewnem, dobrym winem, starą książką i jego włosami. Moje ulubione zaklęcie to ciężka praca rąk i dłuta. Mój patronus przyjmuje formę wróbla. Wróżbiarstwo to dla mnie zabawna ciekawostka. Czarna magia? Cóż... świadectwo upadku. Za swoje największe osiągnięcie uważam to, że nie dałem umrzeć sławie wyrobów rzemieślniczych mojej rodziny. Stoję po stronie neutralnej. Moje serce należy do mojej ukochanej córki Septimy oraz pewnego aktora, który wrócił do mojego życia po latach i nie daje mi o sobie zapomnieć.

no rain,
no flowers
.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Garrick F. Ollivander - przez Garrick Ollivander - 18.09.2023, 16:33
RE: Garrick F. Ollivander - przez Królowa Maeve - 22.09.2023, 00:03
RE: Garrick F. Ollivander - przez Królowa Maeve - 22.09.2023, 00:04
RE: Garrick F. Ollivander - przez Garrick Ollivander - 22.09.2023, 00:04
RE: Garrick F. Ollivander - przez Garrick Ollivander - 22.02.2024, 14:43

• Pokaż wersję do druku