• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 7 8 9 10 11 … 16 Dalej »
[26.06.1970, Paryż] Strangers are just friends waiting to happen - Bell & Philip

[26.06.1970, Paryż] Strangers are just friends waiting to happen - Bell & Philip
Lew Salonowy
Seeking to be whole
Driven by passion
krew
genetyka
zawód
Philip to mierzący 173 cm wzrostu wysportowany mężczyzna. Niebieskooki blondyn, którego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach i promienny uśmiech. Jego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach oraz promienny uśmiech. Przywiązuje dużą uwagę do swojego wizerunku, dopasowując swój ubiór do każdej sytuacji. Roztacza wokół siebie aurę niezachwianej pewności siebie.

Philip Nott
03.10.2023, 16:19  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.10.2023, 03:48 przez Philip Nott.)  

Dla Philipa było to trochę... niepojęte, że ktoś mógłby nie wykazywać choćby minimalnego zainteresowania tym szlachetnym sportem. Ilość osób, jaka zasiadała na trybunach podczas meczów, pozwalała mu tkwić w przekonaniu, że wszyscy kochali Quidditch. Jednostki, które wyłamywały się z tego schematu, były jego zdaniem nieliczne. Nie miał pełnego obrazu sytuacji, ponieważ nie miał wglądu w statystyki prowadzone przez Departament Magicznych Gier Sportów. Nawet gdyby miał to nieszczególnie go to interesowało. Nie przepadał za tą całą biurokracją. O wiele bardziej do niego przemawiały wiwatujące tłumy i brak wolnych miejsc na trybunach. Najbardziej mu zależało na tego typu rzeczach w przypadku meczów z udziałem swojej drużyny, Zjednoczonych z Puddlemere. Nie było nic lepszego jak tłum czarodziejów i czarownic śpiewa na całe gardło ich hymn.

Może być Bell. Doskonale. Chciał aby prowadzona przez nich rozmowa cechowała się względną prostotą. Nie należało tego mylić z prostactwem. W towarzystwie tak wielu znanych i wpływowych osób nie wypadało zachowywać się niczym prostak, nawet jeśli większości z nich się zwyczajnie nie lubiło. Często z wzajemnością. Wywodzący się z arystokracji Philip doskonale znał wszystkie przywary przedstawicieli socjety. Sam nie był od nich wolny i co gorsza, nie był w stanie się ich wyzbyć.

— Otrzymałem prawdziwie królewską sypialnię, która na samego mnie wydaje się nawet za duża. — Pochwalił starania swoich gospodarzy, sprytnie wplatając w swoje słowa subtelną aluzję odnośnie braku odpowiedniego towarzystwa do aktywnego spędzania czasu w tak ogromnym łóżku. Tego gospodarze nie mogli mu zagwarantować i o to sam musiałby zadbać.

— Bardzo chętnie przespaceruję się po polach lawendy. Zwłaszcza po takiej rekomendacji. — Przyznał ze szczerym uśmiechem. Przeczuwał, że tego nie pożałuje. Będąc tutaj powinien skorzystać z tego wszystkiego, co oferował ten bajeczny zakątek świata. Powinien przywieźć stąd masę zdjęć krajobrazów.

— Niepotrzebnie się ukrywasz. Czasami ja również potrzebuję chwili spokoju, najczęściej kiedy potrzebuję odetchnąć od magicznego Londynu. Przenoszę się wtedy na wieś albo wybieram się na wycieczkę. — Nie posiadał pewnego obrazu relacji Bella i jego rodziny, jednak nie uważał, że powinien się on ukrywać. Zmiana otoczenia pozwalała na złapanie oddechu. Życie w samym sercu magicznego Londynu było momentami zbyt przytłaczające. Zwłaszcza kiedy było się celebrytą.

— A fanem? Bardzo chętnie się udam. Może pójdziesz ze mną i pokażesz mi, co warto sfotografować? Ponieważ dużo podróżuję to krajobrazy i ludzi, których spotykam. — Zadając to pytanie rozumiał, że ktoś może nie być typem sportowca i nie uprawiać żadnego sportu, ale może być fanem i obserwować sportowe rozgrywki z trybun. Zapowiadało się na to, że nie będzie się nudzić podczas pobytu tutaj. Zaproponowanie tego było powiązane z tym, że Bell wydawał się dobrze znać okoliczne łąki i gdyby się zgodził to jemu również mógłby zrobić zdjęcie.

— Intrygujące. Ja nie mam ręki do roślin. Za to lubię zwierzęta. Mam konie i dwa psidwaki. — Wyraził swoje zainteresowanie. Uprawianie roślin wydawało mu się znacznie trudniejsze, niż opieka na zwierzętami. Posiadanymi przez niego końmi zajmował się zatrudniony przez niego zarządca. Konie potrzebowały odpowiedniej opieki, ciągłego kontaktu z człowiekiem a on nie mieszkał w Dolinie Godryka na stałe. Bycie bogatym pozwalało mu na posiadanie tylu nieruchomości, na ile było go stać.

— Bardzo chętnie będzie Ci towarzyszyć. Przyjdź po mnie jak będziesz wybierać się na ten spacer. — Bez wahania się na to zgodził. Będzie mógł poznać lepiej syna gospodarza i zobaczyć jak sobie radzi ze zbieraniem roślin. Możliwe, że dowie się czegoś ciekawego o tych roślinach. W Hogwarcie uczył się na tyle dobrze, aby przechodzić z roku na rok, jednak poświęcił się sportowi.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Bell Dupont (2388), Philip Nott (2532)

Wiadomości w tym wątku
[26.06.1970, Paryż] Strangers are just friends waiting to happen - Bell & Philip - przez Philip Nott - 18.08.2023, 23:17
RE: [26.06.1970, Paryż] Strangers are just friends waiting to happen - Bell & Philip - przez Bell Dupont - 24.09.2023, 17:20
RE: [26.06.1970, Paryż] Strangers are just friends waiting to happen - Bell & Philip - przez Philip Nott - 25.09.2023, 01:10
RE: [26.06.1970, Paryż] Strangers are just friends waiting to happen - Bell & Philip - przez Bell Dupont - 25.09.2023, 14:14
RE: [26.06.1970, Paryż] Strangers are just friends waiting to happen - Bell & Philip - przez Philip Nott - 03.10.2023, 16:19
RE: [26.06.1970, Paryż] Strangers are just friends waiting to happen - Bell & Philip - przez Bell Dupont - 03.10.2023, 17:03
RE: [26.06.1970, Paryż] Strangers are just friends waiting to happen - Bell & Philip - przez Philip Nott - 13.10.2023, 21:26
RE: [26.06.1970, Paryż] Strangers are just friends waiting to happen - Bell & Philip - przez Bell Dupont - 02.11.2023, 15:57
RE: [26.06.1970, Paryż] Strangers are just friends waiting to happen - Bell & Philip - przez Philip Nott - 23.01.2024, 15:41

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa