• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Niemagiczny Londyn v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6
[23.06.72, ranek. Catherine Barlow] W miejscu, gdzie krzyżują się drogi

[23.06.72, ranek. Catherine Barlow] W miejscu, gdzie krzyżują się drogi
Profesor G
Kilku panów w jednym ciele.
krew
genetyka
zawód
175cm. Przeciętna budowa ciała. Brązowe włosy. Piwne oczy. Zarost.

Giovanni Urquart
04.10.2023, 12:41  ✶  

— Skoro nic na ten temat nie wiesz, to być może nie miała... A przynajmniej nikogo bliskiego, kogo dażyła zaufaniem. W tej sytuacji być może nie poszłaby do przypadkowego współpracownika.

Gio skinął głową i również się zastanowił. Gdyby on był na miejscu Catherine, co by zrobił? Jak tu się ukryć? Deportowałby się jak najdalej — to jasne. W dodatku do miejsca nie mającego nic wspólnego z czarodziejami. Jakiejś małej miejscowości. Niestety nie znali Catherine na tyle, by przewidzieć, gdzie by to mogło być.

A jeśli postanowiła zostać w Londynie? To też mogło jej się udać. Musiałaby wtopić się w tłum mugoli. Ale z początku mogła nie ułożyć żadnego sensownego planu. Chciała nie tyle się ukryć, co uciec. Być może nawet nie myślała wtedy o swojej piżamie.

— Cieżko powiedzieć... Widziałem ją może dwie minuty... Wydaje mi się, że raczej nie chciała wsiąść do żadnego z pociągów... Ale wolę nie powiedzieć za dużo, żeby też nie dawać fałszywych tropów — odpowiedział strapiony Bob.

— Czy pozwolisz mi zajrzeć do swojego umysłu? — Giovanni położył koledze rękę na ramieniu.

— Że co? Co masz na myśli...

— Legilimencja. Zaufaj mi, chcę zajrzeć tylko do tego wspomnienia.

— Oh... Oh!? No d-dobrze... Skoro trzeba...

Gio subtelnie wyjął różdżkę i wniknął w głąb umysłu Boba. Pragnął odnaleźć wspomnienie Catherine, co nie było trudne, jako że od kilku godzin obydwoje tylko o tym myśleli. Urquart chciał zaobserwować lepiej mimikę kobiety i kierunek, w którym chciała się udać. Czy miała w ręce różdżkę? Czy w ogóle widać było, czy miała ją przy sobie? Czy może spoglądała na rozkłady jazdy pociągów?

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Bard Beedle (970), Giovanni Urquart (1234), Lucy Longbottom (1114)

Wiadomości w tym wątku
[23.06.72, ranek. Catherine Barlow] W miejscu, gdzie krzyżują się drogi - przez Bard Beedle - 24.09.2023, 09:46
RE: [23.06.72, ranek. Catherine Barlow] W miejscu, gdzie krzyżują się drogi - przez Giovanni Urquart - 24.09.2023, 21:38
RE: [23.06.72, ranek. Catherine Barlow] W miejscu, gdzie krzyżują się drogi - przez Lucy Longbottom - 25.09.2023, 21:38
RE: [23.06.72, ranek. Catherine Barlow] W miejscu, gdzie krzyżują się drogi - przez Giovanni Urquart - 28.09.2023, 11:03
RE: [23.06.72, ranek. Catherine Barlow] W miejscu, gdzie krzyżują się drogi - przez Lucy Longbottom - 01.10.2023, 13:15
RE: [23.06.72, ranek. Catherine Barlow] W miejscu, gdzie krzyżują się drogi - przez Giovanni Urquart - 01.10.2023, 15:09
RE: [23.06.72, ranek. Catherine Barlow] W miejscu, gdzie krzyżują się drogi - przez Lucy Longbottom - 03.10.2023, 21:45
RE: [23.06.72, ranek. Catherine Barlow] W miejscu, gdzie krzyżują się drogi - przez Giovanni Urquart - 04.10.2023, 12:41
RE: [23.06.72, ranek. Catherine Barlow] W miejscu, gdzie krzyżują się drogi - przez Bard Beedle - 04.10.2023, 17:58

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa