• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
01 czerwca 1972 - gdzieś w lesie | Ezechiel & Bellamy

01 czerwca 1972 - gdzieś w lesie | Ezechiel & Bellamy
Lekarz śmieciojadów
krew
genetyka
zawód
Patrzysz na mnie? Na pewno? Nie wyróżniam się z tłumu, taki o czarodziej o wiecznie zgubionym i strachliwym spojrzeniu.

Ezechiel von Jundegingen
09.10.2023, 23:19  ✶  

Obydwoje byli bladzi. Żadna nowość na Wyspach, ale u obu panów karnacja nie przybierała aż tak różowawego odcieniu jak rodzimych mieszkańców. To ich wyróżniało. Aczkolwiek, każdemu z nich taki stan nadawał inny efekt. Ezechiel wyglądał chorowicie. Jakby całe dnie siedział w piwnicy, czym niemalże był jego gabinet z oknem zastawionym regałem. Natomiast bladość nieznanego mu czarodzieja miała cechy szlachetne, kojarzyła się w raczej z rzeźbami renesansowych mistrzów niż salą szpitalną.

Ezechiel co jakiś czas otwierał oczy, gdy tylko słyszał jakiś szmer. Czasem to był przelatujący ptak, dwa razy minęły go przypadkowe grupki spacerowiczów. Tym razem zawiesił oko dłużej na ciemnowłosym mężczyźnie, by sprawdzić, czy to czasem nie Żyd, ale zdecydowanie nie. Już miał je zamknąć, gdy nieznajomy zagadał.

W pierwszej chwili Ez wyprostował się i rozejrzał w poszukiwaniu osoby, która mogła potrzebować pomocy, skoro padło takie pytanie. Ale byli sami.

— Pan pyta mnie? — spytał wskazując na siebie. — U mnie w porządku, tak, dziękuję.

Zaraz też niepewność uderzyła w niego. Ciągły jednak nie opuści go nawet tutaj.

— A czemu pan pyta? Te... te potwory czy coś gdzieś w okolicy tu teraz hasają, czy jak?

Nawet jeśli całą sytuację miał gdzieś, słysząc o monstrach grasujących w sąsiednim krzaku, raczej zebrałby się z miejsca.

!pęknięcia
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Bell Dupont (1016), Ezechiel von Jundegingen (413), Pan Losu (72)

Wiadomości w tym wątku
01 czerwca 1972 - gdzieś w lesie | Ezechiel & Bellamy - przez Bell Dupont - 03.10.2023, 14:22
RE: 01 czerwca 1972 - gdzieś w lesie | Ezechiel & Bellamy - przez Ezechiel von Jundegingen - 06.10.2023, 12:06
RE: 01 czerwca 1972 - gdzieś w lesie | Ezechiel & Bellamy - przez Bell Dupont - 06.10.2023, 16:15
RE: 01 czerwca 1972 - gdzieś w lesie | Ezechiel & Bellamy - przez Ezechiel von Jundegingen - 09.10.2023, 23:19
RE: 01 czerwca 1972 - gdzieś w lesie | Ezechiel & Bellamy - przez Pan Losu - 09.10.2023, 23:19
RE: 01 czerwca 1972 - gdzieś w lesie | Ezechiel & Bellamy - przez Bell Dupont - 13.10.2023, 20:06

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa