11.11.2022, 03:26 ✶
Wybierając przewagi i zawady dla tej postaci naszło mnie kilka pytań:
1. Czy wykupienie tworzenia horkruksów może jest możliwe na start przy czym fabularne używanie musi mieć mieć miejsce po spełnieniu dalszych wymagań (poziomu spaczenia) czy jest możliwe tylko po spełnieniu wszystkich warunków dla przewagi?
2. Rozważam wybór choroby genetycznej Włochatość serca, której opis wygląda tak:
Na forum istnieje także zawada:
1. Czy wykupienie tworzenia horkruksów może jest możliwe na start przy czym fabularne używanie musi mieć mieć miejsce po spełnieniu dalszych wymagań (poziomu spaczenia) czy jest możliwe tylko po spełnieniu wszystkich warunków dla przewagi?
2. Rozważam wybór choroby genetycznej Włochatość serca, której opis wygląda tak:
Cytat:Choroba układu krążenia, zawdzięczają swą nazwę jednej z baśni Barda Beedle'a. Polega na rozrastaniu się tkanki mięśnia sercowego w taki sposób, że odstające jej fragmenty przypominają swym wyglądem tysiące włosków porastających narząd, który z czasem traci zdolność do pompowania odpowiedniej ilości krwi do reszty organów. Objawy włochatości serca to uczucie duszności po wysiłku fizycznym (również tym niewielkim), przewlekłe zmęczenie oraz osłabienie organizmu, blada i zimna skóra, niska kondycja, a także sporadycznie krwotoki z nosa. W leczeniu stosuje się eliksiry, mające na celu wchłonięcie się nadliczbowych fragmentów tkanki, co na jakiś czas (od kilku tygodni do nawet trzech miesięcy) wycisza objawy choroby lub czyni je mniej uciążliwymi. Chorym zaleca się prowadzenie spokojnego trybu życia. Nieleczona włochatość serca prowadzi do śmierci.
Na forum istnieje także zawada:
Cytat:Słabe płuca Nie możesz biegać dalej, niż na kilkanaście metrów, a próbując się skradać, najpewniej dopadnie cię nagły kaszel.W pogrubionym przeze mnie fragmencie opisu choroby niejako zawiera się wskazana przeze mnie zawada. Czy zatem zalecane jest jej dobranie czy wystarczy bazować na opisie choroby?