• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 8 Dalej »
Olivia Quirke

Olivia Quirke
Córka koleżanki twojej starej
Powinni wynaleźć kamizelki ochronne na duszę, nie tylko na ciało.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Wytwórca eliksirów
Rude proste włosy, obcięte za ramiona, rozwiane. Piegowaty nos. Niebieskie oczy. Drobna, raczej szczupła, wiecznie roześmiana, rozgadana. Niska, mierząca zaledwie 160 cm wzrostu.

Olivia Quirke
10.10.2023, 22:13  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.04.2025, 11:45 przez Olivia Quirke.)  

♡ Co gram ♡ Skąd możesz znać Olivię? ♡ Tablica ♡

[Obrazek: 9eaf11b5c23a648cd5a1d575519552fc.gif]

Olivia Quirke

Za dziwnym nazwiskiem kryła się dziwna istota, pełna sprzeczności. Ogniste włosy były odzwierciedleniem jej temperamentu, a piegowaty nos i policzki z początku przywodziły na myśl kłopoty. Olivia jednak stara się trzymać od nich z daleka, raz na zawsze odcinając grubą krechą swoją przeszłość i to, kim była kiedyś. To dziewczyna z początku nieufna, zahukana i roztrzepana, lecz gdy zaskarbi się jej zaufanie, zaczyna się otwierać. Wychodzi wtedy okropne gadulstwo i lekkomyślność, lecz także wrodzona dobroć dla drugiej osoby. Jeżeli kogoś rani, to zawsze nieumyślnie. Potrafi nawet przyznać się do błędu, choć bardzo niechętnie. Za przyjaciół jest gotowa oddać życie, ale na jej zaufanie trzeba zasłużyć. To niepoprawna romantyczka, zaczytana w wątpliwej jakości romansach, które pochłania w ilościach hurtowych.

Olivia od zawsze żyła życiem nadzwyczaj zwyczajnym: pracowała, chadzała na spotkania, często bywała w Dziurawym Kotle. I tylko ktoś czasem wspominał, że widział rudą czuprynę na Przekątnej, ale nie mógł sobie przypomnieć, czy to była Olivia, czy inny rudzielec, których przecież w Londynie było pełno. Bo i co taka zwyczajna dziewczyna mogła robić w takim miejscu jak tamto? Dobre dziewczynki nie pakują się przecież w kłopoty, prawda?

Olivia jest córką Magnusa i Elyn Quirke. Nazwisko kobiety jest nieznane, lecz czarownica jest czystej krwi: jej rodzice mają promugolskie poglądy i tak też wychowali Olivię, która nigdy nie ukrywała tego, że ciekawią ją mugole, a mugolaków uważa za równych czarodziejom. Sama też spotyka się z mugolakiem, Tristanem Wardem, który padł ofiarą ataku śmierciożerców przed kilkoma laty. Nie ukrywa tego przed nikim: każdy, kto kojarzy ex aurora Warda, może wiedzieć, że obecnie spotyka się z Olivią. Z tego też powodu zarówno on, jak i ona, zmagają się z aktami agresji w swoim kierunku: zarówno słownej, jak i fizycznej.

Poznajmy się bliżej

♦ W lustrze Ain Eingarp widzę... siebie na tle klifów, przy małym domku z ogródkiem
♦ Bogin przyjmuje przy mnie formę... niewykształconego w pełni, zdeformowanego dziecka
♦ Amortencja pachnie mi... metalem, nowymi książkami, świeżą miętą
♦ Moje ulubione zaklęcie to... bombarda
♦ Mój patronus przyjmuje formę... wiewiórki
♦ Wróżbiarstwo to dla mnie... coś, co się spełnia, ale jest przerażające
♦ Czarna magia? Cóż... należy się jej wystrzegać, dopóki ma się wybór
♦ Za swoje największe osiągnięcie uważam... to, że mam dach nad głową i kochających, żyjących rodziców
♦ Stoję po stronie... dobra, jakkolwiek by je interpretować
♦ Moje serce należy do... Tristana: osoby, która sprawiła, że na nowo odkryłam czym jest szczęście i bezgraniczna, bezinteresowna miłość
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Olivia Quirke - przez Olivia Quirke - 06.10.2023, 18:01
RE: Olivia Quirke - przez Eutierria - 10.10.2023, 22:12
RE: Olivia Quirke - przez Eutierria - 10.10.2023, 22:13
RE: Olivia Quirke - przez Olivia Quirke - 10.10.2023, 22:13
RE: Olivia Quirke - przez Olivia Quirke - 14.10.2023, 08:43
RE: Olivia Quirke - przez Olivia Quirke - 05.11.2023, 22:38
RE: Olivia Quirke - przez Olivia Quirke - 09.09.2024, 13:53
RE: Olivia Quirke - przez Olivia Quirke - 04.11.2024, 09:12

• Pokaż wersję do druku