15.10.2023, 22:07 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.03.2024, 01:19 przez Frank Longbottom.)
Lato 1972
dokonania fabularne
Wydłużony opis fabularnych dokonań postaci w kwartale. Co zmieniło się w jej życiu? Czy pięła się na szczeblach organizacji? Zorganizowała wydarzenie, straciła kogoś bliskiego?
postępy
Co udało się postaci osiągnąć? Jak rozwinęła swoje umiejętności? Czego dokonała na fabule, a co gracz dodaje pomiędzy wierszami? Ten opis musi być poparciem zmian nanoszonych w statystykach, przewagach, zawadach i lokacjach.
rozgrywki
| 30 czerwca 1972 • Witaj w domu (wariatów) • Ciocia i wujek przyjechali odebrać mnie i Alice z dworca. Trochę mnie przerażała Alice, bo ciągle rzucała się na ziemię, a to by uratować moją ropuchę, a to bez większego powodu. A mi tak jakoś zawałowo było, bo martwiłem się bardzo o nią i o moje rośliny. STARRING: BRENNA LONGBOTTOM, ERIK LONGBOTTOM, ALICE GREENGRASS |
| 1 lipca 1972 • Zielarskie pogotowie ratunkowe • Będziemy robić na nowo ogródek - w trakcie STARRING: MENODORA CRAWLEY, ALICE GREENGRASS, OTTO ABBOTT, JAMES POTTER |
| lipiec 1972 • Odbicie twojej duszy • Ciocia Brenna zabrała mnie na wycieczkę oglądać unikatowe lustra. Świetnie się bawiłem, póki nie trafiłem na Lustro Pragnień. Okazało się, że widzę w nim siebie wraz z Alice, która podchodzi do mnie, kładzie mi dłoń na ramieniu i daje całusa w policzek. Trochę głupio wyszło, bo poniekąd wygadałem tę wizję, a przynajmniej to, że jest w niej Alice, cioci Brennie, a ta zachęcała bym zabrał przyjaciółkę na randkę. Ostatecznie zawisła między nami groźba, że ciocia jeszcze wróci do tematu. STARRING: BRENNA LONGBOTTOM |
| 11 lipca 1972 • Spod znaku płaszczcza i szpady • O niemiłosiernie wczesnej godzinie porannej odbyło się jedynie w swoim rodzaju szkolenie, musztra małych, przyszłych wojowników - mnie i Alice. Ciocia Brenna zrobiła nam ćwiczenia z szermierki, a Alice to właściwie zapoznawaliśmy ze szpadą i fechtunkiem. STARRING: BRENNA LONGBOTTOM, ALICE GREENGRASS |