• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 8 9 10 11 12 … 16 Dalej »
[marzec 1959] Uczniowie się biją!

[marzec 1959] Uczniowie się biją!
Widmo
Nie mam nic do ludzi.
Nawet szacunku.
krew
genetyka
zawód
Co się rzuca w oczy, gdy do pomieszczenia wchodzi ON? Jego wzrost (197 cm). Jest gigantem, umięśniony, dba o to, aby być silnym fizycznie. Jest to jego atut. Ma na ciele sporo blizn ze spotkań z niebezpiecznymi stworzeniami. Zwykle ma zarost na twarzy, kręcone włosy i ciemne jak otchłań piekła oczy, które patrzą na ludzi z nienawiścią, a na zwierzęta z obsesyjną miłością. Jeśli pracuje, nie spodziewa się gości ubiera się niedbale, byle jak, bez patrzenia na modę. Jeśli idzie do ludzi, brata, rodziny to ubiera się w skrojone na jego miarę garnitury, koszule, kamizelki (ale za tym nie przepada).

Vincent Prewett
16.10.2023, 22:34  ✶  

Vincent przyglądał się dziewczynce jeśli w ogóle można było ja tak określić, bo zdecydowanie dziewczynki nie przypominała. Nie zapominał jednak o jej wieku, bo była dzieckiem. Przyglądał się jej uważnie, aby zobaczyć jak mocno jej dowalił. W pierwszym momencie tarzania się nie za bardzo określił z kim się bije. Został zaatakowany, więc po prostu oddał, dopiero po chwili do niego dotarło, że była to dziewczyna, a potem, że trzecioklasistka, więc mógł na początku trochę mocniej ją potraktować. Zauważył siniaki, które powstawały na jej rękach. Szybko nimi ruszała, więc na tym nie skupiał. Adrenalina chyba schodziła, bo zaczął czuć jak nos mu z bólu pulsuje. Parę to ona miała.

– Oh, Longbottom. Świat nie jest tylko czarno biały – żachnął się, ale gdy dziewczyna zaczęła tłumaczyć mu na czym polega maść olśniło go. Genialne, że też sam nie zaczął czegoś takiego nosić ze sobą. Wyczyścił zaklęciem chusteczkę, która już nasiąkła krwią, zwilżył ją i pochylił się nad wyczarowanym przez Brenne lusterku w stoliku. Wyczyścił nos i posmarował go sobie maścią. Tak jak powiedziała; nie za dużo.

– Dobra dziecino – gdy już ogarnął nos, zignorował jej pytanie odnośnie tego, czy korzystał z maści, czy nie. Kiedyś miał z nią kontakt. Często kończył z obitą mordą, więc korzystał z różnych pomocy łagodzących ból i opuchliznę. Złapał jej ramię i spojrzał w oczy. – Powiem ci coś, czego nie możesz nikomu powtórzyć, bo jak to zrobisz rozkwaszę ci głowę na pierwszej lepszej ścianie. – zagroził. Oczywiście, że by tego nie zrobił. No może odrobinę by ją poturbował, aby wiedziała, że nie żartował. Nie chciał stracić swojej reputacji samotnika i wyrzutka bez ogłady. – Nie dręczyłem tamtego smarka, uwierz nie jestem troglodytą, którego bawi dręczenie dzieci. Pomogłem jej, a potem grzecznie wytłumaczyłem, że ma nikomu o tym nie mówić – odsunął się od Longbottom jeśli ta nie zrobiła niczego głupiego i oparł się znowu o ścianę.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (2760), Vincent Prewett (2070)

Wiadomości w tym wątku
[marzec 1959] Uczniowie się biją! - przez Brenna Longbottom - 14.10.2023, 21:13
RE: [marzec 1958] Uczniowie się biją! - przez Vincent Prewett - 14.10.2023, 21:15
RE: [marzec 1958] Uczniowie się biją! - przez Brenna Longbottom - 14.10.2023, 21:16
RE: [marzec 1958] Uczniowie się biją! - przez Vincent Prewett - 15.10.2023, 19:00
RE: [marzec 1958] Uczniowie się biją! - przez Brenna Longbottom - 15.10.2023, 20:34
RE: [marzec 1958] Uczniowie się biją! - przez Vincent Prewett - 16.10.2023, 16:28
RE: [marzec 1958] Uczniowie się biją! - przez Brenna Longbottom - 16.10.2023, 17:36
RE: [marzec 1958] Uczniowie się biją! - przez Vincent Prewett - 16.10.2023, 22:34
RE: [marzec 1958] Uczniowie się biją! - przez Brenna Longbottom - 16.10.2023, 22:50
RE: [marzec 1958] Uczniowie się biją! - przez Vincent Prewett - 17.10.2023, 17:28
RE: [marzec 1958] Uczniowie się biją! - przez Brenna Longbottom - 17.10.2023, 17:56
RE: [marzec 1958] Uczniowie się biją! - przez Vincent Prewett - 17.10.2023, 21:59
RE: [marzec 1958] Uczniowie się biją! - przez Brenna Longbottom - 17.10.2023, 22:07

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa